|
01-10-2014 |
 | Curelar.constantin
|
| După efectuarea unui partaj pe cale amiabila a unei locuințe, s-a făcut un contract de împrumut bani pe un an de zile, fără a se vehicula nici o suma de bani în fata notarului, valoarea a jumătate din prețul locuitei fiind obiectul împrumutului, dar nu s-a făcut nici o notificare în cartea funciara.(Notarul a explicat ca acest contract este cu titlu executoriu, și nu este necesara notificarea). Ulterior s-a încercat notificarea acestui contract în CF. preventiv dar mi s-a spus ca nu este posibil. In cazul în care partajatul vinde locuința și toate bunurile mobile și pleacă din tara, se poate anula actul de partaj sau cel de vânzare-cumpărare a locuinței efectuat ulterior? Poate fi considerata infracțiune? Daca nu, cum se mai poate recupera suma împrumutata, dacă aceasta era de fapt c/v jumătății de locuință??? Mulțumesc mult! | |
|
|
|
01-10-2014 |
 | Roman relu Bucuresti
|
| fie nu ati prezentat cazul corect, fie speta e ste cam ... ciudata!!!!!!!!! |
| |
|
|
|
02-10-2014 |
 | Curelar.constantin
|
| Scuze.Poate acum sunt mai explicit. Partaj amiabil prin notariat, locuința comuna. La notariat, se pune valoarea de 10.000 Eu. Sotul semnează ca a primit 5.000 Eu, dar NEPRIMIND, se face un contract împrumut bani de 10.000 Eu pe un de zile.(Valoarea reala a 1/2 din c/v locuinței) dar nu se face notificare în CF deoarece notarul spune ca acest contract este executoriu, fiind garantat cu bunurile mobile si imobile prezente și viitoare. Daca soțul împrumutat vinde locuința și toate bunurile, pana la împlinirea termenului de restituire și pleacă din tara, cum se mai poate recupera suma? Exista o cale legala? In caz ca n-am fost explicit, va pot suna??? Inca o data Mulțumesc! | |
|
|
|
02-10-2014 |
 | Bogdan Vizitator |
| Notarul public este obligat sa noteze contractul de partaj in cartea funciara conform legii cadastrului si asta in aceeasi zi sau cel mai tarziu a doua zi de la autentificarea contractului. Poate ca acest "partaj" a fost facut inainte ca legea sa impuna forma autentica pentru incheierea lui, atunci, da. Altfel, foarte probabil sa se fi intamplat asa ceva in realitate si daca s-a intamplat, este o greseala grava a notarului public. | |
|
|
|
04-11-2014 |
| Contractul de partaj este o modificare a unui drept real imobiliar, si conform art.886 NCC trebuie inscris in cartea funciara. | Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217 www.avocat-danpopescu.ro | |
|
|
|
05-11-2014 |
| Sunteti sigur ca nu este inscris fie actul de partaj, fie contractul de imprumut ? Eu cred ca dvs nu ati inteles ce v-a spus notarul sau notarul nu a fost tocmai corect cu dvs. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
11-11-2014 |
 | Curelar.constantin
|
| Concubinul fostei soții m-a sunat și a afirmat ca acest contract împrumut de bani nu mai are nici o valoare și locuința o va vinde iar eu nu pot recupera nimic. Probabil ca aveți dreptate ca notarul nu a fost tocmai cinstit cu mine, dar ce mai pot face acum?! Nici măcar o notificare în mod preventiv în CF nu am putut face. Singura soluție cred ca este sa aștept împlinirea termenului de restituire și sa apelez la executorul judecătoresc...Mulțumesc pentru înțelegere. | |
|
|
|
12-11-2014 |
| ce sustine concubinul este nefondat...dar ii puteti spune " numai sa incercati sa instrainati ca sa nu pot sa va execut, ca va bag si in puscarie, cf noului cod penal"...(care prevede ca infractiune fapta de a instraina intentionat bunurile ca sa nu poti fi executat de catre creditor) | CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti) SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992 MAIL: av.mcimpean@gmail.com Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
| |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |