Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Civil

Cat costa de dat in judecata un proprietar care nu a participat la cheluieli comune

01-10-2014
Vizitator
Buna ziua,

Suntem 5 proprietari ai unui imobil vechi.
Acoprisul imobilului era atat de deteriorat incat iarna zapada se strangea in pod intr-un strat gros si apa de ploaie se prelingea pe pereti. Toti proprietarii au vazut si realizat ca trebuie schimbat, dar cand a fost la stransul banilor, unul a disparut. L-am sunat la telefon si i-am trimis emailuri, dar degeaba, nu a fost de gasit. In apartammentul lui sta (ilegal) unui prieten afacerist care spune ca nu stie de unde sa-l ia pe proprietar. Pina la urma nu am avut ce face si am platit noi celalti (de fapt mai ales eu) si pentru el. Eu vreau sa-mi recuperez banii (partea mea e de 1500 euro). Ceilalti proprietari nu vor bataie de cap si spun ca daca il dam in judecata, ne costa cam tot atat si nu merita. Asa este? Are cineva idee cat costa, approximativ, un avocat pentru un caz ca asta? Se poate cere ca cheluielile de judecata si eventula deplasarile mele (nu locuiesc in Bucuresti) sa fie platite de el? Se pot cere daune (de exemplu ca a trebuit sa renuntam la anumite reparatii fiind ca nu am avut din ce bani sa le acoprim)?
Răspunde
 01-10-2014
Bucuresti

costurile unui proces proces nu sunt neglijabile: taxe de timbru, expertize, onirarii avocati.
Incercati sa indeplniti procedurile prealab ile cu ajutorul unui avocat si asa poate ii deterrminati sa plateasca . In aceasta faza costurile pot fi de cca 300.600 lei.

Răspunde
 02-10-2014
Vizitator
Ce sunt alea proceduri prealabile?
Unde ii trimit corespondenta daca el nu sta la apartamentul pe care l-a cumparat?
Cu sau fara proces eu pot cere sa-mi plateasca toate cheltuielile legate de procedurile legale sau proces, nu?
Răspunde
 02-10-2014
Bucuresti

proceduri prealabile: notificari, somatii, conciliere, etc.

Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.