Forum avocaţi > Civil

SPETA

03-08-2014

Speta

Exista 2 mostenitori pe o casa compusa din 2 camere,bucatarie,marchiza wc,magazie. Terenul in suprafata totala este de 196 mp. Terenul ramas aferent constructiei a functionat in baza unei legi care s-a abrogat,iar defunctul/defunctii nu a ridicat titlul de propietate pt. terenul liber. Atsfel terenul se gaseste tot in posesia staului iar locatarii imobilului il au doar in folosinta.

Am inteles ca mostenitorii pot face o cerere catre prefectura /primarie in care sa solicitce un titlu de propietate pe terenul liber aferent constructiei.
Logic se va elibera un act/titlu in care se va specifica cota parte cei revine fiecarui mostenitor.

As dori ,dupa obtinerea acestui titlu/act de propietate pe teren sa fac iesrea din indiviziune.

Prin actul de mostenitor cotele sunt: pentru primul mostenitor 1/2 iar pentru al 2 lea 2/5 . Cel cu cota de 2/5 are si testament dar este si nepot al unuia dintre defuncti. Eu fiind cel cu cota de 1/2 fiu al defunctei din alta casatorie.

Eu nu inteleg cine mosteneste mai mult din aceasta mostenire si daca puteti sa-mi explicati in procente , cat la % mosteneste cel cu 1/2 si cat cel cu 2/5 .
Daca se face iesirea din indiviziune,cel care are cota mai mare ma poate despagubi pe camera ce-mi revine ? In asa fel incat ,eu sa-mi construiesc camea pe terenul ce mi se cuvine.
Daca mostenirea are datorii la utilitati se impart si acestea in functie de cota ?
Răspunde
 04-08-2014
Bucuresti

prefectura va intocmi titlul pe numele autorului, urmind ca Dv sa procedati la iesirea din indiviziune

Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.