Forum avocaţi > Civil

Refuz Radiere Auto pentru Export

16-07-2014
Vizitator
Am achizitionat un automobil de la o firma care se ocupa cu intermedierea vanzarii de masini rulate in Romania. Firma cu nume serios in piata. Am platit si totul s-a desfasurat normal. Am contract de vanzare cumparare (atat dintre vechiul proprietar si firma si dintre firma si mine), am fisele fiscale si toate documentele masinii.
Eu locuiesc in Republica Moldova si intentionam sa duc automobilul acolo pentru a-l inmatricula.
Insa la vama am aflat ca pentru a duce automobiulul in Republica Moldova, a plati vama si a-l inmatricula pe numele meu, masina trebuie sa fie radiata pentru export din Romania, in prealabil.
Radierea (de orice fel) poate fi facuta doar de catre vechiul proprietar, pe numele caruia este inmatriculata masina.

Acuma, problema este ca vechiul proprietar, pe numele cui e masina, nu doreste si este extrem de categoric, sa radieze masina, motivand ca nu e problema lui. Nu are nicio obligatie legala fata de nimeni sa faca acest lucru.
Firma intermediara sustine ca nu poate face nimic pentru a facilita acest proces. Vechiul proprietar refuza sa coopereze si sa raspunda la telefoane.

Intrebarea este daca exista vreo modalitate legala de a radia aceasta masina fara a implica vechiul proprietar. Sau daca exista vreo posibilitate de a obliga vechiul proprietar sa-si radieze masina.

Eu am o masina, acte in regula, dar nu pot sa fac nimic pentru a intra in legalitate! Trebuie sa existe o solutie. Va rog sa ma ajutati!
Răspunde
 17-07-2014

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
da, exista calea de a actiona in judecata ca sa-l obligati s-o radieze prin hotarare judecatoreasca

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.