Forum avocaţi > Civil

Mostenire intre frate, sora si descendent al fratelui predecedat

01-08-2014
Vizitator
Va rog respectuos sa ma ajutati in lamurirea situatiei urmatoare:

Bunicii mei pe linie paterna au avut impreuna trei copii(2 fii si o fiica).Bunicul a murit, lasand in urma sotia supravietuitoare si cei trei copii( frati buni) :tatal meu, care are 2 copii( eu si fratele meu), matusa mea-
fara sot si fara copii, unchiul meu- care a decedat dupa tatal sau si inaintea mamei sale si exista un
descendent(fiu) care are deja parte din mostenirea lasata de bunicii mei. Intrebarea mea este urmatoarea:
in cazul decesului matusii mele, cum si cine are dreptul de a o mosteni . Mentionez ca nu a facut testament.

Va multumesc anticipat.
Răspunde
 02-08-2014

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Pe matusa o vor mosteni fratii ei, daca vor fi in viata la momentul decesului acesteia sau nepotii de frati.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-08-2014
Vizitator
Multumesc pentru raspuns!
Presupunand ca la momentul decesului acesteia, ramane in viata unul singur din cei trei frati (tatal meu), o va mosteni in totalitate singur sau impreuna cu descendentul fratelui predecedat?Eu si fratele meu suntem nepoti de frati, parintele nostru fiind in viata, avem si noi drept la o parte din mostenire ?
Răspunde
 02-08-2014

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Impreuna cu descendentul.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-08-2014
Vizitator
Inteleg ca eu si fratele meu nu avem drept de mostenire, chiar daca suntem nepoti de frate, tot nepot de frate este si descendentul, doar ca de frate predecedat. Corect?
Răspunde
 22-10-2022
Vizitator
Buna ziua.

Matusa mea a decedat dupa tatal meu si dupa fiica ei (verisoara mea).
Ordinea deceselor: tatal meu, sotul matusii, fata ei (verisoara mea), matusa mea. Sotul verisoarei mele este un viata Nu s-a facut succesiunea dupa unchiul si verisoara mea. Care sunt cotele intre mine si sotul supravietuitor al verisoarei mele?
Răspunde
 22-10-2022

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Sotul verisoarei o mosteneste doar pe sotia sa, verisoara dvs.
Daca verisoara nu a acceptat mostenirea tatalui ei in termenul legal este considerata straina de mostenire, deci nu mosteneste nimic dupa tatal ei (unchiul dvs). Probabil nici nu gospodareau impreuna. Sotul verisoarei nu-si mosteneste socrii.
Dupa mama, verisoara nu are cum sa mosteneasca ca era predecedata.
Teoretic, doar dvs. o mosteniti singura pe matusa dvs. Ginerele matusii nu are nici o vocatie succesorala.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.