Buna seara, Tatal meu este proprietarul unui teren agricol. Ani la rand a vrut sa incheie un contract de arenda pentru acel teren, insa arendasii anteriori l-au refuzat pe motiv ca nu are intabularea facuta (am aflat ulterior ca acesta era doar un pretext de-al lor). In 2025 a intabulat acel teren si am cautat sa aflam cine il munceste. Ne-am intalnit cu arendasul, care a recunoscut ca lucreaza acel teren de vreo 3 ani (stiu ca pe parte civila, putem cere banii doar pe ultimii 3 ani, e posibil ca arendasul sa fi lucrat acel teren pe o perioada chiar mai mare). De atunci, arendasul ne-a dus cu vorba ca vom rezolva, a taraganat sub diverse motive si din nou, fara a avea acordul proprietarului, a cultivat acel teren (obisnuinta - boala grea). In acest context, va adresez urmatoarele intrebari : - Care sunt pasii legali pentru a putea recupera arenda pe acei 3 ani ? - Cum trebuie procedat pentru a avea control asupra acelui teren (proprietar fiind) ? - Putem incheia in momentul de fata un contract de arenda cu un alt arendas ? - Ce sanse avem sa demonstram ca arendasul a folosit acel teren ? - Stiu ca nu este permis sa inregistrezi pe cineva fara acordul acestuia, dar cumva mi-am dat seama ca arendasul are o calitate morala indoielnica si din acest motiv, l-am inregistrat si am prins si momentul in care recunoaste ca a folosit terenul in ultimii 3 ani. Pot folosi aceasta proba intr-un eventual dosar in instanta ? - Considerati ca merita deschis un proces civil si apelat la un executor judecatoresc ? Va multumesc mult pentru efortul de a citi si de a raspunde la postarea mea. |
|