Forum avocaţi > Civil

Mai am dreptul de mostenitor daca a trecut 1 an de la deces?

21-08-2014
Vizitator
Bun, situatia sta in felul urmator: tatal meu cu care nu am tinut legatura decat foarte rar, divortat la data decesului, care are un copil din alta casatorie, a murit acum 1 an si cateva luni. Eu am cunoscut acest lucru la momentul respectiv. Stiam ca acesta are drept de proprietate doa asupra unui imobil. Nu m-a interesat mostenirea acestuia. In urma cu o luna am aflat ca mai detine un imobil si niste terenuri. Acestea ma intereseaza si consider ca merit sa primesc partea mea din mostenire. Avand in vedere ca nu doream imobilul despre care stiam doar initial, nu am facut niciun act prin care sa imi insusesc dreptul la mostenire in termenul de 1 an prevazut de lege. Dar, acum ca stiu despre existenta celorlalte bunuri...doresc sa imi exercit acest drept. Precizez ca acel copil din alta casatorie a facut demersuri in termenul legal si si-a insusit dreptul la mostenire.
Mai arat ca copilul acesta a deschis o actiune de constatare a drepului de unic mostenitor, cerand ca eu sa fiu straina de mostenire, precizand tocmai ca nu mi-am insusit dreptul in termenul prevazut de lege. Eu mai pot sa fac ceva avand in vedere ca a trecut termenul?
Răspunde
 21-08-2014

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
in termen de 6 luni de la deces aveati dreptul de a merge la notar sa acceptati mostenirea asa cum a facut fratele vitreg si astfel nu v-ar mai fi invocat prescrierea dreptului la optiune succesorala si din pacate nici nu ati facut acte /fapte de acceptare tacita a mostenirii: acte de administrare imobile, plata impozite, ingrijire stare imobile...etc

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.