Forum avocaţi > Civil

Exzecutare silita

02-08-2014

Buna ziua
Am un proces pe rol cu Asociatia de Propietari pentru un debit restant la intretinere. In primul proces la Judecatorie Instanta a hotarat diminuarea sumei initiale in urma expertizei contabile. Recursul inaintat de mine va incepe in septembrie. Asociatia de Propietari in luna iunie la o alta judecatorie a depus o cerere pentru exzecutare silita care s-a judecat in luna iulie (aveti mai jos hotarare Instantei)
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite cererea Încuviinţează executarea silită Fără cale de atac. Dată în Camera de consiliu şi pronunţată în şedinţa publică astăzi 04.07.2014.
Document: Încheiere - de executare silită 04.07.2014
Precizez ca nu am stiut , nu am fost instiintat de acest proces si inca nu am primit vreo notificare sau citatie Intrebarea mea este daca pot face contestatie sau daca exzista vreo cale legala de a suspenda executarea pana la solutionarea recursului. Specific nu sunt de rea credinta sa nu-mi achit datoriile dar pe cele reale
Va multumesc anticipat pentru ajutor si sfaturi
Răspunde
 02-08-2014
Vizitator
Exzista posibilitatea sa faceti contestatie la exzecutare dar sunt taxzele cam mari si sansele mici de admitere. Puteti sa invocati ca motiv de contestatie ca instanta a incuviintat executarea silita, nu si exzecutarea silita, deci n-are niciun drept exzecutorul sa va exzecute.
Răspunde
 02-08-2014
Vizitator
Bogdan a scris pe 02-08-2014:
Exzista posibilitatea sa faceti contestatie la exzecutare dar sunt taxzele cam mari si sansele mici de admitere. Puteti sa invocati ca motiv de contestatie ca instanta a incuviintat executarea silita, nu si exzecutarea silita, deci n-are niciun drept exzecutorul sa va exzecute.
:)) amuzant

Puteţi face contestaţie la executare în termen de 15 zile de la data când:
1. contestatorul a luat cunoştinţă de actul de executare pe care îl contestă;
2. cel interesat a primit comunicarea ori, după caz, înştiinţarea privind înfiinţarea popririi. Dacă poprirea este înfiinţată asupra unor venituri periodice, termenul de contestaţie pentru debitor începe cel mai târziu la data efectuării primei reţineri din aceste venituri de către terţul poprit;
3. debitorul care contestă executarea însăşi a primit încheierea de încuviinţare a executării sau somaţia ori de la data când a luat cunoştinţă de primul act de executare, în cazurile în care nu a primit încheierea de încuviinţare a executării şi nici somaţia sau executarea se face fără somaţie.
(2) Contestaţia împotriva încheierilor executorului judecătoresc, în cazurile în care acestea nu sunt, potrivit legii, definitive, se poate face în termen de 5 zile de la comunicare.
(3) Contestaţia privind lămurirea înţelesului, întinderii sau aplicării titlului executoriu se poate face oricând înăuntrul termenului de prescripţie a dreptului de a obţine executarea silită.
(4) Dacă prin lege nu se prevede altfel, contestaţia prin care o terţă persoană pretinde că are un drept de proprietate sau un alt drept real asupra bunului urmărit poate fi introdusă în tot cursul executării silite, dar nu mai târziu de 15 zile de la efectuarea vânzării ori de la data predării silite a bunului.
(5) Neintroducerea contestaţiei în termenul prevăzut la alin. (4) nu îl împiedică pe cel de-al treilea să îşi realizeze dreptul pe calea unei cereri separate, în condiţiile legii, sub rezerva drepturilor definitiv dobândite de către terţii adjudecatari în cadrul vânzării silite a bunurilor urmărite.

