|
05-03-2018 |
 | Ella Vizitator |
| Buna seara, va rog sa ma îndrumați ce șanse sunt pentru stabilirea domiciliului unui minor la tata si custodie exclusivă, situația fiind urmatoarea: Minora are 2 ani, copilul fratelui meu, mama copilului părăsind domiciliul conjugal, impreuna cu minora, in domiciliul conjugal locuia împreună cu tatăl minorei si fiul acesteia dintr-o căsnicie anterioară. Domiciliul conjugal este un apartament cu 3 camere, cu contract de chirie. Mama a plecat impreuna cu copiii, mergând sa locuiască cu părinții acesteia in apartament de 2 camere, unde in prezent locuiesc 2 minori și 3 adulti. Venitul salarial al mamei este mai redus decât cel al tatălui. Ce șanse legale are tatăl sa obtina custodia exclusivă a minorei de 2 ani si domiciliul acesteia la el? | |
|
|
|
06-03-2018 |
| Ella a scris pe 05-03-2018: Buna seara, va rog sa ma îndrumați ce șanse sunt pentru stabilirea domiciliului unui minor la tata si custodie exclusivă, situația fiind urmatoarea: Minora are 2 ani, copilul fratelui meu, mama copilului părăsind domiciliul conjugal, impreuna cu minora, in domiciliul conjugal locuia împreună cu tatăl minorei si fiul acesteia dintr-o căsnicie anterioară. Domiciliul conjugal este un apartament cu 3 camere, cu contract de chirie. Mama a plecat impreuna cu copiii, mergând sa locuiască cu părinții acesteia in apartament de 2 camere, unde in prezent locuiesc 2 minori și 3 adulti. Venitul salarial al mamei este mai redus decât cel al tatălui. Ce șanse legale are tatăl sa obtina custodia exclusivă a minorei de 2 ani si domiciliul acesteia la el? Buna ziua, Sansele sa obtina „custodia exclusiva„ sunt minime spre zero raportat la cele prezentate. Sansele de a obtine stabilirea domiciliului minorei la el se apreciaza in functie de mai multi factori concurenti. Unul dintre acesti factori se refera la conditiile psihice de dezvoltare a minorului daca sunt mai bune si mai armonioase in domicilul unde s-a mutat cu mama si atunci sansele scad. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
06-03-2018 |
 | Ella Vizitator |
| Care sunt factorii care se iau în considerare pentru stabilirea domiciliului minorei? Conditiile materiale din locuinta unde s-a mutat mama nu sunt numeroase, starea si igiena locuinței nu sunt chiar de invidiat. Proprietar in locuinta unde stau părinții mamei si unde s-a mutat aceasta cu minora si fiul ei din prima căsătorie este fratele acesteia, nu părinții. Părinții acesteia nu au posibilitati materiale, bunica minorului având chiar pensie scăzută numerar. Mulțumesc! | |
|
|
|
06-03-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Ella a scris pe 06-03-2018: Care sunt factorii care se iau în considerare pentru stabilirea domiciliului minorei? Conditiile materiale din locuinta unde s-a mutat mama nu sunt numeroase, starea si igiena locuinței nu sunt chiar de invidiat. Proprietar in locuinta unde stau părinții mamei si unde s-a mutat aceasta cu minora si fiul ei din prima căsătorie este fratele acesteia, nu părinții. Părinții acesteia nu au posibilitati materiale, bunica minorului având chiar pensie scăzută numerar. Mulțumesc! Se va efectua o ancheta sociala si se vor constata conditiile detinute de parinti pentru cresterea copilului. La stabilirea domiciliului minorei, instanta va avea in vedere interesul superior al acesteia. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
06-03-2018 |
| Ella a scris pe 06-03-2018: Care sunt factorii care se iau în considerare pentru stabilirea domiciliului minorei? Conditiile materiale din locuinta unde s-a mutat mama nu sunt numeroase, starea si igiena locuinței nu sunt chiar de invidiat. Proprietar in locuinta unde stau părinții mamei si unde s-a mutat aceasta cu minora si fiul ei din prima căsătorie este fratele acesteia, nu părinții. Părinții acesteia nu au posibilitati materiale, bunica minorului având chiar pensie scăzută numerar. Mulțumesc! Dacă condițiile din casă sunt decente este în regulă. Nu contează că imobilul este în proprietatea fratelui câtă vreme poate sta cu copilul acolo. În afară de situația locativă, se mai iau în considerare și veniturile, posibilitățile de supraveghere (chiar și prin rude apropiate), gradul de afecțiune al copilului față de părinte, precum și orice elemente relevante. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
