Forum avocaţi > Civil

Banca nu doreste sa-mi spuna daca am datorie fata de ea

29-08-2014
Vizitator
buna seara
am o problema ciudata care suna a infractiune
am avut un cont de debit pe care nu l-am utilizat din 2006 am fost la banca sa vad starea contului si daca cumva am vre-o datorie sa o platesc
mi sa spus ca,contul sa inchis doarece perioada fiind prea mare si ca la dansi la banca orice cont nefolosit se inchide in 3 ani.am solicitat sa-mi dea un act ca mi sa inchis contul si nu mi sa dat
am intrebat daca in aceasta perioada pana mi sa inchis contul atutomat banca mi-a perceput o taxa de administrare si daca am vre-o datorie ca sa o platesc pe loc.raspuns:
nu putem sa vedem daca aveti vre-o datorie decat daca va faceti alt cont la noi............
chiar am ramas tablou deci practic o pers fzica vrea sa vada si sa-si palateasca vre-o datorie fata de banca iara banca refuza! ca sa ma tina client in datori si sa ma oblige la alt cont! suna a infractie chiar coruptie santaj.
va rog sa-mi spuneti ce am de facut pe langa sezizare la banca trebuie si sezizare la politie?
Răspunde
 04-09-2014

Bucureşti
0726307109 (Doar pt. programări)
asurdescu@gmail.com
http://avocatcivil.net
Facebook
Cel mai important este să știți dacă o eventuală datorie a fost înregistrată la Biroul de Credit, datorie care v-ar putea crea dificultăți dacă doriți să obțineți un credit. În acest scop puteți face o cerere în temeiul prevederilor art. 13 din Legea nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, prin care să solicitați Biroului de Credit situaţia înscrierii la Biroul de Credit.

În conformitate cu prevederile Legii nr.677/2001, orice persoană fizică are dreptul să obţină la cerere şi în mod gratuit pentru o solicitare pe an, confirmarea faptului că datele care o privesc sunt sau nu prelucrate de Biroul de Credit.

Modelul de cerere îl găsiți aici: http://www.birouldecredit.ro/index_files/cerere.pdf.

Tel: 0726307109
E-mail: asurdescu@gmail.com
Www: http://avocatcivil.net
Sediu: B-dul Dimitrie Cantemir, nr. 27, bl.1, sc. A, et. 1, ap. 36, Sector 4, Bucureşti
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-09-2014
Vizitator
@Avocat Alexandru Surdescu
Domnule avocat nu vreau sa va contrazic si nici nu mi-as permite dar cred ca nu a-ti fost atent.
2006 ultima utilizare a cardului de debit(vina mea cetateni prost informati credeam ca ,cardul se inchide o data cu contul ca alfel mergeam la ei atuncea dar si interes ascuns al banci sa-si ia bani din taxa pe cont dobanda din neinformarea si netrimiterea la adresa de acasa)
-2009 inchidire de catre banca
la 30 de zile dupa inchidere in caz ca as avea datorie prin taxa pe cont ma trimitea la biroul de credit(dar printr-un anunt acasa care nu a fost si nu mi-am schimbat adresa)
-deci sa zicem ca as fii avut datorie(actualmente nu stiu daca am sau nu fata de banca) si ar fii informat biroul de credit.asupra numeleleui meu ar fii fost informatia in baza de date timp de 4 ani deci pana in
2013.
cu alte cuvinte eu degeaba m-as duce la biroul de credit cum mi-ati sugerat fiinca nu as mai fii in evidenta lor.dar asta nu exclude sa fiu in evidenta banci cu vre-o datorie!
inca o data spun: mi se pare strigator la cer si santaj direct:o persoana fizica sa merga la o sucursala sa ceara angajatei pe baza buletinului daca am vre-o datorie si sa nu vrea sa-i spuna decat conditionat daca imi deschid alt cont voi afla daca am vre-o datorie fata de banca din vechiul cont care sa inchis.
o sesizare la tel verde si un nr am efectuat astept 30 dez ile daca nu vine cu un raspuns din partea banci normal sesizare in scris la sediul de la universitate copiie si la anpc opc chiar dna pt santaj
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.