Forum avocaţi > Civil

Constituire drept de abitatie viagera

1  2  Final
 28-07-2014
Vizitator
Buna seara,
Mama a cumparat un imobil unde este unic proprietar(ptr cumpararea imobilului eu am cotizat cu 75% din valoarea acestuia).Doresc sa stiu daca prin aceasta constituire mama ramane nud proprietar fara dreptul de posesie si folosinta.Ptr ca imi incalca toate drepturile,acceptand o in casa ca tolerata,pot deschide proces de evacuare?
-si daca da,pe timpul vacanetei judecatoriile primesc dosare in regim de urgenta sau trebuie sa astept pana la toamna?
Multumesc!
Răspunde
 29-07-2014

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
ce fel de contract ati facut, are prevazuta o clauza de abitatie viagera? nu este prea clar ce scrieti

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-07-2014
Vizitator
judecatoriile inregistreaza dosare si pe perioada vacantei, sunt deschise registraturile de obicei 2-3 zile pe saptamana. termenul o sa fie nu la toamna, probabil anul viitor la toamna :))
cu intrebarea hotarati-va mai intai daca e sau nu proprietar mama, daca a fost instituit un drept de uzufruct sau habitatie.. din ce scrieti inteleg doar ca i-ati dat niste fonduri sa cumpere.
Răspunde
 29-07-2014

Buna seara,
Scz ptr omitere..eu am drept de abitatie viagera pe intreg apartamentul.Dreptul de abitatie viagera este un dezmembramant al titlului de proprietar?Sunt total in ceata.Unii spun ca da,altii ca nu...legea spune ca da,altii spun ca nu este nud proprietar ci ca are si mama drepturi locative.In contract,nu scrie ca isi rezerva vreun titlu locativ.Scrie asa:
Eu Y a cumparat de la x..apoi
Eu prorietarul,ii constitui fiicei mele un drept de abitatie viagera pe intreg imobilul
Am citit,suntem deacord..si atat.
Are voie sa locuiasca in casa sau nu...o pot evacua sau nu?
Multumesc!
Răspunde
 29-07-2014

Bogdan a scris pe 29-07-2014:
judecatoriile inregistreaza dosare si pe perioada vacantei, sunt deschise registraturile de obicei 2-3 zile pe saptamana. termenul o sa fie nu la toamna, probabil anul viitor la toamna :))
cu intrebarea hotarati-va mai intai daca e sau nu proprietar mama, daca a fost instituit un drept de uzufruct sau habitatie.. din ce scrieti inteleg doar ca i-ati dat niste fonduri sa cumpere.
Da,90% din pretul ap a fost de la mine.Ea este unic proprietar cum am spus,iar mie mi a constituit un drept de abitatie viagera pe intreg apartamentul.Si din cate stiam,un proces de evacuare in regim de urgenta,nu asteapta un an.
Răspunde
 29-07-2014
Vizitator
MihaelaLRM a scris pe 29-07-2014:

N-are voie sa locuiasca in casa si o puteti evacua. Cine va spune altfel probabil n-are studii juridice. Succes.
Răspunde
 29-07-2014
Vizitator
Si din cate stiam,un proces de evacuare in regim de urgenta,nu asteapta un an.

Aici daca nu va contrazic eu, o sa va contrazica realitatea dura a instantelor din romania.. procesele dureaza, unii nici nu mai apuca sa le vada sfarsitul :)
Răspunde
 29-07-2014

N-are voie sa locuiasca in casa si o puteti evacua. Cine va spune altfel probabil n-are studii juridice. Succes.
Multumesc!
Dar instanta v a tine cont si de circumstante...precum ca mama e in varsta,ca nu are alta locuinta?ca ap ar 4 acemera si ii v a rezerva si ei o camera?
Răspunde
 29-07-2014
Vizitator
instanta tine cont de lege si strict legal mama dvs n-are niciun titlu sa locuiasca acolo... e cam imoral ce faceti dar asta nu e problema mea
Răspunde
 29-07-2014

instanta tine cont de lege si strict legal mama dvs n-are niciun titlu sa locuiasca acolo... e cam imoral ce faceti dar asta nu e problema mea
Uneori nu tine cont de lege,ca nu e primul proces prin care trec.Eu stiu cat e de imoral sa ti dai nepotica afara din casa in timpul iernii..dar nu conteaza.
Multumesc!
Răspunde
 29-07-2014

Avocat_Cimpean a scris pe 28-07-2014:
ce fel de contract ati facut, are prevazuta o clauza de abitatie viagera? nu este prea clar ce scrieti
Contractul nu e facut intre mine s mama.Ci intre vanzator(cutarescu) si cumparator,mama.In acelasi constract,ptr ca am fost cu ea cand am cumparat casa,sub titlu de vanzare cumparare,scrie si de abatatia mea.Costitui cu titlu gratuit un drept de abitatie viagera.
Mai jos scrie din nou,ca imi constituie pe intreg imobilul,ca am luat la cnostinta,ca suntem deacord si gata.Abitatia viagera e trecuta si in cartea funciara.
Răspunde
 30-07-2014

Buna seara,
A incercat sa scoata casa la vanzare,dar spre surprinderea ei,nu poate fara acordul meu...sau poate dar cine o cumpara,tre s-o cumpere cu mine cu tot.Mai nou,spune ca o sa i faca unu strain testament si in felul asta eu nu o sa fiu niciodata proprietara.Sa zicem ca o sa lase testament unui strain...eu ca unica mostenitoare,pot ataca testamentul?
Multumesc!
Răspunde
 31-07-2014

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
daaaaaaa

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-07-2014

Avocat_Cimpean a scris pe 31-07-2014:
daaaaaaa
Multumesc!
Am sanse sa o evacuez?Din informatiile care le am,unii avocati spun ca nu o pot evacua ptr ca este proprietar.Nu mai inteleg nimic.Contractul de vanzare cumparare s a incheiat intre ea si vanzator.Intre parti,nu exista o clauza,e doar vanzarea-cumpararea.Mama e proprietar si tot in acel contract mi a constituit dreptul de abitatie viagera pe intregul apartament.In contract nu scrie ca mama si a rezervat vreun totlu locativ.Va descriu ce scrie ca sa nu existe confuzii;
Eu vanzatorul P si eu M cumparatoarea(adica mama)in calitate de cumparator si M M(adica eu)in calitate de beneficiar al dreptului de abitatie viagera,a intervenit prezentul contract de vanzare cumparare...apoi urmeaza descrierea apartamentului,pretul etc
Pe pagina 2
Eu,cumparatoarea M,constitui cu titlu gratuit un drept de abitatie viagera in favoarea MM(adica mie) pe intreg imobilul pe care l am dobandit in prezentul contract de vanzare cumparare...
Eu MM,decalr ca accept sa mi constituie dreptul de abitatie viagera pe imobilul descris mai sus,de catre M.
Noi,partile,am luat cunostinta de prevederile art.752 Cod Civil,potivit caruia beneficiarul dreptului de abitatie viagera nu poate ceda dreptul sau unei persoane,iar imobilul ce face obiectul acestui drept nu poate fi inchiriat.
Pe pagina 3,scrie de cartea funciara,intabularea dreptului de abitatie etc.
Asta e tot,nici o alta clauza.Vrea sa stiu daca o pot evacua de buna voie sau trebuie deschis proces de evacuare,sau trebuie sa fac si o cerere confesorie?Vreau sa stiu pana la urma,o pot evacua sau nu...sa stiu daca deschid proces sau nu...Acum stau cu fetita mea la o prietena din cauza mamei,care sparge,darama,ne ameninta ca ne omoara,ca ea este unic proprietar si ca face ce doreste cu casa ei,etc.Va rog sa mi scrieti pe intelesul meu.
Multumesc mult!
Răspunde
 31-07-2014
Vizitator
MihaelaLRM a scris pe 31-07-2014:
Am sanse sa o evacuez?Din informatiile care le am,unii avocati spun ca nu o pot evacua ptr ca este proprietar.Nu mai inteleg nimic.

