|
26-09-2014 |
 | Cristina Vizitator |
| Buna ziua, locuiesc intr-o curte comuna cu alte 3 familii. Casele sunt dispuse in forma de "U" si de curand vecina din spate si cu mine am hotarat ca am vrea sa ne separam si sa construim un gard impreuna. Intrebarea mea este daca putem sa facem acest lucru fara acordul celorlalte 2 familii si daca avem nevoie de autorizatie in cazul in care gardul va fi unul mobil sau viu. | |
|
|
|
28-09-2014 |
| nu aveti voie sa ridicati gard intr-o curte comuna care apartine tuturor proprietarilor...prin exceptie daca toti proprietarii cad de acord, atunci puteti delimita. | CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti) SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992 MAIL: av.mcimpean@gmail.com Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
| |
|
|
|
|
28-09-2014 |
 | Cristina Vizitator |
| Va multumesc mult pentru raspuns si mai am o singura intrebare: in cazul in care toti suntem de acord cu costruirea gardului si il si facem(cu autorizatie de la primarie) dar ulterior unul dintre ei se razgandeste si cere desfintarea gardului, atunci noi ceilalti va trebui sa ne conformam si sa daramam gardul? | |
|
|
|
29-09-2014 |
 | Bogdan Vizitator |
| Acordul lor este necesar doar la obtinerea autorizatiei. Dupa ce ati obtinut autorizatia in baza acordului lor si ati construit gardul, degeaba se mai razgandesc. | |
|
|
|
06-10-2014 |
 | Cristina Vizitator |
| Buna ziua am revenit cu inca o intrebare: acest acord pe care urmeaza sa il facem cu celelalte familii trebuie facut in fata unui notar sau e suficient un acord scris si semnat de catre toti proprietarii (inclusiv de mine si de vecina din spate)?. Va multumesc anticipat pentru ajutorul acordat | |
|
|
|
06-10-2014 |
|
|
21-07-2017 |
 | Andrada Vizitator |
| BUNA ZIUA. VA ROG SA MA AJUTATI CU UN SFAT. SUNTEM 2 FAMILII INTR-O CURTE SI NU NE INTELEGEM, AM VREA SA FACEM GARD DAR ASTA NU STIU TREBUIE SI APROBAREA LOR ? CA SA CONSTRUIM ACEST GARD. DACA NU VOR ATUNCI CE SA FACEM. NOI AVEM UN CIINE LUP SI NU-MI DA VOIE SA-I DAU DRUMUL PRIN CURTE PTR CA LE CALCA PROPRIETATEA. CIINELE S-A INVATAT CU EI, NU LE FACE NIMIC. AS PUTEA SA-L PUN PE SIRMA PE PARTEA NOASTRA? CARAREA ESTE COMUNA. VA ROG SA-MI DATI UN SFAT. | |
|
|
|
22-07-2017 |
| Andrada a scris pe 21-07-2017: BUNA ZIUA. VA ROG SA MA AJUTATI CU UN SFAT. SUNTEM 2 FAMILII INTR-O CURTE SI NU NE INTELEGEM, AM VREA SA FACEM GARD DAR ASTA NU STIU TREBUIE SI APROBAREA LOR ? CA SA CONSTRUIM ACEST GARD. DACA NU VOR ATUNCI CE SA FACEM. NOI AVEM UN CIINE LUP SI NU-MI DA VOIE SA-I DAU DRUMUL PRIN CURTE PTR CA LE CALCA PROPRIETATEA. CIINELE S-A INVATAT CU EI, NU LE FACE NIMIC. AS PUTEA SA-L PUN PE SIRMA PE PARTEA NOASTRA? CARAREA ESTE COMUNA. VA ROG SA-MI DATI UN SFAT. Buna ziua, In funcție de câți metri pătrați are curtea se poate discuta dacă există sau nu posibilitatea ieșiri din indiviziune / delimitarea strictă a dreptului de proprietate pe o anumită suprafață concretă a curții comune. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
16-04-2019 |
 | Hodor Ioan Andrei Vizitator |
| Bună ziua, am si eu o întrebare in legătura cu gardul intr-o curte comună! Dacă deja am un gard la curtea mea separat de restul curții comune dar o parte din gard de cativa metrii e comun cu vecinul din dreapta mea pot schimba gardul? Cel pe care il am acum este unul de plasă metalică si doresc sa mai adaug peste un gard de lemn format din panouri de lemn pentru a avea mai multa intimitate. Am voie sa fac acest lucru? Multumesc anticipat. | |
|
|
|
16-04-2019 |
| Hodor Ioan Andrei a scris pe 16-04-2019: Bună ziua, am si eu o întrebare in legătura cu gardul intr-o curte comună! Dacă deja am un gard la curtea mea separat de restul curții comune dar o parte din gard de cativa metrii e comun cu vecinul din dreapta mea pot schimba gardul? Cel pe care il am acum este unul de plasă metalică si doresc sa mai adaug peste un gard de lemn format din panouri de lemn pentru a avea mai multa intimitate. Am voie sa fac acest lucru? Multumesc anticipat. Buna ziua, daca curtea comuna este in indiviziune, va trebuie acordul celorlalti coproprietari. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
16-04-2019 |
 | Hodor Andrei Vizitator |
| Chiar daca deja am un gard? E vorba doar de a adaugă peste panouri de lemn pentru intimitatea mea. De cand am cumparat casa gardul era deja construit si delimitează curtea mea de cea comună. Nu vreau sa schimb gardul vreau doar sa adaug pe gardul existent panouri de 1,80 pe 1,80 pentru a tine departe privirile celor curioși. În cazul in care nu primesc acordul tuturor ce e de facut? Totuși cred ca am dreptul la intimitatea mea. | |
|
|
|
16-04-2019 |
