|
06-10-2014 |
 | Tifigiu Vizitator |
| Buna ziua, Ma adresez d-voastra cu urmatoarea problema.: Tatal meu a fost implicat intr-un proces de partaj judiciar iesire indiviziune.Tatal figura in dosar ca reclamant iar sora si fratele lui ca parati.Exista un certificat de mostenitor dupa bunica mea in care cei trei figureaza ca mostenitori.Fiindca cei care au ramas in casa parinteasca, au ingrijit bunicii, i-au inmormantat, au fost parintii mei, ei au cerut sa le ramana casa iar ceilalti doi sa ia restul. Nu s-au inteles si s-a ajuns la proces. In 2011 tata a decedat.Ca urmas al lui am intrat eu in acest dosar.Acum un an,fara sa fiu avertizat , avocatul meu redacteaza niste concluzii scrise si intr-un interval de o saptamana (celelalte sedinte au fost programate la o luna de zile intre ele) se formuleaza o incheiere interlocutorie. La urmatoarea sedinta, dupa lungi cautari ,am prezentat acte de stare civila care dovedesc ca una din partile adverse are nume diferit( nu are aceeasi parinti) de a celorlalti.In plus aceeasi persoana face o declaratie notariala in care spune ca nu a facut nici un act de acceptare a mostenirii dupa bunica fata de care intelege sa ramana straina. Deci: - Exista un certificat de mostenitor care nu stiu in ce conditii a fost emis; - Exista o incheiere interlocutorie despre care am aflat dupa ce s-a finalizat; - Fac dovada ca una din partile adverse nu are acelasi nume cu a celorlalti( nu are aceeasi parinti); - Aduc in instanta dovada ca aceeasi persoana, care are nume diferit de a celorlalti,a facut o declaratie de neacceptare a succesiunii, dupa ce certificatul de mostenitor a fost eliberat. Fata de cele prezentate va rog sa-mi prezentati opinia d-voastra Va multumesc din suflet ptr raspuns. | |
|
|
|
07-10-2014 |
| e un dosar obisnuit in care trebuiau administrate probe cu martori acte, sa aratati instantei si sa dovediti cu acte tot ce sustineti. bine a facut avocatul ca a depus concluzii scrise si nu avea de ce sa va avertizeze, ce opinie puteati sa aveti in lipsa cunostintelor juridice. a actionat corect, oricum in favoarea dvs. daca sustineti ca un mostenitor nu a aacceptat mostenirea trebuia sa demonstrati. sunt multe de facut intr-un astfel de dosar si nici nu pare a fi complicat | CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti) SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992 MAIL: av.mcimpean@gmail.com Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
| |
|
|
|
|
07-10-2014 |
 | Tifigiu Vizitator |
| Buna ziua, Va multumesc mult pentru raspuns. Am prezentat in instanta acte de stare civila care dovedesc ca una din persoanele implicate nu are acelasi nume ca a celorlalti.De asemenea am prezentat in instanta o declaratie notariala in care, aceeasi persoana, declara ca nu a facut nici un act de acceptare a mostenirii. De fiecare data mi se raspunde ca este prea tarziu, ca s-a pronuntat incheierea interlocutorie. In aceasta situatie, care este opinia d-voastra? Va multumesc! | |
|
|
|
07-10-2014 |
 | Natalia Vizitator |
| Prin incheierea interlocutorie s-a stabilit probabil calitatea de mostenitor a partilor. Daca insanta a constatat aceasta calitate a mostenitorilor si faptul ca au acceptat sau sunt straini de succesiune, in acest stadiu procesual nu mai puteti face nimic. Ati mai putea face ceva in calea de atac. Art. 235 NCPC Încheieri preparatorii şi interlocutorii Instanţa nu este legată de încheierile premergătoare cu caracter preparatoriu, ci numai de cele interlocutorii. Sunt încheieri interlocutorii acelea prin care, fără a se hotărî în totul asupra procesului, se soluţionează excepţii procesuale, incidente procedurale ori alte chestiuni litigioase. încheierea interlocutorie este aceea prin care, fără a se hotărîîn totul asupra procesului, se soluţionează excepţii procesuale, incidente procedurale ori alte chestiuni litigioase. Spre deosebire de încheierea preparatorie, încheierea interlocutorie anticipează în parte soluţia finală a procesului, prejudecând parţial fondul, şi leagă instanţa, în sensul aceasta nu mai poate reveni asupra măsurii dispuse prin încheiere. | |