21-03-2018 |
 | C.I.C Vizitator |
| Buna ziua. Ma aflu in situatia in care nu suntem casatoriti dar avem un copil de 1, 5 ani. Lucrurile nu mai merg de ceva vreme si am ajuns impreuna la concluzia sa ne despartim. Problema e ca eu nu am incredere ca mama va respecta intelegerea verbala de custodie comuna si ma voi trezi, daca plec cu plangere de parasire comyna. Cum as putea sa procedez in aceasta situatie? | |
|
|
|
21-03-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| C.I.C a scris pe 21-03-2018: Buna ziua. Ma aflu in situatia in care nu suntem casatoriti dar avem un copil de 1, 5 ani. Lucrurile nu mai merg de ceva vreme si am ajuns impreuna la concluzia sa ne despartim. Problema e ca eu nu am incredere ca mama va respecta intelegerea verbala de custodie comuna si ma voi trezi, daca plec cu plangere de parasire comyna. Cum as putea sa procedez in aceasta situatie? In situatia in care nu veti ajunge la un acord cu mama copilului, va puteti adresa instantei de judecata cu o actiune pentru stabilirea modului de exercitare a autoritatii parintesti, a domiciliului minorului si obligarea parintelui nerezident la plata pensiei de intretinere. Daca veti dori ca domiciliul copilului sa fie la mama, atunci puteti solicita un program de vizita. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
21-03-2018 |
 | C.I.C Vizitator |
| Problema e daca mama acuza parasire d3 domiciliu, va conta pt instanta, daca se ajunge, la stabilirea custodie comune? Va multumesc.i | |
|
|
|
21-03-2018 |
 | C.I.C Vizitator |
| Problema e daca mama acuza parasire d3 domiciliu, va conta pt instanta, daca se ajunge, la stabilirea custodie comune? Va multumesc.i | |
|
|
|
21-03-2018 |
| C.I.C a scris pe 21-03-2018: Problema e daca mama acuza parasire d3 domiciliu, va conta pt instanta, daca se ajunge, la stabilirea custodie comune? Va multumesc.i Nu exista infractiune de parasire de domiciliu. Abandonul de familie implica cu totul alte situatii de fapt. Daca partenerii nu se mai inteleg, se pot desparti in conditii amiabile, urmand a clarifica problemele juridice ulterior. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
01-05-2018 |
 | M.L Vizitator |
| Buna ziua. Am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Locuiesc impreuna cu prietenul meu in locuinta mea de aproximativ 8 luni. Au aparut foarte multe neintelegeri, certuri, jugniri. El refuza sa paraseasca locuinta spunandu.mi razand sa chem politia. Mentionez ca nu a contribuit cu nimic in aceasta casa, nu are un loc de munca. Doresc sa intreb: plangerea penala pentru refuzul de a parasi locuinta se pune in miscare din momentul formularii ei? Poate fi scos din locuinta si de catre politie daca sun la 112 fara sa fac plangere prealabila? Multumesc. | |
|
|
|
01-05-2018 |
| M.L a scris pe 01-05-2018: Buna ziua. Am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Locuiesc impreuna cu prietenul meu in locuinta mea de aproximativ 8 luni. Au aparut foarte multe neintelegeri, certuri, jugniri. El refuza sa paraseasca locuinta spunandu.mi razand sa chem politia. Mentionez ca nu a contribuit cu nimic in aceasta casa, nu are un loc de munca. Doresc sa intreb: plangerea penala pentru refuzul de a parasi locuinta se pune in miscare din momentul formularii ei? Poate fi scos din locuinta si de catre politie daca sun la 112 fara sa fac plangere prealabila? Multumesc. Daca prietenul dvs. locuieste cu forme legale in imobilul dvs., va trebui sa formulati o actiune de evacuare. In caz contrar, puteti formula o plangere penala impotriva acestuia pentru savarsirea infractiunii de violare de domiciliu. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
01-05-2018 |
| M.L a scris pe 01-05-2018: Buna ziua. Am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Locuiesc impreuna cu prietenul meu in locuinta mea de aproximativ 8 luni. Au aparut foarte multe neintelegeri, certuri, jugniri. El refuza sa paraseasca locuinta spunandu.mi razand sa chem politia. Mentionez ca nu a contribuit cu nimic in aceasta casa, nu are un loc de munca. Doresc sa intreb: plangerea penala pentru refuzul de a parasi locuinta se pune in miscare din momentul formularii ei? Poate fi scos din locuinta si de catre politie daca sun la 112 fara sa fac plangere prealabila? Multumesc. Trebuie să faceți o acțiune de evacuare simplificată, confor art. 1033 și următoarele din codul de procedură civilă. Dacă are forme legale în imobil situația este mai complicată. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
24-06-2018 |
 | S. Vizitator |
| Buna. Am o intrebare care ma macina de ceva timp si nu stiu incotro sa o iau. Sunt casatorita cu sotul de 2 ani de zile si avem impreuna o fetita de 1 an. De ceva timp nu ne mai intelegem deloc, mereu doar cearta si tensiuni. Nu mai pot suporta. Problema e ca locuim in casa lui, cu mama lui, dar casa e proprietatea lui. I-am spus ca vreau sa plec, razand imi spune sa plec, dar ca fetita ramane la el. Ceea ce nu voi accepta niciodata.Eu nu am apartament pe numele meu, daca a-s pleca, a-s sta la parintii mei. Ce sanse sunt sa imi poata lua fetita, atata timp cat eu nu am o proprietate a mea, si el da. Va rog mult sa imi raspundeti pentru ca nu stiu ce am de facut. Multumesc | |
|
|
|
25-06-2018 |
| S. a scris pe 24-06-2018: Buna. Am o intrebare care ma macina de ceva timp si nu stiu incotro sa o iau. Sunt casatorita cu sotul de 2 ani de zile si avem impreuna o fetita de 1 an. De ceva timp nu ne mai intelegem deloc, mereu doar cearta si tensiuni. Nu mai pot suporta. Problema e ca locuim in casa lui, cu mama lui, dar casa e proprietatea lui. I-am spus ca vreau sa plec, razand imi spune sa plec, dar ca fetita ramane la el. Ceea ce nu voi accepta niciodata.Eu nu am apartament pe numele meu, daca a-s pleca, a-s sta la parintii mei. Ce sanse sunt sa imi poata lua fetita, atata timp cat eu nu am o proprietate a mea, si el da. Va rog mult sa imi raspundeti pentru ca nu stiu ce am de facut. Multumesc Nu este nici o problemă că stați la părinții dvs câtă vreme asigurați copilului condiții decente de creștere și educare. Pentru instanță asta contează. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
25-06-2018 |
| S. a scris pe 24-06-2018: Buna. Am o intrebare care ma macina de ceva timp si nu stiu incotro sa o iau. Sunt casatorita cu sotul de 2 ani de zile si avem impreuna o fetita de 1 an. De ceva timp nu ne mai intelegem deloc, mereu doar cearta si tensiuni. Nu mai pot suporta. Problema e ca locuim in casa lui, cu mama lui, dar casa e proprietatea lui. I-am spus ca vreau sa plec, razand imi spune sa plec, dar ca fetita ramane la el. Ceea ce nu voi accepta niciodata.Eu nu am apartament pe numele meu, daca a-s pleca, a-s sta la parintii mei. Ce sanse sunt sa imi poata lua fetita, atata timp cat eu nu am o proprietate a mea, si el da. Va rog mult sa imi raspundeti pentru ca nu stiu ce am de facut. Multumesc Puteti pleca linistita impreuna cu minora la parintii dvs., iar ulterior formulati actiunea de divort, solicitand exercitarea in comun a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorei la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere. Pentru a obtine stabilirea domiciliului minorei nu trebuie sa detineti un imobil in proprietate, ci doar sa demonstrati ca puteti asigura conditii locative decente pentru cresterea copilului. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
24-11-2018 |
 | Popescu Vizitator |