| Hodor Andrei a scris pe 16-04-2019: Chiar daca deja am un gard? E vorba doar de a adaugă peste panouri de lemn pentru intimitatea mea. De cand am cumparat casa gardul era deja construit si delimitează curtea mea de cea comună. Nu vreau sa schimb gardul vreau doar sa adaug pe gardul existent panouri de 1,80 pe 1,80 pentru a tine departe privirile celor curioși. În cazul in care nu primesc acordul tuturor ce e de facut? Totuși cred ca am dreptul la intimitatea mea. Ar fi interesant de stiut cum a putut vechiul proprietar sa construiasca acel gard in conditiile in care nu era delimitata cota indiviza. In conditiile prezente, pentru a putea reconstrui un gard ce va delimita o proprietate comuna, daca coproprietarii refuza sa va dea acordul, atunci puteti promova in instanta o actiune de iesire din indiviziune. Va trebui inainte analizata foarte bine situatia pentru a sti daca se va putea face aceasta iesire din indiviziune, daca nu cumva loturile ce se vor forma vor fi determina o impartire execesiva in parcele extrem de mici ale curtii comune. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
06-05-2019 |
 | Draguain Armand Vizitator |
| Buna ziua.Am si eu o problema avem o curte in care stam 2 familii.in ultimul timp au tot conatruit un fel de magazie de lemne au gaini exact langa casa am chemat politia comunitara si a zis ca nu e construit nmk adica au pe cineva platit acolo.ce putem face si eu au voie sa contruiasca fara acordul meu?ce putem face in caz ca politia nu ia nici o masura?suntem disperati | |
|
|
|
07-05-2019 |
| Draguain Armand a scris pe 06-05-2019: Buna ziua.Am si eu o problema avem o curte in care stam 2 familii.in ultimul timp au tot conatruit un fel de magazie de lemne au gaini exact langa casa am chemat politia comunitara si a zis ca nu e construit nmk adica au pe cineva platit acolo.ce putem face si eu au voie sa contruiasca fara acordul meu?ce putem face in caz ca politia nu ia nici o masura?suntem disperati Buna ziua, Daca curtea este comuna si detineti conform actelor de proprietate o anumita cota parte din aceasta puteti solicita, pe calea instantei, iesirea din indiviziune. Daca curtea este prea mica, si nu se poate face aceasta despartire,atunci il notificati pe proprietar, prin avocat sau executor judecatoresc, sa-si demoleze constructiile neautorizate de pe spatiul detinut in indiviziune. Apoi, daca refuza, deschideti o actiune in instanta, avand ca obiect obligatia de a face, prin care solicitati instantei sa pronunte o hotarare de obligare a acestuia sa-si demoleze constructiile ridicate abuziv sau in cazul refuzului acestuia sa va autorizeze pe dvs. sa-i demolati constructiile pe cheltuiala lui; solicitati sa-i dea un termen cu plata de daune cominatorii pentru zile intarziere. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
26-02-2020 |
 | Marius Vizitator |
| Buna ziua. Locuiesc intr-o curte comuna cu alte 8 familii.Pentru a ridica un gard delimitator am nevoie de acte de la primarie si proiect sau doar de semnaturile vecinilor prin act notarial? | |
|
|
|
26-02-2020 |
 | Marius Vizitator |
| Vreau sa stiu doar daca am nevoie de autorizatie de la primarie si proiect sau doar de semnaturile vecinilor. | |
|
|
|
26-02-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| In primul rand, pentru construirea unui gard cu fundatie (nu gard mobil ori din plante) aveti nevoie de autorizatie de constructie. In al doilea rand, atunci cand spuneti curte comuna este posibila partajarea si granituirea daca este o proprietate coindiviza, in care cotele sunt deja stabilite; daca e o coproprietate fortata si perpetua (teren afferent imobilului) este necesar acordul tuturor copropietarilor si se poate face numai prin buna invoiala. Deci, raspunsul la intrebarea dvs: aveti nevoie si de autorizatie si de semnaturile vecinilor, ptr. ca se face un partaj, chiar si numai de folosinta al curtii commune. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
28-02-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Aveti nevoie de acordul vecinilor, cat si de autorizatie de constructie, in functie de natura gardului pe care doriti sa il construiti. De asemenea, trebuie avut in vedere si modul in care este detinuta curtea, pentru ca este posibila si o eventuala iesire din indiviziune. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
04-03-2021 |
 | Oana Vizitator |
| Buna ziua. Imi puteti spune, va rog, care este suprafața minima a unei curti, pt a putea face ieșire din indiviziune? Avem o curte de 100 mp si dupa împărțire, unul am avea 40 mp si celalalt 60 mp. Ar fi posibil? Multumesc | |
|
|
|
04-03-2021 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Da, este posibil. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |