Forum avocaţi > Civil

Ce este sistemul ecris

15-02-2013
Vizitator
Am un proces la care se tot amana pronuntarea de ceva vreme si cand l-am rugat pe un avocat sa ma ajute la instanta mi-a zis sa verific eu in "ECRIS" (nu stiu daca am scris bine). Poate sa-mi explice ce inseamna asta.. cum pot accesa acest sistem sa verific ce s-a pronuntat in dosarul meu? multumesc
Răspunde
 15-02-2013
Vizitator
ECRIS CDMS este o aplicație (soft) folosită la nivelul instanţelor judecătoreşti pentru managementul electronic al dosarelor. O parte din datele existente în aplicaţia ECRIS CDMS sunt publicate pe portalul instanţelor de judecată şi pot fi consultate la adresa http://portal.iust.ro, respectiv pe site-ul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Hotărârile instanţelor judecătoreşti se regăsesc în aplicaţia ECRIS CDMS în timp ce pe portalul instanţelor de judecată sunt publicate soluţiile pe scurt. De asemenea, pe portalul instanţelor şi site-ul ÎCCJ este publicată jurisprudenţa relevantă - o parte din hotărârile date de instanţă, care sunt anonimizate (eliminate doar datele cu caracter personal) înainte de publicare.

Conform Ministerului Justiției, aplicaţia ECRIS CDMS este o aplicaţie unică la nivel naţional, care are 237 instalări - câte una în fiecare instanţă. Pe cale de consecinţă, fiecare instanţă are propria bază de date care conţine informaţii despre dosare şi este proprietarul acestor date. La nivelul Ministerului Justiţiei singurele informaţii centralizate despre dosare sunt cele disponibile pe portalul instanţelor de judecată din România (cu observaţia că acestea nu includ informaţii despre dosarele judecate de înalta Curte de Casaţie și Justiţie).

De asemenea, din punct de vedere al reţelei de comunicaţii, toate instanţele de judecată din România sunt parte din reţeaua privată de arie extinsă (WAN/VPN) a sistemului judiciar, implementată de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. Această reţea are o arhitectură specifică şi anumite cerinţe de securitate, nefiind o reţea publică.

Având in vedere cele expuse mai sus, menţionam că, în prezent, o parte din datele relevante cuprinse în hotărârile judecătoreşti pot fi consultate direct pe portalul instanţelor de judecată:Număr dosar, Instanţa, Părţi, Soluţii pe scurt, Etc.

În momentul de faţă există in derulare o procedura de achiziţie publica ce va pune la dispoziţia utilizatorilor portalului un motor de căutare general, la nivel naţional, ce va elimina necesitatea de a accesa fiecare instanţa in parte pentru a căuta un dosar pe rol după diverse criterii de selecţie.

Totodată, există în curs de evaluare posibilitatea realizării unui sistem electronic de depunere a dosarelor în instanţă, în format electronic, online. La acest sistem, vor avea acces părţile din dosar, judecătorii şi grefierii.

Să recunoaștem ECRIS este un sistem foarte util pentru toată lumea (cu unele excepții), însă cu siguranță a costat mult prea mult, așa cum se fac toate lucrurile pe la noi.
Răspunde
 19-09-2017
Vizitator
Buna ziua!Care sunt consecințele daca caut o cunostinta fără ca ea sa stie pe portal.just?
Răspunde
 19-09-2017

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Mona a scris pe 19-09-2017:
Buna ziua!Care sunt consecințele daca caut o cunostinta fără ca ea sa stie pe portal.just?
Buna ziua.
Nu este nicio consecinta.
Datele publicate pe portal sunt date publice.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-09-2017
Vizitator
Ma scuzati...deci daca eu am aflat ca persoana in cauza are un dosar...cei de acolo salvează numele cautat de mine?i se poate întâmpla ceva din cauza mea?
Răspunde
 20-09-2017

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Numele si dosarul deja exista in sistemul Ecris, dvs doar căutați in niste date care sunt oricum publice.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-09-2017
Vizitator
Multumesc....deci nu am facut nici un rau persoanei in cauza
Răspunde
 20-09-2017
Vizitator
Mona a scris pe 20-09-2017:
Multumesc....deci nu am facut nici un rau persoanei in cauza

Nu, puteti sa cautati acolo pe cine vreti cat e ziua de lunga daca vi se pare interesant, fara consecinte d.p.d.v. juridic.
Persoana in cauza daca nu doreste sa-i apara datele acolo, poate sa faca o cerere argumentata catre portal. Stiu personal cereri care au fost admise si au anonimizat (de ex., o cauza cu inculpati minori)
Răspunde
 20-09-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Mona a scris pe 20-09-2017:
Ma scuzati...deci daca eu am aflat ca persoana in cauza are un dosar...cei de acolo salvează numele cautat de mine?i se poate întâmpla ceva din cauza mea?

Portalul instantelor de judecata permite accesul publicului la informatii privind dosarele pe rolul instantelor din Romania, astfel ca orice persoana poate accesa acest site.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.