Forum avocaţi > Civil

Cota indiviza pentru casa la curte comuna cumparata prin Legea 112/1995

16-02-2026

Buna ziua. Ma poate ajuta cineva sa inteleg acest paragraf de la punctul 5 dintr-un contract de vanzare-cumparare din 1999 prin Legea 112/1995?

"5. Odata cu locuinta se vinde si o cota indiviza de 24,68 %, din partile de folosinta comuna ale imobilului si se dobandeste 29,18 mp, teren situat sub constructie conform art.33 din:H.G. nr.20/1996 privind aplicarea Legii nr.112/1995."

Curtea fiind la comun, acea cota indiviza de 24,68% din partile de folosinta comuna ale imobilului se refera la terenul curtii? Adica prin contract s-a cumparat si un sfert din terenul curtii? Pe langa terenul de 29,18 mp situat sub constructie. Mentionez ca este o casa individuala, nu avem scara, pod comun, etc. Nu se imparte nimic cu ceilalti vecini.

Intreb pentru ca imobilul meu se afla pe o lista de exproprieri impreuna cu toata curtea, iar intregul teren al curtii, am aflat de curand, a fost retrocedat in anul 2009 catre o persoana a carei familie l-a detinut inainte de comunism.

Am contactat deja cativa avocati, dar inca nu am primit un raspuns concret.
Răspunde
 17-02-2026

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Ați fost chemat în judecată în procesul prin care s-a retrocedat terenuL ?

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-02-2026

Nu, dar nu mai conteaza. Am inteles pana la urma ce inseamna acel paragraf. Multumesc!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721

Locație: Cluj si Prahova

Puncte: 1437

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1107

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.