Buna ziua! Sotul meu a fost coproprietarul unei case, dobandite inainte de casatorie, in urma unui contract de intretinere facut cu mama lui (aceasta a decedat). La 2 ani dupa casatorie, a vandut aceasta casa, din suma obtinuta si contractand un credit ipotecar (in care eu sunt garant), am cumparat o locuinta (suntem amandoi proprietari). Mentionez ca suntem de 5 ani casatoriti, dupa 1 an de casatorie am ramas insarcinata, am stat 2 ani acasa in CIC, dupa care 1 an somaj iar de 1 an jumate nu lucrez, nu am niciun venit (el mi-a sugerat sa raman acasa, pana implineste copilul 4 ani!!). In momentul de fata, sotul meu are o relatie extraconjugala, imi spune ca vrea sa divortam insa mi-a spus ca nu are motiv si este prea las sa recunoasca in fata instantei ca m-a inselat. Ori este sfatuit de un avocat, ori o face sa se acopere, insa mai nou imi tot reproseaza, de fata cu martori, ca eu nu am adus bani in casa, ca tot ce este cumparat este cumparat de el, ca ce greu i-a fost lui in astia 5 ani cu mine, ca nu se mai poate intelege cu mine etc. Intr-adevar, el isi tine banii pe card (nici macar nu stiu, de 2 ani, cat castiga !), el face cumparaturi, chiar daca parintii mei ne mai ajuta financiar la cumpararea unui bun, el ia banii si plateste tot cu cardul lui. Mai nou,mi-a sugerat sa platesc si eu facturile de utilitati(neavand niciun venit!), eu am facut rost de bani si in luna august am platit si eu, punandu-ma sa semnez o hartie cum ca ar fi primele facturi la care contribui si ca pana acum nu am contribuit la nici o factura si nici la cumpararea vreunui bun.Tot din luna august, nu mi-a dat niciun ban pentru mancare si altele. In cazul in care va inainta divortul, eu ce drepturi am la bunuri si casa? El, legal, poate fi tras in vreun fel la raspundere pentru situatia in care m-a/ne-a adus? Eu nu vreau sa divortez si cred ca nici el (are criza barbatului de varsta mijlocie :) ), dar totusi... As vrea sa fiu mai informata si eventual pregatita. Va multumesc pentru un raspuns prompt ! |
|