Forum avocaţi > Civil

Re:dezbatere de mostenire

18-10-2014
AvatarIordache georgiana daniela
Vizitator
mama mea a murit in ianuarie 2012.tatal meu dupa 3 luni a plecat din casa parinteasca vanzand vaca familiei,luand masina noua cumparata impreuna cu mama,a luat 60 de g de aur al mamei si multe alte valori ale familiei,banii din banca stransi cu mama cu care si-a cumparat o casa si s-a mutat cu alta femeie cu care s-a si casatorit.mie nu mi-a lasat nimic.abia am ramas in casa ca voia sa ma dea afara,dar nu aveam unde merge cu copilul mic si cu sotul.dupa un timp ne-am impacat si mi-a promis ca renunta la dreptul lui din casa si ma lasa pe mine si cu partea lui ca eu sa renunt la masina si la casa cumparata cu banii dobanditi cu mama mea.mai erau niste pamanturi care erau pe numele bunicilor mei(parintii mamei),mi-a promisca imi lasa partea lui.acum dupa 2 ani nu mai vrea sa imi lase pamanturile doar mie vrea sa le vanda si sa imparta banii cu mine.daca m-a mintit cu pamanturile mi-e teama ca ma minte si cu casa.oricum este un om rau,nu vrea sa recunoasca de nici un bun care l-a luat fara succesiune,obiecte de valoare ,bani si masina dobandita impreuna cu mama mea.sunt unicul copil al familiei,va rog sa ma indrumati ce sa fac.nu vreau sa-i manance toti banii acea femeie care l-a luat din interes.vreau sa-mi obtin drepturile.ce trebuie sa fac?eu de doi ani ,de la moartea mamei platesc impozitele la cas ,pamanturi si masina.va multumesc!
Răspunde
 19-10-2014
Vizitator
toate bunurile cumparate impreuna de tatal cu mama decedata sant bunuri comune ale sotilor. pamanturile mamei de la bunicii materni sant bunuri proprii ale mamei decedate .din bunurile comune (daca mai exista si le puteti dovedi) aveti dreptul asa : partea tatalui de 1/2 se da deoparte iar la masa succesorala intra doar 1/2 din bunurile comune . din acel 1/2 fica are 3/4 si tatal 1/4 cota. din bunurile proprii ale mamei sotul are 1/4 iar fiica 3/4 . deci dumneavoastra ca fica aveti un drept mai mare la acele pamanturi.referitor la masina , tatal va fi obligat sa o aduca la succesiune , dar daca a vandut-o este mai greu , poate declara o suma modica.
Răspunde
 20-10-2014
AvatarIordache georgiana-daniela
Vizitator
va multumesc mult!poate cunoasteti un avocat bun in rm.valcea sa ma reprezinte in aceasta problema!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.