Oricum, aşa cum zicea și Bogdan mai sus, mai în glumă mai în serios, aceste contestații se admit destul de rar și sunt taxe importante de plătit, deci cel mai bine mergeți în prealabil cu actele la un birou de avocat să vedeți dacă aveți vreo șansă de admitere, că altfel doar vă faceți o datorie și mai mare.
Răspunde
 05-08-2014
Vizitator
Buna ziua, Am primit o insiintare de executare silita pe vechea adresa de domiciliu adica la parintii mei, cu ca sunt executat silit fara nici o cale de atac pentru o datorie de 2490 de euro pentru un credit ipotecar + 1330 de lei taxa de executare silita . Am luat legatura cu biroul executor pentru a gasi o modalitate de plata a debitelor;Prima informatie care nia dato ca DA avem un dosar de executare pentu debite dar nu aveu toate informatiile sa revenim cu un telefon dupa 2 zile, apoi am sunat din nou acelasi rezultat. Straniu ca acia informare executorul a trimiso ,Am verificat in PORTAL-Judecatoria Tulcea si am gasit ca data inregistrarii dosarului 07,07,2014, Incheiere finala-14,07,2014, Data ultimei notificari 15,07,2014 .Astazi 05,08,2014 ora 09:00 am sunat a 7 oara sa ne comunice contul si suma corecta (datoria) acelasi raspuns nu au inca informatii.Va rog datimi un sfat,un raspuns, intre timp parintii mei au achitat taxa de executare silita in cont de RO pentru care era specificat dar pentru debite nu avem inca informatia unde si cat . Acum astept sa-mi trimita o copie a instiintarii prin meil pentru ca eu nu ma aflu in tara.Sa inteleg ca executorul trage de timp ca eu sa nu mai pot plati ci sa fiu executat cu imobilul. Va multumesc
Răspunde
 06-08-2014
Vizitator
Pampu Marian a scris pe 05-08-2014:
Buna ziua, Am primit o insiintare de executare silita pe vechea adresa de domiciliu adica la parintii mei, cu ca sunt executat silit fara nici o cale de atac pentru o datorie de 2490 de euro pentru un credit ipotecar + 1330 de lei taxa de executare silita . Am luat legatura cu biroul executor pentru a gasi o modalitate de plata a debitelor;Prima informatie care nia dato ca DA avem un dosar de executare pentu debite dar nu aveu toate informatiile sa revenim cu un telefon dupa 2 zile, apoi am sunat din nou acelasi rezultat. Straniu ca acia informare executorul a trimiso ,Am verificat in PORTAL-Judecatoria Tulcea si am gasit ca data inregistrarii dosarului 07,07,2014, Incheiere finala-14,07,2014, Data ultimei notificari 15,07,2014 .Astazi 05,08,2014 ora 09:00 am sunat a 7 oara sa ne comunice contul si suma corecta (datoria) acelasi raspuns nu au inca informatii.Va rog datimi un sfat,un raspuns, intre timp parintii mei au achitat taxa de executare silita in cont de RO pentru care era specificat dar pentru debite nu avem inca informatia unde si cat . Acum astept sa-mi trimita o copie a instiintarii prin meil pentru ca eu nu ma aflu in tara.Sa inteleg ca executorul trage de timp ca eu sa nu mai pot plati ci sa fiu executat cu imobilul. Va multumesc

Putin probabil ca executorul sa traga de timp in scopul asta, cel mai sigur nu mai stia despre ce dosar este vorba... la cate executari se fac azi, e de inteles. Mergeti personal la biroul executorului judecatoresc si solicitati informatii, asa ceva nu se rezolva telefonic.
Răspunde
 10-08-2014

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Pentru trei3

Solicitati suspendarea executarii in cadrul procesului de recurs, pana la solutionarea recursului.

Cererea de incuviintare e executarii silite se judeca fara citarea partilor, in camera de consiliu, deci nu aveati ce anume citatie sa primiti. Incheierea de incuviintare a executarii se comunica doar executorului judecatoresc si nu partilor.

De la data primirii somatiei de executare incepe sa curga termenul de 15 zile in care puteti formula contestatie la executare. In cadrul contestatiei puteti solicita suspendarea provizorie.

Atat in cazul recursului cat si al contestatiei, cererea de suspendare se timbreaza. Aveti insa posibilitatea de a solicita scutirea, esalonarea, amanarea de la plata acestor taxe in functie de veniturile si de obligatii dvs de plata.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-11-2014
Vizitator
fata de cele scrise anterior va aduc la cunostinta ca am achitat sumele restante chiar si taxa de exzecutare silita ,dar exzecutorul nu a facut confirmarea platii catre banca plus ca a blocat contul in care plateam rata creditului pe motiv ca nu a luat la cunostinta si penalizarile calculate la zi refuzand sa comunice si sa ne dea informatii privind suma restanta reala ba chiar mai rau cand raspundea la telefon si ma recomandam cine sunt inchidea telefonul . Acum dosarul meu de credit e la biroul exzecutari silite am primit informatia adica o citatie sa ma prezint la biroul exzecutor sa desemnez un administrator sechestru. In nainte de acestea am reusit sa facem o intelegere cu exzecutorul ca rezolva problemele cu banca de oare ce noi am rerspectat plata restantelor si daca mai e de comunicat ceva ne tranzmite informatii prim mail. Acum avem deja un avocat dar intrebarea mai avem vrio sansa fiind termenii asa de mici , Avocatul nia comunicat ca banca a facut abuz de act aditional, numai ca ce am discutat cu el a fost inainte de ultima instiintare de la exzecutor . Nu ma indoiesc de cele spuse de Avocat dar stiti cum e cand toate prin o strada ingusta
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.