Forum avocaţi > Civil

Solutionare litigiu

25-08-2014

Buna ziua , sunt Ionescu Gabriel Mihai , si va rog as dori daca se poate sa ma lamuriti in privinta anumitor aspecte.

Am dezbatut succesiunea cu vaduva tatalui meu si am devenit comostenitor impreuna cu fiica acesteia , fiind amandoi de acord sa vindem apartamentul in cauza si sa impartim venitul obtinut conform cotelor fiecaruia.
Vaduva a semnat la notariat ca este de gand sa renunte la clauza de abitatie viagera si ca va ramane in imobil pana la vinderea lui.
Dar au intervenit o serie de probleme si nu stiu cum sa procedez..

1. Astfel , vaduva nu vrea sa-mi dea cheia de la apartament , ca sa pot avea acces cu potentialii clienti sau cu agentii imobiliari , un duplicat al cheii fiind la un vecin care nu doreste sa-mi spuna nr. lui de mobil ca sa-l apelez cand este cazul sa vin cu eventualii cumparatori.
Vaduva mi-a spus ca dumneaei va pleca la fiica ei si se va reintoarce cand va dori inapoi , eu intrand in imposibilitatea de a avea acces la imobil .
As dori va rog sa-mi spuneti daca o pot reclama ca-mi ingradeste accesul in apartament si la ce institutie.

2. Daca va dori vreodata sa-mi dea cheia apartamentului cand va fi plecata ar putea ipotetic sa ma acuze ulterior ca i-as sustrage bunuri personale , chiar daca nu le-ar fi avut vreodata eu nestiind ce chei de la apartament se mai afla si pe la cine.

3. Apartamentul in discutie l-am preluat cu debite la intretinere din partea vaduvei in cuantum de 700 lei , vaduva spunand ca dumneaei pleaca la fiica si ca va ramane sa-i platesc eu si fiica ei datoriile la intretinere , ceea ce mie personal nu mi se pare corect , eu nelocuind acolo , asociatia de locatari ramanand sa lichideze debitele restante.
As dori va rog sa-mi spuneti daca o pot reclama si la ce institutie.

Va cer scuze pentru eventualul deranj pricinuit si va multumesc frumos daca a-ti citit contintul documentului de mai sus si documentele scanate din atas si astept daca doriti sa-mi trimiteti eventuale solutionari la aceste probleme.

La revedere.

Cu respect si consideratie,
Ionescu Gabriel Mihai.
Răspunde
 27-08-2014

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
1. Plangere penala la politie sau parchet.
2. Da, ar putea. Ideal este sa faceti un inventar.
3. Cotele de intretinere se datoreaza de catre proprietar. Daca nu ati locuit acolo, aveti posibilitatea unei actiuni in instanta pentru recuperarea debitului.

Ar fi bine sa contactati un avocat. Sunt si alte aspecte de lamurit.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-08-2014

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Intr-adevar situatia dvs este mai dificila. Nu stiu in ce masura se doreste vanzarea acestui apartament de vreme ce a plecat si nu a lasat vreo procura pt instrainare.

Nu aveti obligatia achitarii cotelor la intretinere, decat daca eventual restanta este de cand traia si tatal dvs.

Incercati sa consultati un avocat pentru a va intelege optiunile pe care le aveti, cu ce costuri, in cat timp se pot rezolva etc.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-09-2014
Vizitator
Va multumesc foarte mult ptr. raspuns .

As dori sa va cer parerea in cazul in care sotia tatalui meu ramasa in casa pana la vinderea apartamentului pleaca la fiica ei peste iarna si nu plateste cota de incalzire , scotandu-se de la intretinere pe perioada plecarii , eu personal sunt bun de plata la cota de incalzire?

Declar ca am efectuat mostenirea si iesirea din indiziune la notariat

In cadrul declaratiei - conventie a semnat la notariat ca se declara '' tolerata'' si ca-si va plati datoria la intretinere pana la vinderea imobilului.

In acest caz ce este de facut?

Cu respect si consideratie ,
Ionescu Gabriel.
Răspunde
 14-09-2014

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Acum afirmati ca ati facut iesirea din indiviziune. Daca ar fi asa, cui a revenit in deplina proprietate apartamentul ? Dvs daca ea a dat declaratie ca e tolerata. Cel putin eu una asa inteleg.

In aceste conditii, dvs in calitate de proprietar aveti obligatia platiii cotelor de intretinere si aveti posibilitatea de a solicita evacuarea persoanelor care ocupa fara drept imobilul.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-10-2015
Vizitator
daca am facut succesiunea pe un apartament cu sora mea dar ea nu vrea nici sa vindem nici sa ma despagubeasca ce este de facut
Răspunde
 18-10-2015

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Deschideti actiune de iesire din indiviziune, cu atribuirea bunului catre sora dvs. cu obligatia de a va despagubi si solicitati instantei sa dispuna vinderea acestuia la licitatie.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-10-2015
Sector 4
0765219217
danpopescu.law.office@gmail.com
www.avocat-danpopescu.ro
Trebuie sa formulati actiune ininstanta ptr.iesire din indiviziune,se va stabili cui revine in proprietate apartamentul, cel care va primi apartamenul in proprietate va trebui sa despagubeasca pe cealalta parte cu o suma de bani numita sulta.

Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217
www.avocat-danpopescu.ro
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.