Forum avocaţi > Civil

Proprietarul ma poate actiona in judecata daca nu platesc datoriile pana la momentul plecarii?

15-07-2014
Vizitator
Buna ziua! Sunt chirias intr-o garsoniera de 2 ani. La data inchirierii nu a fost intocmit un contract de inchiriere, ci doar un pv de predare a apartamentului cu bunurile aferente contra sumei de bani reprezentand valoare chiriei pe o lunagarantie. Ulterior plata chiriei s-a facut doar prin numerar sau transfer bancar caz in care proprietarul a insistat ca in detaliile platii sa nu mentionez cuvant chirie). Sunt cu plata chiriei si a utilitatilor la zi, insa din cauza unor probleme financiare nu am platit intretinerea cateva luni. Proprietarul mi-a lasat ragaz 2 luni sa platesc restantele altfel ma evacueaza. Am decis sa platesc atat cat pot, insa nu acopera in intergime datoria. Ma voi muta o perioada la o ruda pana ma voi redresa financiar. Prin urmare vreau sa plec insa imi este teama sa las datorii. Mentionez ca in afara acelui pv nu am semnat nimic, nu am chitante pt chiria platita timp de 2 ani, insa proprietarul si administratorul blocului detin copia actului meu de identitate. In afara de garantia platita am platit in 2012 si 3 luni restante la intretinere de la vechii chiriasi. In plus desi si-a asumat angajamentul de a ma inregistra la intretinere, am avut supriza sa constat ca dupa 3 luni dupa ce locuiam singura in garsoniera plateam intretinerea calculata la 2 persoane. O alta problema este ca desi suntem deja in luna iulie, ultima luna calculata si afisata este februarie, prin urmare nu stiu care este suma aferenta de plata lunilor martie-iunie. Intrebarea mea este: proprietarul ma poate actiona in judecata pentru cele cateva luni de intretinere pe care nu le voi putea plati? Sau exista vreo modalitate prin care imi poate imputa acele sume? Va multumesc anticipat.
Răspunde
 16-07-2014
Bucuresti

incercatyi o conventie de esalonare cu administratia.

Răspunde
 16-07-2014

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
Vaduva Gabriela a scris pe 15-07-2014:
Buna ziua! Sunt chirias intr-o garsoniera de 2 ani. La data inchirierii nu a fost intocmit un contract de inchiriere, ci doar un pv de predare a apartamentului cu bunurile aferente contra sumei de bani reprezentand valoare chiriei pe o lunagarantie. Ulterior plata chiriei s-a facut doar prin numerar sau transfer bancar caz in care proprietarul a insistat ca in detaliile platii sa nu mentionez cuvant chirie). Sunt cu plata chiriei si a utilitatilor la zi, insa din cauza unor probleme financiare nu am platit intretinerea cateva luni. Proprietarul mi-a lasat ragaz 2 luni sa platesc restantele altfel ma evacueaza. Am decis sa platesc atat cat pot, insa nu acopera in intergime datoria. Ma voi muta o perioada la o ruda pana ma voi redresa financiar. Prin urmare vreau sa plec insa imi este teama sa las datorii. Mentionez ca in afara acelui pv nu am semnat nimic, nu am chitante pt chiria platita timp de 2 ani, insa proprietarul si administratorul blocului detin copia actului meu de identitate. In afara de garantia platita am platit in 2012 si 3 luni restante la intretinere de la vechii chiriasi. In plus desi si-a asumat angajamentul de a ma inregistra la intretinere, am avut supriza sa constat ca dupa 3 luni dupa ce locuiam singura in garsoniera plateam intretinerea calculata la 2 persoane. O alta problema este ca desi suntem deja in luna iulie, ultima luna calculata si afisata este februarie, prin urmare nu stiu care este suma aferenta de plata lunilor martie-iunie. Intrebarea mea este: proprietarul ma poate actiona in judecata pentru cele cateva luni de intretinere pe care nu le voi putea plati? Sau exista vreo modalitate prin care imi poate imputa acele sume? Va multumesc anticipat.

poate mai aveti ceva chitante de la transferul bancar. oricum aveti martori. puteti sa ii ziceti ca daca umbla sa va faca proces, anuntati si dvs admin financiara ca sa fie obligat sa achite impozitul din urma. cu asta sa0l speriati ca si dvs daca nu aveti nici un contract...

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.