Forum avocaţi > Civil

Proces paternitate.

11-10-2014

Buna seara,

In urma unui concubinaj desfasurat pe perioada a noua luni a rezultat un copil, in varsta de doua luni actualmente. Tatal, pe toata perioada sarcinii, exceptie facand trei luni, nu a muncit si nici nu s-a implicat financiar, nici in ceea ce priveste nasterea si cheltuielile ulterioare, fiind si dependent de jocuri de noroc (ruleta). Nu a fost trecut in certificatul de nastere si nici nu vreau sa isi vada copilul, desi el doreste acest lucru, din motivele mai sus enumerate. Intrebarea mea este: poate sa fie trecut in certificatul de nastere fara acordul meu si sa vada copilul, desi eu nu imi doresc? Ii pot intenta acestuia proces de recunoastere a copilului doar pana ce copilul implineste un an? Sau si dupa aceasta data? Si tatal, in cazul in care doreste, il poate recunoaste oricand? La oficiul starii civile sau notar? Asta fara consimtamantul meu? Si in cazul unui proces intentat de tatal genetic pentru stabilirea filiatiei imi puteti spune la ce suma poate ajunge intentarea respectivului proces?

Va multumesc.
Răspunde
 13-10-2014

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
tatal il poate recunoaste oricand, indiferent de vointa dvs. recunoasterea de catre tata duce la modificarea certificatului de nastere apoi intrati in probleme mai mari fiindca daca vreti sa mutati copilul la alta scoala sau sa-l scoateti din tara, va trebuie acordul tatalui...daca tot nu contribuie financiar, mai bine sa stea departe de copil.
onorariile avocatilor variaza

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.