Forum avocaţi > Civil

Imi pot pierde dreptul de mostenitor

10-10-2014
Vizitator
Buna ziua, ma numesc Olteanu Cristina si v-as ruga daca se poate sa ma ajutati cu un sfat.In urma cu 12 ani in luna decembrie, tatal meu a decedat.Imediat dupa aceea s-a facut succesiunea(mentionez ca mama mea traieste iar eu sunt singurul copil).Sub pretextul ca ar vrea sa ne mutam impreuna, mama a propus sa vanda apartamentul si sa cumpere un spatiu mai mare pt. a ne muta impreuna.Eu am fost deacord si am semnat in momentul in care a vandut apartamentul neprimind nici un drept material ce sa reprezinte cota parte care imi revenea din mostenire.Din banii obtinuti a cumparat alt apartament dar, doar pe numele sau(al mamei)Eu cu fam mea ne-am mutat impreuna cu ea si locuim de atunci impreunaIn toti acesti ani am facut o serie de investitii in acest ap. pt a-l renova.Acum, dintr-o data nu-i mai convine si vrea sa ne scoata afara spunand ca eu nu mai am nici un drept.Totodata cred ca vrea sa ii cedeze averea fiicei mele mai mari in varsta de 19 ani.As vrea sa stiu daca eu chiar mi-am pierdut partea ce-mi revenea de la tata?Exista vreo cale de a-mi recastiga dreptul si care este aceea?Imi pot recupera investitiile?Daca mama instraineaza apartamentul am sanse sa atac aceasta decizie ca mostenitor direct legal si in ce mod trebuie sa o fac?Se poate si dupa decesul ei? Va multumesc mult de tot!
Răspunde
 11-10-2014

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Daca mama va deceda fara sa vanda imobilul atunci va revine dvs in calitate de mostenitor.

Daca il instraineaza in timpul vietii nu aveti ce face, fiecare persoana fiind libera sa dispuna cum considera de bunurile proprii. Puteti ataca actul doar daca el va incalca rezerva succesorala.

Puteti pretinde contravaloarea imbunatatirilor in termen de 3 ani de la efectuarea acestora.

Nu aveti niciun drept de proprietate asupra imobilului la acest moment.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.