Forum avocaţi > Civil

Incident in trafic

31-07-2014
Vizitator
Buna ziua,

Luni am avut urmatorul incident in trafic. Intr-o intesectie am virat la stanga pe interzis si un motoscuter ce venea din sens opus, crezand ca intra in mine, a franat brusc si soferul motoscuterului s-a dezechilbrat si a cazut lovindu-se usor la picior si julindu-se usor la mana stanga. Apoi am dat declaratii la politie si politia a spus ca nu este caz penal si nu am primit nici o sanctiune de la politie (inca), si politia ne-a indicat sa ne impacam pe cale amiabila. La sediul poiltiei victima mi-a pretins 200RON despagubiri, apoi dupa ce am iesit din sediul poiltiei la sfatul prietenului cu care era a pretins 600RON ca astazi sa imi ceara 1200RON.

Ce ma sfatuiti sa fac? Care sunt sansele ca pe un proces civil eu sa pierd?

Va multumesc anticipat!

Cu respect,
Raul Iloc
Răspunde
 02-08-2014
Vizitator
Depinde ce a constatat politistul in procesul-verbal. Din constatarea politistului la fata locului/procesul-verbal cine rezulta ca ar fi vinovat? In orice caz, fiind vorba de un prejudiciu minor, ambele parti veti avea mai mult de pierdut in urma unui eventual proces chiar daca unul dintre d-vs poate va castiga peste 2-3 ani,veti cheltui per total mai multi bani (cheltuieli de judeca, mers la termene etc.).

In asemenea cazuri se incheie de obicei o tranzactie la notar cum v-a indicat si politistul (vedeti aici un model de tranzactie auto.

Cel mai bine mai negociati poate reusiti sa reduceti suma solicitata..
Răspunde
 02-08-2014
Vizitator
1.Va multumesc pentru raspuns!
2.In plus mai doresc sa precizes ca eu am asigurare RCA, deci in caz de proces nu compania de asigurari este cea care se judeca si care plateste depagubirile?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.