Forum avocaţi > Civil

TRANZACTIE PARTIALA ?

30-08-2014
Vizitator
Buna ziua . in cererea principala si reconventionala au fost aduse 6 bunuri pt partajat . S-a incheiat TRANZACTIE pe 4 bunuri , restul de 2 doar discutand noi partile ca nu mai avem pretentii , deci nu le-am inclus in tranzactie . in josul tranzactiei s-a scris : in urma intelegerii dintre noi , nu mai avem nici o pretentie una de la cealalalta ". INTREBARE : 1- BUNURILE NEINCLUSE IN TRANZACTIE POT FI IMPARTITE IN ALT DOSAR ? 2- cum era corect sa se fi scris TRANZACTIE PARTIALA sau TRANZACTIE pur si simplu ? multumesc anticipat.
Răspunde
 31-08-2014

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
partajul il puteti face si pe anumite bunuri, nu neaparat pe intreaga mostenire. adica puteti face partajul in alt dosar pt bunurile ramase

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-09-2014
Vizitator
BUNA DIMINEATA DOAMNA AVOCAT . NEDUMERIREA MEA ESTE CA DESII NOI CELE DOUA PARTI DIN PROCES AM SPUS CA NU VOM MAI AVEA PRETENTII SI AM STINS LITIGIUL AFLAT PE ROL INSTANTA NU A POMENIT NIMIC DESPRE ACELE BUNURI ( BANI DE INMORMANTARE SI NISTE ELECTROCASNICE CARE AU FOST TRECUTE UN CERERI ). eu am stins litigiul crezand ca, cumnata nu va mai avea pretentii de la mine sa-i pun bani pt inmormantarea fratelui pt ca asa ne-am inteles verbal . pt faptul ca a suportat inmormantarea i-am lasat aproape totul din ce m-i se cuvenea . am fost mintita ca nu va mai are pretentii de la mine , am semnat tranzactia , iar acum a deschis alt dosar pt partajarea banilor pt inmormantare . ce pot sa fac in acest sens ? cum pot sa ma apar invocand MINCIUNA SI VICLENIA ? MULTUMESC PT RABDARE .
Răspunde
 03-09-2014
Vizitator
ajutati-ma va rog !
Răspunde
 03-09-2014
Vizitator
1- Instanta de judecata NU ESTE NOTAR.
TRANZACTIILE imobiliare le faceti la notarul public. In instanta mergeti cand nu va intelegeti.

Daca vreti sa platiti mai mult si sa pierdeti timp in instanta, puteti simula in continuare ca nu va intelegeti si partajati si restul de bunuri. Daca vreti sa scapati mai ieftin, faceti partajul restului de bunuri la un notariat.

2- Corecte ambele variante, n-are nicio relevanta, stati linstita.
Răspunde
 17-10-2014
Vizitator
doamna avocat nu inteleg ceva : se incheie o tranzactie intre recl si parata cu promisiunea ca nu mai avem nici un fel de pretentii una de la cealalalta si dorim stingerea procesului ce il avem pe rol -cum este posibil ca un pasiv ( cheltuieli de inmormantare ) ce a compus acel dosar care s-a stins prin tranzactie sa fie adus in alt dosar pt partajare ? intradevar pasivul mentionat nu a fost trecut in tranzactie pt ca am considerat ca nu mai are relevanta atata timp cat am stins procesul amiabil . dupa trecerea perioadei in care se putea face recurs , cumnata a deschis alt dosar pt a impartii in cote pasivul pt a mai scoate bani de la mine . oare sintagma "nu mai avem nici un fel de pretentii " dorind stingerea litigiului nu valoreaza nimic ? stiu ca v-am obosit dar nu stiu ce sa cer instantei ?
Răspunde
 17-10-2014
Vizitator
Pasalegaviorela a scris pe 17-10-2014:
stiu ca v-am obosit dar nu stiu ce sa cer instantei ?

Cereti termen pentru a va angaja un avocat.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.