Forum avocaţi > Civil

Divort din strainatate

03-07-2014

Am depus o cerere de divort la judecatoria Timisoara in luna 5-03-2014 prin care am solicitat desfacerea casatoriei pe motiv de gelozie.Am depus copii dupa certificat de nastere si casatorie ,precum si dupa cartea de identitate si o chitanta de 200 Ron.In cerere am cerut desfacerea casatoriei din vina ambelor parti,am mentionat ca nu exista pretentii din nici o parte,ca nu avem de impartit bunuri mobile sau imobile si nu au rezultat minori din aceasta casatorie.Pe langa acestea am cerut ca eu sa imi pot pastra numele purtat in timpul casatoriei.Am primit o scrisoare de la judecataroie in care mi se cerea sa semnez si sa stampilez toate actele de la dosar(desi eu am semnat cererea pe care am depus-o),,sa specific codul numeric personal(desi se afla trecut pe certificatele de nastere ,casatorie si actul de identitate)si sa prezint motivele si martorii.Am revenit si am depus o declaratie din partea paratului prin care acesta declara ca este deacord cu divortul,ca nu dorim sa prezentam martori in proces si ca nu are nici un fel de pretentie.Cazul ar fi parut usor si simplu dar judecatoria mi-a respins cereea pe motiv ca nu este dosarul complect.Eu ma aflu in suedia si nu ma pot prezenta la judecatorie,am facut de aici o cerere de reexaminare a dosarului si am reusit sa iau legatura cu cineva de la registratura care mi-e spus ca dosarul se va judeca pe data de 9-07-2014(atunci se va decide daca se reia dosarul pe rol sau se anuleaza definitiv).Va rog sa imi spuneti ce as putea sa fac avand in vedere ca eu nu sunt in tara .Cum poate fi asa de complicat sa divortezi daca amundoua partile sunt deacord?Ma poate ajuta cineva?

cu stima Iulya
Răspunde
 03-07-2014

Bucureşti
0726307109 (Doar pt. programări)
asurdescu@gmail.com
http://avocatcivil.net
Facebook
Iulya a scris pe 03-07-2014:
Cum poate fi asa de complicat sa divortezi daca amundoua partile sunt deacord?Ma poate ajuta cineva?

Dacă ambele părți sunt de acord cu divorțul cel mai bine divorțați prin notariat unde cererea de divorț o puteți depune prin procură și va trebui să veniți o singură dată în țară pentru ridicarea certificatului de divorț, peste 30 de zile de la depunere. Dacă nu puteți veni în țară, singura posibilitate rămâne instanța. Referitor la problema dvs., vedeți articolele de lege de mai jos.

Art. 200 NCPC

Verificarea cererii şi regularizarea acesteia
(1) Completul căruia i s-a repartizat aleatoriu cauza verifică, de îndată, dacă cererea de chemare în judecată îndeplineşte cerinţele prevăzute la art. 194-197.
(2) Când cererea nu îndeplineşte aceste cerinţe, reclamantului i se vor comunica în scris lipsurile, cu menţiunea că, în termen de cel mult 10 zile de la primirea comunicării, trebuie să facă completările sau modificările dispuse, sub sancţiunea anulării cererii. Se exceptează de la această sancţiune obligaţia de a se desemna un reprezentant comun, caz în care sunt aplicabile dispoziţiile art. 202 alin. (3).
(3) Dacă obligaţiile privind completarea sau modificarea cererii nu sunt îndeplinite în termenul prevăzut la alin. (2), prin încheiere, dată în camera de consiliu, se dispune anularea cererii.
(4) Împotriva încheierii de anulare, reclamantul va putea face numai cerere de reexaminare, solicitând motivat să se revină asupra măsurii anulării.
(5) Cererea de reexaminare se face în termen de 15 zile de la data comunicării încheierii.
(6) Cererea se soluţionează prin încheiere definitivă dată în camera de consiliu, cu citarea reclamantului, de către un alt complet al instanţei respective, desemnat prin repartizare aleatorie, care va putea reveni asupra măsurii anulării dacă aceasta a fost dispusă eronat sau dacă neregularităţile au fost înlăturate în termenul acordat potrivit alin. (2).
(7) În caz de admitere, cauza se retrimite completului iniţial învestit.

