|
08-07-2014 |
 | Pitzirica
|
| Buna ziua. Casatorita fiind, cu un copil minor de 5 ani, noi sotii suntem pe cale de a achizitiona o locuinta. Dintr-o casatorie anterioara unul dintre soti mai are un copil major, cu care actuala familie nu are relatii cordiale, chiar din contra. Care ar fi forma/documentul/actul cel mai indicat de facut la cumpararea noii locuinte (cumparare pe numele copilului, contract de intretinere, testament dupa cumparare, etc.), pentru ca imobilul sa ramana in exclusivitate copilului minor, noi sa ne bucuram de liniste, iar copilul major din relatia anteriorasa fie exclus (in prezent si in viitor) din ... ecuatie? Cu multumiri. | |
|
|
|
09-07-2014 |
| se poate face act de vanzare-cumparare. interesati-va la notar fiindca procedura este mai complicata | CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti) SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992 MAIL: av.mcimpean@gmail.com Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
| |
|
|
|
|
10-07-2014 |
 | Roman relu Bucuresti
|
| dv doriti ca la noul apartament sa il excludeti de la mostenirea tatalui pe copilul provenit din alta casatorie? |
| |
|
|
|
10-07-2014 |
 | Dana Vizitator |
| faceti contract de vanzare-cumparare.. dar liniste deplina o sa aveti doar daca da si fiul pe care il doriti exclus o declaratie la notar la data autentificarii contractului de vanzare din care sa reiasa ca stie ca s-a platit un pret. in caz contrar, ar putea avea succes cu o actiune in constatarea donatiei deghizate si e ca si cum ati fi facut donatie. exista si o prezumtie de act cu titlu gratuit pentru actele care se incheie intre ascendenti si descendenti, deci atentie, este recomandata declaratia respectiva chiar daca se poate face si fara. | |
|
|
|
01-01-2015 |
 | Mihaela Vizitator |
| Şi în cazul în care soţii nu sunt casatoriti. Legal?Adică eu muncesc pt copilul meu nu înţeleg cum au dreptul copiii. Din altă relaţie la muncă mea?Cum pot proteja copilul meu?Fiind necasatorita eu nu pot să cumpăr copilului meu fără că ceilalţi să aibe dreptul? | |
|
|
|
19-05-2016 |
 | Bbe Vizitator |
| buna ziua Eu si sotul meu dorim sa cumparam un teren pe numele copilului minor dat fiind faptul ca dupa achizitionarea terenului am dori sa luam un credit de la banca pentru a construi. Nu putrm avea nimic pe nume de aceeaa am dori sa trecem terenul pe numele copilului minor. Care ar fi variantele? Multumim | |
|
|
|
20-05-2016 |
 | Daiana Vizitator |
| Bbe a scris pe 19-05-2016: buna ziua Eu si sotul meu dorim sa cumparam un teren pe numele copilului minor dat fiind faptul ca dupa achizitionarea terenului am dori sa luam un credit de la banca pentru a construi. Nu putrm avea nimic pe nume de aceeaa am dori sa trecem terenul pe numele copilului minor. Care ar fi variantele? Multumim Singura solutie este donatie catre minor.. problema este ca el nu are capacitatea de a contracta, asa ca trebuie contactata si autoritatea tutelara. In orice caz, se va ocupa notarul public de toate chestiunile astea, nici nu stiu de ce ati intrat pe un forum de avocati. | |
|
|
|
20-05-2016 |
 | Daiana Vizitator |
| Mihaela a scris pe 01-01-2015: Şi în cazul în care soţii nu sunt casatoriti. Legal?Adică eu muncesc pt copilul meu nu înţeleg cum au dreptul copiii. Din altă relaţie la muncă mea?Cum pot proteja copilul meu?Fiind necasatorita eu nu pot să cumpăr copilului meu fără că ceilalţi să aibe dreptul? Copilul dvs. este deja protejat de lege fiind mostenitor rezervatar fata de dvs., spre deosebire de copii sotului din alta relatie care nu va vor putea mosteni. | |
|
|
|
20-05-2017 |
 | Magda Vizitator |
| As dori sa cumpar un apartament pe numele copilului de 10 ani ,întrebarea se poate ? | |
|
|
|
20-05-2017 |
| Magda a scris pe 20-05-2017: As dori sa cumpar un apartament pe numele copilului de 10 ani ,întrebarea se poate ? Buna ziua, Da, se poate. Mergeti la un birou notarial si va informati despre toate actele necesare. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
21-05-2017 |
| Puteti insa va fi reprezentat de părinți sau curator si va trebui specificată proveniență banilor. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
10-09-2017 |
 | Elena Vizitator |
| Bună ziua. Am divorțat de 3 ani, iar partajul nu s-a făcut. In afara de apartament mai avem 2 garsoniere,dobândite în timpul căsătoriei. Acum fostul soț a venit cu propunerea sa ii ramana garsonierele lui ,iar apartamentul sa il treacă pe mine si pe cei 2 copii minori.Copiii mi-au fost încredințați mie după divorț. Intrebarea mea este:poate sa mai aiba fostul soț drepturi asupra apartamentului daca pe contractul de intabulare voi fi trecută și eu si copiii? | |
|
|
|
10-09-2017 |
 | Avocat Ciorobea Aurora ✓ Campina
aurora.ciorobea@opticnet.ro
|
| Cat timp nu faceti partajul, fostul sot ar putea avea oricand pretentii. Ceea ce conteaza este contractul de proprietate, nu cel de intabulare-care nu este act de proprietate propriu-zis. Insa, daca redactati o intelegere la notar, ar fi bine. | |
|
|
|
|
12-09-2017 |
 | Elena Vizitator |
| Fostul sot dorește să facem un act de partaj la avocat,ca dupa aceea eu sa merg cu actul respectiv la notar sa intabulez apartamentul pe numele meu și al copiilor.Garsonierele nu sunt intabulate,de aceea nu putem merge direct la notar.Deci din ce inteleg eu,acest act întocmit la avocat in care facem partajul la intelegere,poate fi o "capcana"? | |
|
|
|
12-09-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Buna ziua, Partajul intocmit la avocat nu este un act de partaj valabil. Doar notarul poate intocmi un act de partaj, orice alt document este o simpla intelegere intre dvs., intelegere care nu poate fi intabulata. De asemenea, copiii nu pot veni la partaj. Ei pot dobandi bunuri doar daca le donati dvs. si sotul (sau daca le vindeti). Ar fi bine sa incercati sa faceti un act notarial cu privire la bunurile care sunt intabulate, urmand ca pentru garsoniere sa faceti o intelegre, insa tot la notar. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
13-09-2017 |
 | Elena Vizitator |
| Mulțumesc frumos pentru raspunsuri.Cam complicată situația. M-am interesat si la notar nu se poate face partajul.Nu stiu de ce nu s-ar putea.Mi s-a spus ca e din cauza ca cele doua garsoniere nu sunt intabulate. Si in actul de partaj ar trebui sa scrie ca imi revine mie apartamentul ,iar sotului garsonierele(dar acestea nu au cf ) deci nu se poate decat prin proces partajul.As vrea sa stiu o soluție care să mă coste cât mai putin timp si bani. | |
|
|
|
13-09-2017 |
 | Elena Vizitator |
| Avocat Vasile Alexandra a scris pe 12-09-2017: Buna ziua, Partajul intocmit la avocat nu este un act de partaj valabil. Doar notarul poate intocmi un act de partaj, orice alt document este o simpla intelegere intre dvs., intelegere care nu poate fi intabulata. De asemenea, copiii nu pot veni la partaj. Ei pot dobandi bunuri doar daca le donati dvs. si sotul (sau daca le vindeti). Ar fi bine sa incercati sa faceti un act notarial cu privire la bunurile care sunt intabulate, urmand ca pentru garsoniere sa faceti o intelegre, insa tot la notar. Deci dacă sotul imi donează apartamentul ,eu pot de asemenea să ii donez garsonierele lui?Adica sa facem acte de donatie reciproc.Din cate stiu,prin partajul la notar trebuie achitată 3% din valoarea imobilelor.La fel si prin partaj judiciar.Atata doar ca prin proces partajul duteaza mai mult. | |
|
|
|
23-09-2017 |
 | Diana Cazacu Vizitator |
| Buna ziua, As vrea sa cumpăr un apartament pe numele băiatului meu in vârsta de 14 ani. Eu și tatăl copilului suntem despărțiți in fapt,de 5 ani,dar nu suntem divortati legal. Va rog sa îmi spuneti dacă exista vreo cale legală ,unde ar trebui sa ma adresez și ce acte ar fi nevoie. Va mulțumesc . | |
|
|
|
22-05-2018 |
 | Andreea Vizitator |
| Buna ziua, eu si sotul dorim sa luam un apartanent cu prima casa, noi avem un minor impreuna si sotul are o minora dintr-un concubinaj, intrebarea mea este: ce trebuie sa facem ca, copilul din concubinaj sa nu aiba niciun drept după soț, va multumesc anticipat. | |
|
|
|
23-05-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Andreea a scris pe 22-05-2018: Buna ziua, eu si sotul dorim sa luam un apartanent cu prima casa, noi avem un minor impreuna si sotul are o minora dintr-un concubinaj, intrebarea mea este: ce trebuie sa facem ca, copilul din concubinaj sa nu aiba niciun drept după soț, va multumesc anticipat. Mostenitorii sotului dvs in caz de deces sunt cei doi copii, in cote egale si sotia supravietuitoare, iar pentru ca fiica sotului sa nu aiba drept de mostenire asupra imobilului, va trebui sa cumparati apartamentul doar pe numele dvs., specificand in contract provenienta banilor ca fiind bani proprii. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |