Forum avocaţi > Civil

Partaj dupa divort. Domiciliul actual?

08-09-2014
Vizitator
Buna Ziua!

Situatia la care as avea nevoie de un sfat de la dvs. este urmatoare: am finalizat divortul cu sotul (ex) meu dar partajul nu a fost facut. Acum situatia este urmatoarea:
- avem doua apartamente achizitionate in cursul casatoriei
- eu, prin actul de divort locuiesc cu copilul meu la unul din apartamente (s-a mentionat acest lucru in actele de la judecatorie: ".... mama va locui impreuna cu copilul la apartamentul nr.1..."
- ex-sotul meu locuieste la apartamentul numarul 2.

De la divort au trecut mai mult de 2 ani si, asa cum spuneam, partajul nu a fost facut datorita diverselor motive (de examplu taxele care trebuie platite).

Acum, ex-sotul meu ma ameninta ca o sa vina sa stea cu mine in apartamentul in care locuiesc eu de la divort. Motivul lui, desigur, este proprietatea amandoura. Va dati seama, ca nu doresc asta si acestea sunt numai sicane din partea lui.

Intrebarea mea este: pot invoca vreun argument sa nu ii permit sa intre in apartamentul in care locuiesc cu copilul? Avand in vedere ca el nu trecut pe acolo decat sa vada sau sa ia copilul? Sau avand in vedere ca este spcecificat in actele de divort ca eu voi locui in acest apartament? El spune ca vine cu politia ca sa intre.

Desigur, si pot face la fel adica sa merg sa intru cu politia in apartamentul celalalt dar este sub demnitatea mea si impotriva linistii copilului dar el nu gandeste asa?

Ce pot face acum, in prezent, pana cand o sa rezolvam partajul?

Multumesc!

Corina M.
Răspunde
 10-09-2014

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
actiune de partaj neaparat, in care cereti sa vi se atribuie in natura apart in care locuiti cu minorul, cf hotararii, iar celalalt apart sa-i ramana fostului sot. actele ar clarifica aspectele privitoare la proprietatea fiecaruia. se poate merge si la notar dar si in instanta daca nu va intelegeti

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-12-2014
Vizitator
Buna seara ,
Am nevoie de un sfat juridic pentru ca nu stiu cum sa reactionez la pretentiile sotului cu care sunt in divort .A venit cu ideea sa impartim de comun acord bunurile . De acord dar nu stiu daca o instanta ar lua in considerare ca eu am avut ,si am doua slujbe deci am participat dublu la venituri , pe cand el a lucrat doar la un singur loc de munca ( cu ceva intreruperi , somaj ,si perioade fara serviciu ).
Răspunde
 16-12-2014

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Ar fi foarte bine daca ati reusi sa ajungeti la o intelegere amiabila si astfel sa faceti partajul, scutind cheltuielile de timp si taxe de timbru, onorariii avocati, onorarii experti.

Sigur ca intelegere amiabila nu presupune neaparat impartirea 50-50 a bunurilor. Daca situatia e asa cum ati prezentat-o si daca sotul e de buna credinta atunci in mod normal dvs ar trebui sa va revina o cota majorata din bunuri.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-12-2014
Vizitator
Multumesc pentru rapiditatea raspunsului . Buna credinta a sotului se rezuma la faptul ca imi cere suma de 10.000 ron si nu stiu daca suma este prea mare sau nu . Cand va pot suna pentru mai multe explicatii ?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.