Detalii: Art. 200 Noul Cod de Procedură Civilă Verificarea cererii şi regularizarea acesteia Cererea de chemare în judecată Sesizarea instanţei de judecată | Noul Cod de Procedură Civilă - Legea nr. 134/2010

Art. 194 NCPC

Cuprinsul cererii de chemare în judecată

Cererea de chemare în judecată va cuprinde:
a) numele şi prenumele, domiciliul sau reşedinţa părţilor ori, pentru persoane juridice, denumirea şi sediul lor. De asemenea, cererea va cuprinde şi codul numeric personal sau, după caz, codul unic de înregistrare ori codul de identificare fiscală, numărul de înmatriculare în registrul comerţului sau de înscriere în registrul persoanelor juridice şi contul bancar ale reclamantului, precum şi ale pârâtului, dacă părţile posedă ori li s-au atribuit aceste elemente de identificare potrivit legii, în măsura în care acestea sunt cunoscute de reclamant. Dispoziţiile art. 148 alin. (1) teza a II-a sunt aplicabile. Dacă reclamantul locuieşte în străinătate, va arăta şi domiciliul ales în România unde urmează să i se facă toate comunicările privind procesul;
b) numele, prenumele şi calitatea celui care reprezintă partea în proces, iar în cazul reprezentării prin avocat, numele, prenumele acestuia şi sediul profesional. Dispoziţiile art. 148 alin. (1) teza a II-a sunt aplicabile în mod corespunzător. Dovada calităţii de reprezentant, în forma prevăzută la art. 151, se va alătura cererii;
c) obiectul cererii şi valoarea lui, după preţuirea reclamantului, atunci când acesta este evaluabil în bani, precum şi modul de calcul prin care s-a ajuns la determinarea acestei valori, cu indicarea înscrisurilor corespunzătoare. Pentru imobile, se aplică în mod corespunzător dispoziţiile art. 104. Pentru identificarea imobilelor se vor arăta localitatea şi judeţul, strada şi numărul, iar în lipsă, vecinătăţile, etajul şi apartamentul, precum şi, când imobilul este înscris în cartea funciară, numărul de carte funciară şi numărul cadastral sau topografic, după caz. La cererea de chemare în judecată se va anexa extrasul de carte funciară, cu arătarea titularului înscris în cartea funciară, eliberat de biroul de cadastru şi publicitate imobiliară în raza căruia este situat imobilul, iar în cazul în care imobilul nu este înscris în cartea funciară, se va anexa un certificat emis de acelaşi birou, care atestă acest fapt;
d) arătarea motivelor de fapt şi de drept pe care se întemeiază cererea;
e) arătarea dovezilor pe care se sprijină fiecare capăt de cerere. Când dovada se face prin înscrisuri, se vor aplica, în mod corespunzător, dispoziţiile art. 150. Când reclamantul doreşte să îşi dovedească cererea sau vreunul dintre capetele acesteia prin interogatoriul pârâtului, va cere înfăţişarea în persoană a acestuia, dacă pârâtul este o persoană fizică. În cazurile în care legea prevede că pârâtul va răspunde în scris la interogatoriu, acesta va fi ataşat cererii de chemare în judecată. Când se va cere dovada cu martori, se vor arăta numele, prenumele şi adresa martorilor, dispoziţiile art. 148 alin. (1) teza a II-a fiind aplicabile în mod corespunzător;
f) semnătura.

Detalii: Art. 194 Noul Cod de Procedură Civilă Cuprinsul cererii de chemare în judecată Cererea de chemare în judecată Sesizarea instanţei de judecată | Noul Cod de Procedură Civilă - Legea nr. 134/2010

Art. 195 NCPC

Numărul de exemplare

Cererea de chemare în judecată se va face în numărul de exemplare stabilit la art. 149 alin. (1).

Art. 196 NCPC

Nulitatea cererii

(1) Cererea de chemare în judecată care nu cuprinde numele şi prenumele sau, după caz, denumirea oricăreia dintre părţi, obiectul cererii, motivele de fapt ale acesteia ori semnătura părţii sau a reprezentantului acesteia este nulă. Dispoziţiile art. 200 sunt aplicabile.
(2) Cu toate acestea, lipsa semnăturii se poate acoperi în tot cursul judecăţii în faţa primei instanţe. Dacă se invocă lipsa de semnătură, reclamantul care lipseşte la acel termen va trebui să semneze cererea cel mai târziu la primul termen următor, fiind înştiinţat în acest sens prin citaţie. În cazul în care reclamantul este prezent în instanţă, acesta va semna chiar în şedinţa în care a fost invocată nulitatea.
(3) Orice altă neregularitate în legătură cu semnarea cererii de chemare în judecată va fi îndreptată de reclamant în condiţiile prevăzute la alin. (2).

Detalii: http://legeaz.net/noul-cod-de-procedura-civila/art-196

Art. 197 NCPC

Timbrarea cererii

În cazul în care cererea este supusă timbrării, dovada achitării taxelor datorate se ataşează cererii. Netimbrarea sau timbrarea insuficientă atrage anularea cererii de chemare în judecată, în condiţiile legii.

Tel: 0726307109
E-mail: asurdescu@gmail.com
Www: http://avocatcivil.net
Sediu: B-dul Dimitrie Cantemir, nr. 27, bl.1, sc. A, et. 1, ap. 36, Sector 4, Bucureşti
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-07-2014

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
Iulya a scris pe 03-07-2014:
Am depus o cerere de divort la judecatoria Timisoara in luna 5-03-2014 prin care am solicitat desfacerea casatoriei pe motiv de gelozie.Am depus copii dupa certificat de nastere si casatorie ,precum si dupa cartea de identitate si o chitanta de 200 Ron.In cerere am cerut desfacerea casatoriei din vina ambelor parti,am mentionat ca nu exista pretentii din nici o parte,ca nu avem de impartit bunuri mobile sau imobile si nu au rezultat minori din aceasta casatorie.Pe langa acestea am cerut ca eu sa imi pot pastra numele purtat in timpul casatoriei.Am primit o scrisoare de la judecataroie in care mi se cerea sa semnez si sa stampilez toate actele de la dosar(desi eu am semnat cererea pe care am depus-o),,sa specific codul numeric personal(desi se afla trecut pe certificatele de nastere ,casatorie si actul de identitate)si sa prezint motivele si martorii.Am revenit si am depus o declaratie din partea paratului prin care acesta declara ca este deacord cu divortul,ca nu dorim sa prezentam martori in proces si ca nu are nici un fel de pretentie.Cazul ar fi parut usor si simplu dar judecatoria mi-a respins cereea pe motiv ca nu este dosarul complect.Eu ma aflu in suedia si nu ma pot prezenta la judecatorie,am facut de aici o cerere de reexaminare a dosarului si am reusit sa iau legatura cu cineva de la registratura care mi-e spus ca dosarul se va judeca pe data de 9-07-2014(atunci se va decide daca se reia dosarul pe rol sau se anuleaza definitiv).Va rog sa imi spuneti ce as putea sa fac avand in vedere ca eu nu sunt in tara .Cum poate fi asa de complicat sa divortezi daca amundoua partile sunt deacord?Ma poate ajuta cineva?

trebuie sa divortati la notar. actele si procedura pot fi depuse prin mandatar dar la data semnarii actului de divort trebuie sa fiti amandoi personal prezenti.
instanta, tot o sa va ceara probe. divortul prin instanta nu este simplu, implica alta procedura

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-05-2015
Vizitator
Buna ziua,
Am fost casatorita in Franta cu un cetatean roman,casatoria am declarat casatoria in Romania si in urma cu doi ani am divortat in Franta.
As dori sa stiu care sunt prodecurile pentru declararea divortului in Romania.
Va multumesc anticipat
Răspunde
 09-05-2015
Vizitator
Daca ati divortat la un notar francez, trebuie sa-i solicitati certificatul european de divort prevazut de regulamentul Roma III. Acest certificat va trebui tradus si apostilat.

