Vaduva Gabriela a scris pe 15-07-2014: Buna ziua! Sunt chirias intr-o garsoniera de 2 ani. La data inchirierii nu a fost intocmit un contract de inchiriere, ci doar un pv de predare a apartamentului cu bunurile aferente contra sumei de bani reprezentand valoare chiriei pe o lunagarantie. Ulterior plata chiriei s-a facut doar prin numerar sau transfer bancar caz in care proprietarul a insistat ca in detaliile platii sa nu mentionez cuvant chirie). Sunt cu plata chiriei si a utilitatilor la zi, insa din cauza unor probleme financiare nu am platit intretinerea cateva luni. Proprietarul mi-a lasat ragaz 2 luni sa platesc restantele altfel ma evacueaza. Am decis sa platesc atat cat pot, insa nu acopera in intergime datoria. Ma voi muta o perioada la o ruda pana ma voi redresa financiar. Prin urmare vreau sa plec insa imi este teama sa las datorii. Mentionez ca in afara acelui pv nu am semnat nimic, nu am chitante pt chiria platita timp de 2 ani, insa proprietarul si administratorul blocului detin copia actului meu de identitate. In afara de garantia platita am platit in 2012 si 3 luni restante la intretinere de la vechii chiriasi. In plus desi si-a asumat angajamentul de a ma inregistra la intretinere, am avut supriza sa constat ca dupa 3 luni dupa ce locuiam singura in garsoniera plateam intretinerea calculata la 2 persoane. O alta problema este ca desi suntem deja in luna iulie, ultima luna calculata si afisata este februarie, prin urmare nu stiu care este suma aferenta de plata lunilor martie-iunie. Intrebarea mea este: proprietarul ma poate actiona in judecata pentru cele cateva luni de intretinere pe care nu le voi putea plati? Sau exista vreo modalitate prin care imi poate imputa acele sume? Va multumesc anticipat. poate mai aveti ceva chitante de la transferul bancar. oricum aveti martori. puteti sa ii ziceti ca daca umbla sa va faca proces, anuntati si dvs admin financiara ca sa fie obligat sa achite impozitul din urma. cu asta sa0l speriati ca si dvs daca nu aveti nici un contract... |