Forum avocaţi > Civil

COPIL FARA TATA CONTRACT LA NOTAR - Pagina 2

Start  1  2
 08-07-2014
Vizitator
vor fi probleme pentru ca politia de frontiera nu o va lasa sa iasa cu minorul cu un asemenea certificat, fara acordul tatalui, care nici macar nu se stie cine este pentru ca nu este trecut pe certificat, evident :) cerc vicios. interesati-va la politia de frontiera sa vedeti ca asa ese, am avut o prietena exact in situatia asta - avea certificat de nastere unde nu e trecut tatal, aveaa liniuta si n-au lasat-o sa iasa. i-au recomandat de la politia de frontiera ca tatal sa faca recunoastere de paternitate.
Răspunde
 08-07-2014
Vizitator
Roxana, copilul va avea tata, in certificat, cel cu care ma voi casatori, lui ii voi spune ca este tatal copilului. Tatal biologic va fi cel casatorit, dar nu va fi trecut in certificat. Dar eu vroiam doar un act la notar sa fac cu tatal biologic din care sa reiasa ca nu va avea pretentii la copil de genul sa ceara test de paternitate, sa il vrea mai tarziu.
Răspunde
 08-07-2014
Vizitator
Am inteles, eu ii raspundeam colegei Petrescu Carmen care sustinea ca nu ar fi probleme la frontiera cu un certificat de nastere care contine liniuta la numele tatalui.
Răspunde
 08-07-2014
Vizitator
Chiar daca va accepta vreun notar sa dati o asemenea declaratie, pana la urma la notariat puteti declara orice, declaratia respectiva e nula, nu va putea produce efecte juridice. Tatal va putea oricand peste an sa solicite stabilirea paternitatii, n-aveti ce sa faceti cu privire la acest aspect. Solutia d-nei Myra Cimpean pare cea mai plauzibila.
Răspunde
 08-07-2014
Vizitator
Vom incerca in acest fel. Sa inteleg ca daca apare ca donator nu mai are drept asupra copilului?
Răspunde
 08-07-2014
Vizitator
Am putea macar face un act in care sa imi dea daune sau eu sa ii dau daune materiale daca dezvaluie secretul acesta si anume ca el este tatal biologic? Pt ca eu vreau sa ma casatoresc si sa traiesc linistita si din partea mea cu siguranta el nu va avea probleme pt ca eu vreau doar copilul cu el.
Răspunde
 08-07-2014
Vizitator
Orice pact facut cu privire la un astfel de aspect are o cauza imorala si este deci nul (vedeti art. 1236 Cod Civil alin. 3 : "Cauza este imorală când este contrară bunelor moravuri"). Puteti prevede in actul respectiv daune si tot ce vreti, atat timp cat are la baza o cauza imorala, nu va produce efecte pentru ca este nul.
Afara de motivul de nulitate pentru cauza imorala, sunt si altele, cum ar fi de exemplu nulitata datorata faptului ca dreptul parintelui cu privire la minor este insesizabil, inalienabil etc.
Răspunde
 09-07-2014
Vizitator
Cred ca singura solutie este sa am incredere ca nu va avea remuscari si nu isi va cere drepturile parintesti.
Daca viitorul sot va fi trecut ca tatal copilului in certificatul de nastere al copilului si acesta nefiind al sau, eu as putea fi trasa la raspundere pt. faptul acesta din punct de vedere legal? Sau nu poate legea sa imi faca ceva in acest sens? Pt. ca eu voi minti.
Răspunde
 09-07-2014

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
Car3men a scris pe 08-07-2014:
Cred ca va complicati inutil problema.

Este suficient sa faceti copilul, iar la rubrica tata din certificatul de nastere sa fie trecuta linie.

Asta inseamna ca, copilul nu va avea trecut numele tatalui si deci nu va avea cum sa aiba pretentii.

DOAMNE FERESTE! car3men, tatal poate sa-l recunoasca oricand chiar si prin testament...daca il vede crescand si ii vine dragul si dorul de copil si merge si il recunoaste...s-a ales praful de tot, de doamna aceasta, de casatoria care o va incheia in curand si de toata situatia...
cum ii puteti da un asemenea sfat. tatal biologic poate oricand sa-l recunoasca.
doamna vrea ca bebe sa figureze pe numele sotului, chiar daca nu va fi al lui. cum sa treaca liniuta. si apropo nu se trece liniutza ci NATURAL.

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-07-2014

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
trebuie gasit cabinetul de inseminare care sa va acopere aranjamentul evident contra cost. degeaba mergeti la avocat, acum stiti deja destule. cautati medicul dispus sa va ajute.

Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-07-2014
Vizitator
D-na avocat, multumesc pt. sfaturi. Sunt disperata, doresc ca totul sa iasa cum trebuie pt. ca vreau acest copil cu acest barbat si nu cu altul. Voi da un search pt. ,,acel'' cabinet dispus sa faca acest aranjament. Spuneti-mi va rog daca este ilegal ceea ce voi face: daca tatal biologic va veni vreodata sa isi ceara drepturile parintesti - sa il vada, sa vrea test de paternitate, eu am cum sa patesc ceva din punct de vedere legal? Depasesc limita legii scriindu-l pe viitorul sot in certificat ca si tata si de fapt el nu este? Sau as ajunge ,,doar'' in situatia de a-mi complica viata si de a ajunge la un divort ? Mnetionez ca cel pe care il iubesc si il vreau ca tata biologic nu are copii nu pt. ca nu isi doreste cu sotia lui, dar ea nu reuseste sa raman insarcinata de cativa ani si de aceea mi-e putin teama ca dupa ce nasc sa vrea sa isi vada copilul, sa aiba pretentii.
Răspunde
 11-07-2014

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
oricand poate sa vina cu pretentii daca il vede si prinde drag de el, atata timp cat inseminarea a fost pe cale naturala

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-07-2014
Vizitator
Si in ceea ce priveste legalitatea sau ilegalitatea faptei ca scriu viitorul sot in certificatul de nastere ca fiind tatal copilului cand el nu este, ci acest barbat casatorit ? E ilegala aceasta fapta? Pot pati ceva din punct de vedere legal?
Răspunde
 11-07-2014
Vizitator
Falsul în declaraţii

Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unităţi în care aceasta îşi desfăşoară activitatea în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte la producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Art. 175
Funcţionar public
(1)Funcţionar public, în sensul legii penale, este persoana care, cu titlu permanent sau temporar, cu sau fără o remuneraţie:
a) exercită atribuţii şi responsabilităţi, stabilite în temeiul legii, în scopul realizării prerogativelor puterii legislative, executive sau judecătoreşti;
b) exercită o funcţie de demnitate publică sau o funcţie publică de orice natură;
c) exercită, singură sau împreună cu alte persoane, în cadrul unei regii autonome, al altui operator economic sau al unei persoane juridice cu capital integral sau majoritar de stat, atribuţii legate de realizarea obiectului de activitate al acesteia.
(2) De asemenea, este considerată funcţionar public, în sensul legii penale, persoana care exercită un serviciu de interes public pentru care a fost învestită de autorităţile publice sau care este supusă controlului ori supravegherii acestora cu privire la îndeplinirea respectivului serviciu public.

Detalii: http://legeaz.net/noul-cod-penal/art-175
Răspunde
 12-07-2014

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
stati un pic, cum probeaza ca este fals in declaratii??? poate mama in perioada aceea se culca cu mai multi si cu sotul.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-07-2014
Vizitator
Buna ziua iar.D-na avocat,am incercat la cativa notari sa intreb daca pot face acel act prin care sa pastram secretul in privinta copulului si nu am reusit sa dau de cineva dispus sa ma ajute, toti ridicand din umeri ca nu au mai intalnit un asemenea caz si ca nu au experienta in asa ceva. Imi doresc doar un act din care sa rezulte ca vom pastra secretul in privinta copilului. Va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat. Nu cunosc nicio clinica din constanta sa faca acea procedura de forma prin care sa faca formalitatile privind donatorul de sperma. Multumesc
Răspunde
 31-07-2014

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
nici eu nu stiu nici o clinica, incercati in bucuresti, aici cred ca sunt multe

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-02-2018
Vizitator
Buna ziua!

Cum s-a rezolvat situatia?

Eu am un caz oarecum asemanator...
Doresc o inseminare cu material biologic de la un donator anume. Respectivul este de acord. Am nevoie insa de acte notariale in cu privire la renuntarea drepturilor paterne ale donatorului.

Unde pot gasi un notar care stie cum sa formuleze corect dpd legal o astfel de declaratie?

Va multumesc mult!
Răspunde
RăspundeStart  1  2
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.