|
|
|
07-10-2014 |
| Vei putea critica hotararea pronuntata in apel care este cale devolutiva de atac. In acest moment, instanta de fond nu mai poate reveni asupra incheierii pronuntate. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
08-10-2014 |
| Tifigiu a scris pe 07-10-2014: Buna ziua, Va multumesc mult pentru raspuns. Am prezentat in instanta acte de stare civila care dovedesc ca una din persoanele implicate nu are acelasi nume ca a celorlalti.De asemenea am prezentat in instanta o declaratie notariala in care, aceeasi persoana, declara ca nu a facut nici un act de acceptare a mostenirii. De fiecare data mi se raspunde ca este prea tarziu, ca s-a pronuntat incheierea interlocutorie. In aceasta situatie, care este opinia d-voastra? Va multumesc! nu stiu daca mai sunteti in termen dar ar trebui sa exercitati caile de atac | CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti) SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992 MAIL: av.mcimpean@gmail.com Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
| |
|
|
|
|
08-10-2014 |
 | Tifigiu Vizitator |
| Multumesc mult ptr raspuns. Supun atentiei d-voastra urmatoarele: In sedinta in care am prezentat actele de stare civila, care dovedesc ca una din persoanele implicate nu are aceiasi parinti cu a celorlalti,avocatul meu a invocat lipsa calitatii procesuale a persoanei respective. In acelasi timp a invocat nulitatea absoluta a certificatului de mostenitor conform D167/1954. La sfarsitul respectivei sedinte se spune" Asupra exceptiei nulitatii certificatului de mostenitor instanta se va pronunta odata cu fondul". Subliniez faptul ca toate acestea au fost invocate dupa ce in sedinta anterioara a fost pronuntata incheierea interlocutorie. D-voastra ce ma sfatuiti? Cu respect T. | |
|
|
|
08-10-2014 |
| Nu va pot sfatui decat sa asteptati pronuntarea sentintei pe fond pt ca nu aveti ce sa faceti altceva, mai ales ca aveti avocat angajat. Fiind vorba despre o nulitate absoluta sa spunem ca poate fi invocata oricand in cursul procesului, desi am putea sa spunem si ca este un nou capat de cerere constatarea nulitatii certificatului de mostenitor. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
09-10-2014 |
| Tifigiu a scris pe 08-10-2014: Multumesc mult ptr raspuns. Supun atentiei d-voastra urmatoarele: In sedinta in care am prezentat actele de stare civila, care dovedesc ca una din persoanele implicate nu are aceiasi parinti cu a celorlalti,avocatul meu a invocat lipsa calitatii procesuale a persoanei respective. In acelasi timp a invocat nulitatea absoluta a certificatului de mostenitor conform D167/1954. La sfarsitul respectivei sedinte se spune" Asupra exceptiei nulitatii certificatului de mostenitor instanta se va pronunta odata cu fondul". Subliniez faptul ca toate acestea au fost invocate dupa ce in sedinta anterioara a fost pronuntata incheierea interlocutorie. D-voastra ce ma sfatuiti? Cu respect T. aveti la dispozitie si caile de atac. ar trebui pt constatarea nulitatii certificatului de mostenitor sa faceti un proces separat in baza caruia, ulterior o sa puteti sa-ol suspendati pe acesta pana la rezolvarea celui de constatare a nulit certif de mostenitor | CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti) SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992 MAIL: av.mcimpean@gmail.com Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
| |
|
|
|
|
11-10-2014 |
 | Tifigiu Vizitator |
| Va multumesc ptr raspuns! | |
|
|
|
23-10-2014 |
 | SANDA Vizitator |
| si eu am patit tot asa intr-un proces .din fericire am fost inspirata in instanta am renuntat pe loc la avocat . am depus alte acte in instanta . avocatul platit de mine le facea actele partilor adverse din proces=rudelor mele . acum alta cheltuiala ,alta alergatura . daca pierdeti procesul nu va speriati faceti imediat recurs , mai puteti cere ca procesul sa fie judecat in alta localitate . daca procesul sa terminat puteti cere repunerea dosarului pe rol pentru un nou proces , dar alti bani ,alti nervi consumati ,,,,atentie la avocati ,,,,,nu sunt corecti ,,,,,,multa bafta,,,,,,,,sanda | |
|
|
|
25-12-2014 |
 | Johnromeo2014 Vizitator |
| atenție la avocat! vă poate vinde .însensul că face înțelegeri secrete cu partea cu care sunteți în litigiu. studiați noul cod de procedură civilă comentat și adnotat de viorel ciobanu.nusunt avocat sunt un justițiabil și am nevoit să studiez pt.că avocat cinstit nu găsesc.s tudiați și noul cod civil comentat cu juriprudență autor terzea,dacă decesul persoanei respective a intervenit înainte de 2011.sepoate introduce și acține în anulare a certificatului de moștenitor separat,iar procesul actual se suspendă până la judecarea nulității,c.moștenitor.succes! | |
|
|
|
06-04-2015 |
 | Tifigiu Vizitator |
| Referitor subiect partaj judiciar – iesire indiviziune Buna ziua, La sfarsitul acestei saptamani am primit sentinta in dosarul meu.Vreau sa supun atentiei d-voastra urmatoarele probleme: 1.- In sentinta data instanta a hotarat sa inlature declaratiile martorilor propusi de partea adversa deoarece, citez „ in sensul ca de la decesul defunctului si pana in prezent imobilului bun succesoral nu i s-au adus imbunatatiri, intrucat acesti martori nu cunosc foarte bine acest imobil” - Pe de alta parte in cererea de chemare in judecata, tata spune „ am efectuat o serie de imbunatatiri importante, dupa decesul defunctului,care solicit a fi deduse in favoarea mea, respectiv:..... Intrebare: a.Este corect ce s-a intamplat?. Pe de o parte sunt recunoscuti ca martori iar pe de alta parte declaratiile lor sunt inlaturate b. In plus unul din martorii parti adverse sustine, sub prestare de juramant, ca la imobilul respectiv nu i s-a adus nici o imbunatatire. c. Instanta a dedus toate imbunatatirile in favoarea tatalui. 2.- In legatura cu exceptia nulitatii certificatului de mostenitor, instanta a hotarat, si aici citez din nou „aceasta va fi respinsa ca tardiv formulata”. Intrebare: a. Am vorbit cu avocatul meu cerandu-i sa deschidem un alt dosar pentru anularea certificatului de mostenitor.Mi s-a raspuns ca nu se poate deoarece aceasta problema a fost pusa in cadrul dosarului de partaj judiciar. Ce opinie aveti d-voastra? Oamenu buni, ajutati-ma. Din cauza acestui proces un om s-a imbolnavit si a decedat. Va multumesc din suflet. | |
|
|
|
06-04-2015 |
 | Avocat Natalia Anton Vizitator |
| Tifigiu a scris pe 05-04-2015: Intrebare: a. Am vorbit cu avocatul meu cerandu-i sa deschidem un alt dosar pentru anularea certificatului de mostenitor.Mi s-a raspuns ca nu se poate deoarece aceasta problema a fost pusa in cadrul dosarului de partaj judiciar. Ce opinie aveti d-voastra? Da, este autoritate de lucru judecat. In plus, nu mai sunteti oricum in termen pentru ca la partaj ati solicitat anularea care presupune nulitatea relativa asa cum instanta v-a indicat deja. Termenul pentru nulitatea relativa in cazul certificatului de mostenitor este de 3 ani. Numai daca ati identifica o cauza de nulitate absoluta si aceasta nu a fost deja tratata de instanta in dosarul respectiv ati mai putea face ceva (nulitatea absoluta este imprescriptibila) | |
|
|
|
22-04-2015 |
 | Tifigiu Vizitator |
| |
|
|
22-04-2015 |
 | Tifigiu Vizitator |
| |
|