Ce avocati? asigurati-va ca cei care v-au raspuns pe diverse forumuri pe care sigur ati mai scris chiar aveau titulatura de avocat in fata numelui si chiar v-au citit speta.. pentru ca ma indoiesc puternic cav-ati prezentat la biroul vreunui avocat pentru o consultatie. Un avocat specializat in civil cel putin nu v-ar fi dat un asemenea raspuns
Deci retineti: daca aveti abitatie viagere, puteti evacua nudul proprietar.

Vedeti aici o hotarare judecatoreasca ca poate in asta aveti incredere:
Drept de abitaţie viageră. Dreptul titularului de a folosi locuinţa. Acţiune în evacuare promovată împotriva nudului proprietar | Jurisprudenţă şi speţe de drept civil (II)

si poate ne mai lasati in pace ca deja am primit zece mailuri cu subiectul asta! multumim si distrati-va in instanta ca se pare ca va cam place
Răspunde
 31-07-2014

Nu mi place deloc sa ma "distrez".Eu n am facut vreo plangere cuiva in viata mea.Si,o sa fiti surprins,am fost la doi avocati specializati pe drept civil,si m au spus ca nu pot evacua.Nu m am bazat pe ce au spus altii pe forumuri...am scris ca sa pot aduna informatii si sa aflu parerea lor,apoi m am dus la doi avocati.
Nu va mai deranjez cu problema mea.
Multumesc ptr link,o zi buna!
Răspunde
 31-07-2014
Vizitator
nicio problema, se le-o aratati si avocatilor specializati in civil
Răspunde
 31-07-2014
Vizitator
MihaelaLRM a scris pe 31-07-2014:
Nu mi place deloc sa ma "distrez".Eu n am facut vreo plangere cuiva in viata mea.Si,o sa fiti surprins,am fost la doi avocati specializati pe drept civil,si m au spus ca nu pot evacua.Nu m am bazat pe ce au spus altii pe forumuri...am scris ca sa pot aduna informatii si sa aflu parerea lor,apoi m am dus la doi avocati.
Nu va mai deranjez cu problema mea.
Multumesc ptr link,o zi buna!

Doamna lasati vrajeala ca nu v-ar fi spus niciun avocat specializat in civil o asa gogomanie.. dati-le numele daca e adevarat sau recunoasteti ca nu prea vreti sa platiti consultanta la un avocat, preferati forumul.. dar sa stiti ca nu se potriveste consultanta de la birou cu aia de pe forum. Pe forumuri luati niste informatii trunchiate din care probabil nici nu intelegeti mare lucru si ajungeti in instanta pe cont propriu unde judecatorul va respinge actiune pentru ca habar n-ati avut s-o faceti si apoi ziceti ca judecatorul judeca pe langa lege asa cum ati scris mai pe sus. Asa oameni, asa justitie.
Răspunde
 31-07-2014

Se pare ca dvs aveti o problema.Numai prin faptul ca raspundeti ironic e o problema.Nu am obligat pe nimeni sa raspunda la topicul meu.Cine sunteti dvs sa criticati utilizatorii pe acest forum?Spuneti mi ca sunteti avocat,sau administratorul siteului si va dau cu cea mai mare placere numele celor doi avocati.Daca sunteti un simplu utilizator,nu ar trebui sa va aprindeti in felul asta.Daca moderati acest forum,iar nu e ok sa spuneti unui utilizator sa lase vrajeala sau orice "functie"a ti avea pe acest forum.Doriti sa platesc ptr sfaturile care mi le ati dat sau ce?
Răspunde
 31-07-2014
HQ

admin@avocatro.net
www.avocatro.net
Facebook
Pentru Bogdan: am rugăminea să încercați să răspundeți pe un ton mai respectuos vizitatorilor forumului și dacă sunteți avocat, vă recomand să vă faceți un cont pe site, astfel răspunsurile dvs. vor fi contorizate și vă veți putea clasa în topul avocaților.

Administrator AvocatRO.net
Răspunde
Răspunde 1  2  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.