Daca ati divortat la instanta franceza, trebuie sa traduceti si apostilati in limba romana acea hotarare judecatoreasca pentru a fi recunoscuta in Romnia.

In baza certificatului de divort european emis de notarul francez sau a hotararii judecatoresti emisa de instanta de judecata, veti putea face transcriserea la starea civila.
Răspunde
 29-01-2017
Vizitator
am o mica problema mam despartit de femeie acum 7 ani nu legal eu am plecat en spania si de atunci en nainte nu stiu nimic daca sunt casatori sau sunt divortat .din cite vb eu cu iea cu x o data imi spune ca abagat divort o data imi spune ca nu .si mie aces certificat de divort imi trebuie aici neaparat cum pot sa aflu si de unde pot cere crtificatu de divoit.in cazu care nus divortat pot cere divortu la ambasada va rog sai res va multumesc
Răspunde
 30-01-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Ceuca Aradu Vasile a scris pe 29-01-2017:
am o mica problema mam despartit de femeie acum 7 ani nu legal eu am plecat en spania si de atunci en nainte nu stiu nimic daca sunt casatori sau sunt divortat .din cite vb eu cu iea cu x o data imi spune ca abagat divort o data imi spune ca nu .si mie aces certificat de divort imi trebuie aici neaparat cum pot sa aflu si de unde pot cere crtificatu de divoit.in cazu care nus divortat pot cere divortu la ambasada va rog sai res va multumesc

Divortul se poate pronunta si in lipsa dvs, insa ar fi trebuit sa vi se comunice hotararea de divort. Verificati pe portalul instantelor ( www.portal.just.ro ) daca exista vreo actiune de divort, in caz contrar va trebui ca dvs. sa formulati actiunea pentru desfacerea casatoriei. Nu puteti divorta la consulat, in schimb, daca sotia este de acord, puteti incerca un divort la notar sau la Starea Civila. In cazul in care nu se poate divorta in mod amiabil, va trebui sa formulati actiunea de divort la instanta din tara.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-01-2017

Bucuresti
0724246364
consuela_scarlat@yahoo.com
Daca sotia nu a introdus cerere de divort, introduceti dumneavoastra. Daca puteti veni in Romania, divortati la notar sau la starea civila

In cazul in care doriti asistenta juridica/ reprezentare in acest demers, ne puteti contacta la datele de mai jos

Av Consuela Scarlat
tel 0724.24.63.64
contact@avocatscarlat.ro
http://avocatscarlat.ro/
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-01-2017
Vizitator
stiu ca nu pot divorta la ambasada doar ambasada poate comunica acest lucru la judecatorie cu acte firmate de mine la ambasada- sau autorizatie imputernicire sau alte cai ./ alta entebare eu am un segur de viata unde am drep la un avocat si un procuros ca sunt incluse in segur gratis.ei nu poate face nimic.eu nam vb cu avocatul meu. de tema asta dar sunt convins ca ai multe optiuni...
Răspunde
 01-02-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Radu a scris pe 31-01-2017:
stiu ca nu pot divorta la ambasada doar ambasada poate comunica acest lucru la judecatorie cu acte firmate de mine la ambasada- sau autorizatie imputernicire sau alte cai ./ alta entebare eu am un segur de viata unde am drep la un avocat si un procuros ca sunt incluse in segur gratis.ei nu poate face nimic.eu nam vb cu avocatul meu. de tema asta dar sunt convins ca ai multe optiuni...

Buna ziua,

Intrebarea dvs. nu este clara. Daca vreti sa divortati in Romania si nu va puteti prezenta la instanta trebuie sa apelati la un avocat care sa va reprezinte interesele. Ma indoiesc ca asigurarea de viata incheiata in alta tara poate avea ca si prevedere dreptul dvs. la un avocat in situatia intervenirii unui divort (probabil o astfel de clauza se refera la dreptul la un avocat pentru intervenirea unuia dintre evenimentele asigurate prin polita de asigurare).

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.