Forum avocaţi > Civil

DOBANDIREA MOSTENIRII DE FAPT IN CALITATE DE MOSTENITOR LEGITIM

04-08-2014
Vizitator
BUNA SEARA,
Totul incepe in anul 1973 cand la moartea bunicii mele din partea tatalui se dobandeste un act de mostenitor pe numele a trei frati,unul dintre ei fiind tatal meu ( a unui teren de 800 mp cu imobil pe el.)Mentionez ca la aceea data mai erau inca cinci frati care au renuntat definitiv la aceasta mostenire.La aceasta data la care va scriu mai traieste doar tatal meu din efectivul de trei frati scrisi pe actul de mostenitor.O sora a murit si nu are mostenitori,am dobandit toate actele necesare din care reiese acest lucru,si un alt frate care a murit dar are doua fiice,care la randul lor au decis sa renunte definitiv la mostenirea ce li se cuvinea din partea tatalui.Deci singurul mostenitor ar fi tatal meu.Pina aici totul ar fi decurs in mod normal,insa problema este alta...Acum 30 ani o sora de-a tatei nu a mai avut unde sa stea si la incuviintarea tatalui meu s-a mutat pe acest pamant in casa respectiva,totul fiind facut tacit fara vreun contract sau ceva scris.mentionez ca in acest rastimp sora sa a platit totul .impozit si curent.s.a.m.d.Acum un an sora sa a murit si fiul sau adoptiv-de la o sora de-a lor care murise(dar nu legal)nici macar nu ii poarta numele ,l-a dat afara pe tatal meu din curte spunindu-i ca daca mai vrea sa vina pe acolo trebuie sa plateasca chirie(acolo unde tatal meu s-a nascut si a crescut trebuie sa plateasca chirie).....ca el are acte pe casa si tatal meu nu mai poate sa stea acolo decat cand si cum vrea el.Mentionez ca a spus act d e donatie sau nu mai stiu ce....Totodata vreau sa va informez ca un frate vitreg dupa tatal sau al lui cam acum 5-7 ani a fost prefect de ialomita si se tot laudau impreuna ca o sa-l faca ei pe tatal meu si o sa aranjeze ei problema.Nu stiu cat am fost de explicit in problema care ma framanta,dar va rog daca puteti saimi raspunde-ti si sa imi spune-ti pas cu pas ce am in continuare de facut pentru a reintra tatal meu in posesia de drept a mostenirii...Va multumesc anticipat si astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra.
Răspunde
 05-08-2014
Vizitator
Dupa citi ani maxim de la data cind am luat cunstiinta pot sa redeschid un proces de succesiune,deoarece sint plecata din tara de 27 de ani.si dupa 7 ani am aflat de decesul tatalui meu biolagic in decembrie 1993,iar succesiunea s-a dezbatut in 1994 si nu am fost declarata de sotia lui care a decedat in 1995 si a vindut bunuriile primare si comune unui nepot al ei.Acum apartamentul este la fel vindut.Va multumesc foarte mult si astept raspunsul d-voastr.Mii de multumiri.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.