Forum avocaţi > Civil

Masina înmatriculată bg confiscata lipsa procura

31-07-2014
Vizitator
Salutare. Am întâlnit o problema mai gravă pot spune. Mi-a fost confiscata masina se poliția de frontiera pe motiv ca nu am procura. Am fost oprit de un polițist in portul constanta, si a verificat actele. Actele erau valabile, originale, la zi cum s-ar spune. Dar mia cerut si procura. Eu nu am procura si nici cel de la care am luat masina nu a avut. Procura s-a pierdut. Si soc, m-au lasat pe jos in constanta eu fiind din bucuresti. Mi-au spus ca o sa solicite statului bulgar sa comunice proprietarului din talon ca i-a fost confiscata masina sau sa vin cu o procura de la el.
Au avut voie sa o confiște ? Lipsa procurii este un motiv întemeiat ?

Menționez ca aveam de gând sa o înmatriculeze pe romania, costul total e undeva la 800 cu toate actele. Acum m-au lasat si fara masina… Orice sfat e binevenit.
Răspunde
 02-08-2014

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Da, aveau voie sa o confiste! Neavand procura, nu puteti face dovada ca aveti acordul proprietarului din acte sa folositi masina.
Se poate banui ca a fost furata pana se vor face verificari.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-08-2014
Vizitator
Da, cu mentiunea ca in romania se poate face doar contract de comodat, nu procura. De la intrarea in vigoare a Noului Cod Civil nu se mai fac procuri. Vedeti detalii aici:

Procură conducere autovehicul
Contract de comodat - cedare folosinta autovehicul
Răspunde
 02-08-2014
Vizitator
Este legal.. daca nu ai cu ce sa te identifici si pari suspect pentru un jandarm, te duce la sectie ca sa te identifice. La fel e si cu masinile.. daca conduci masina altcuiva si n-ai un act prin care sa-i arati politistului ca ai drept s-o conduci, te poate lua cu tot cu masina. Mai ales ca din Bulgaria vin tot felul de "obiceiuri proaste" cand vine vorba de masini.
Răspunde
 02-08-2014
Vizitator
Va multumesc mult pentru ajutor. Luni o sa ma duc in Bulgaria sa caut propietarul. Acum,, singura mea teama este sa nu fie vreun Samsar sau eu mai stiu ce, sa ceara cat nu face....

Masina a fost căutată in baZele lor de date, nu are nicio problema, nu a fost furată samd. Problema a fost ca polițistul de acolo cred ca avea probleme mari Acasa... Nu vreau sa vorbesc urat la adresa poliției romane, dar tara asta se duce se râpa din cauza unor oameni ca astia. Pe strada sunt mii de masini furate si cu acte false , si cand sunt opriti cei cu probleme , cu 200 RON e inobservabila problema...

Asta e romania
Răspunde
 02-08-2014
Vizitator
Nu prea imi convine ca masina mea sa fie înmatriculată pe bg, dar decât sa platesc o taxa care este jumate din masina mea, prefer aceasta varianta. Masina face 3000 si taxa 1000. Prefer sa dau 400 la bg si cu 600 sa pun masina la punct. Pana la urma nu conteaza pe Ce tara este înmatriculată, conteaza ca actele sa fie in regula si valabile. Asta este parerea mea si va rog sa nu ma judecati.
Răspunde
 04-08-2014
Bucuresti

evident plus riscul de a merge pe jos, din cind in cind......

Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.