| Bună seara. Ma puteți ajuta cu câteva sfaturi? Sunt șofer de tir și lucrez afara 5 săptămâni. Soția mea cu care am avut 12 ani de casnicie s-a decis să plece din casă la mama ei cu fetița de 8 ani. Menționez ca eu sunt plecat la munca de 3 luni. Motivul ei că să saturat de mine. I-am cerut să rezolvam situația la notar cu condițiile mele ca fata să aibia domiciliu comun, nu vrea lucrul acesta. Ce șanse pot avea pentru obținerea custodiei minorului? Eu find plecat 5 săptămâni la munca după care revenind acasă stau 1 săptămâna pot cere în instanță sa țin fata săptămâna aceea la mine eu ne întrerupând activitatea școlară a fetitei. Bineînțeles dacă o să dețină domiciliul fetiței la mamă. Mulțumesc aștept răspuns?. | |
|
|
|
25-11-2018 |
| Popescu a scris pe 24-11-2018: Bună seara. Ma puteți ajuta cu câteva sfaturi? Sunt șofer de tir și lucrez afara 5 săptămâni. Soția mea cu care am avut 12 ani de casnicie s-a decis să plece din casă la mama ei cu fetița de 8 ani. Menționez ca eu sunt plecat la munca de 3 luni. Motivul ei că să saturat de mine. I-am cerut să rezolvam situația la notar cu condițiile mele ca fata să aibia domiciliu comun, nu vrea lucrul acesta. Ce șanse pot avea pentru obținerea custodiei minorului? Eu find plecat 5 săptămâni la munca după care revenind acasă stau 1 săptămâna pot cere în instanță sa țin fata săptămâna aceea la mine eu ne întrerupând activitatea școlară a fetitei. Bineînțeles dacă o să dețină domiciliul fetiței la mamă. Mulțumesc aștept răspuns?. Nu se poate ce vreți dvs, nici o instanță nu va accepta asta. Ce puteți să faceți este să solicitați un program de vizitare foarte permisiv, adică să vedeți copilul mai mult timp atunci când sunteți în România (de ex: în fiecare zi și în week complet), iar pe timpul vacanței de vară, câte o săptămână în iulie și o săptămână în august+ o săptămână în vacanța de iarnă. Bineînțeles, sărbătorile de Paște, Crăciun se vor face alternativ, iar la ziua copilului să vi se permită să fiți prezent. . | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
25-11-2018 |
| Popescu a scris pe 24-11-2018: Bună seara. Ma puteți ajuta cu câteva sfaturi? Sunt șofer de tir și lucrez afara 5 săptămâni. Soția mea cu care am avut 12 ani de casnicie s-a decis să plece din casă la mama ei cu fetița de 8 ani. Menționez ca eu sunt plecat la munca de 3 luni. Motivul ei că să saturat de mine. I-am cerut să rezolvam situația la notar cu condițiile mele ca fata să aibia domiciliu comun, nu vrea lucrul acesta. Ce șanse pot avea pentru obținerea custodiei minorului? Eu find plecat 5 săptămâni la munca după care revenind acasă stau 1 săptămâna pot cere în instanță sa țin fata săptămâna aceea la mine eu ne întrerupând activitatea școlară a fetitei. Bineînțeles dacă o să dețină domiciliul fetiței la mamă. Mulțumesc aștept răspuns?. In situatia in care sotia doreste sa divorteze, iar domiciliul minorei sa fie la mama, dvs. veti fi obligat la plata unei pensii de intretinere in cuantum de 1/4 din venitul net/lunar realizat, iar exercitarea autoritatii parintesti se va efectua in comun. Dvs. aveti dreptul sa solicitati stabilirea unui program de vizita, insa de regula programul se stabileste in weekend si in vacantele scolare, insa daca ajungeti la un acord cu sotia, puteti solicita orice varianta doriti. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
25-11-2018 |
 | Popescu Vizitator |
| Bună ziua. Pentru custodia în comun a minorului ce șanse as avea?. Menționez că soția nu lucrează și trăiesc 6 persoane în casa respectiva. Lucrează decât tatăl soției dar fără o carte de munca. Fetița avea tote conditile necesare de unde a plecat. Pe cale amiabila ia este de acord decât sa în vizitez minorul în weekend vacante și sarbatori. Eu as vrea măcar o săptămână când vin de la munca să pota sa vina fata la mine ori de cate ori vrea ea, însă soția nu este de acord fetița tine l-a amândoi și nu vreau să sufere. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |