Forum avocaţi > Civil

Problema acte vanzare cumparare

09-10-2014
Vizitator
Buna ziua,
Este vb despre o casa care a fost pe numele bunicului, el fii decedat de 28 ani. În urma cu 7 ani unchiul meu şi-a făcut casa lângă casa batraneasca, curtea fiind de 1000 m pătraţi. Doar ca după cum am spus casa bătrâneasca era p numele bunicului având drepturi toate rudele lui. Unchiul a strâns toate neamurile lui bunicu la notariat să-i de-a în scris ca renunţa la drepturile lor,prob e ca a convinso şi pe mama sa declare şi dansa la fel,cu promisiune ca ii v-a da ceea ce i se cuvine după aceea. Unchiul nu s-a ţinut de promisiune. Abia după 2ani i-a dat, dar sub forma de donare. Şi de-a lungul a altor 2 ani întotdeauna ameninţa ca dk nu e multumita ii v-a lua şi ce i-a dat.mentionez ca ia dat în acte de donare doar casa batraneasca şi un pic de pământ p lângă,adică în total în jur de 360 m patrati din 1000 m pătraţi. Saturata sa tot fie ameninţată ca ii v-a lua unchiul înapoi casa,unde deja sta împreună cu tata, mama mi-a dat mie în acte prin vânzare -cumpărare. într mea este: dk mama mi-a vândut mie această casa batraneasca, care la radul ei a fost donată şi nu vanduta de unchiul, după moartea bunicii sau a unchiului... verisorii mei sau chiar fratele meu,ma poate ataca în instanţa pt a lua aceeasta casa?
Va mulţumesc şi aştept răspuns.
Răspunde
 09-10-2014

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
Donația nu mai poate fi retrasa de către unchi, sunt cazuri rare cand ar putea...face un alt copil etc
Vânzarea către dvs poate fi atacată de frate după dispariția parintilor

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-10-2014

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Donatia poate fi revocata pentru ingratitudine.

Daca donatia sau vanzarea incalca rezerva succesorala a descendentilor atunci ele ar putea fi readuse la masa succesorala.

Vanzarea facuta unui succesibil in linie directa este prezumata de lege a fi donatie deghizata.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-10-2014
Vizitator
Va mulţumesc!
Răspunde
 15-10-2014
Vizitator
buna seara.am avut un fratae care a decedat cu 2 si jumatatea care a murit anecat dar anainte de aceasta tragedie a facut un credit ipotecar an urma cu vreo 3 ani si un alt credit pt. nevoi personale. de cand a decedat am facut toate demersurile catre banca de la care a scos si nu sa rezolvat nimica pana acuma .creditul ipotecar la facut pt.o garsoniera care e pe numele lui si a mai avut un apartament lasat de la parinti tot pe numele lui iar noi adica eu ,sora si mama am facut succesiune doar pe apartament. acum am primit un plic de la judecatorie si ne'a anuntat ca ni se va lua garsoniera caree pe numele lui si apartamentul care a fost trecut de pe numele lui pe al nostr facandui autopsia ia gasit alcol an sange si atunci nu a mai intrat asigurarea .acum antrebarea mea este se poate atinge si de bunurrile noastre adica ale mele si surorii mele ,avem fiecare an parte apartamente care sunt trecute pe soti nostri si pe noi sau poate sa ne oblige sa platim noi
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.