Buna ziua Bunicii mei paterni au decedat. De pe urma lor a rămas ca moștenire un apartament și câteva terenuri. Bunicul din prima căsătorie are doi copii, iar din a doua căsătorie doar pe tatăl meu. Tata a decedat înaintea bunicilor și era căsătorit cu mama. După decesul tatălui atât eu cât și mama nu am beneficiat de bunurile ce îi aparțineau tatălui meu. După moartea bunicii, bunicul a deschis succesiunea de pe bunica. Acesta împreuna cu fiica sa au menționat an fata notarului faptul ca bunica nu a avut alți moștenitori. Astfel , bunicul a devenit unicul moștenitor al averii fostei sale soții. Ulterior s-a încheiat un contract de întreținere cu uzufruct viager între bunicul , în calitate de întreținut și fiica sa, în calitate de întreținătoare , prin care a fost transmis dreptul de proprietate către fiica acestuia. După decesul bunicului fiica sa a vândut apartamentul fiului ei. Tot în acel an eu împreună cu unchiul meu, fiul bunicului din prima căsătorie, am deschis proces împotriva mătușii, precum că aceasta împreună cu bunicul au făcut declarații false. Judecătoria a dispus desființarea totală a următoarelor înscrisuri, constatate ca fiind false, certificatul de moștenitor, cererea făcută de bunicul, prin care solicită deschiderea succesiunii de pe bunica, și declarația martor a mătușii. Din câte știu mie mi se cuvine jumătate de moștenire care îi aparține bunicii și o treime din jumătatea bunicului. Ași dori să știu dacă am dreptate în această privință sau nu. Acum urmează medierea, iar avocata unchiului mi-a spus că eu nu pot să-mi cer dreptul cât mi se cuvine în mod legal deoarece la mediere se împart toate bunurile în mod egal tuturor moștenitorilor. Ași dori să știu dacă este adevărat, sau avocata încearcă să îl favorizeze pe unchiul meu? Dacă eu merg mai departe în instanță pot să o fac fără să fie implicată și mama mea? Întreb acest lucru deoarece mama era căsătorită cu tatăl meu și din câte am înțeles , ei i sar cuveni un sfert din partea mea. Problema este că ea m-a abandonat iar eu am fost luată în plasament rapid de alt cineva și nu am de unde să o iau. |
|