Forum avocaţi > Civil

Recuperare autoturism,buna credinta,abuz de incredere,neplata taxe

22-10-2014
Vizitator
buna ziua,
detin in proprietate un autoturism pe care in anul 2012 l-am incrediintat unui coleg spre vanzare, nu am facut niciun fel de act intre noi, intelegerea fiind ca in cazul in care apare un cumparator, acesta vine sa incheie cvc si sa-mi achite o suma de bani...
din pacate am aflat ca acel coleg este decedat si masina a ajuns la al nu stiu catelea proprietar...
am depus plangere penala la pol sect 3 bucuresti, dupa c am aflat si descoperit ca pe un site de pe internet a aparut masina spre vanzare..fara sa fiu instiinat..
parerea mea ca acei agenti care s-au ocupat de acest caz au luat legatura cu presupusul vanzator..care la urma lui a instrainat masina unui alt cetatean din cluj..vrand sa isi stearga urma...
in cele din urma acu 2 saptamani am fost contactat de un cetatean din Cluj, la care a ajuns masina ..el m-a contactat pentru motivul ca a achizitionat autoturismul de la un alt cetatean din Tg Mures, acesta predandu-i autoturismul fara cartea de inmatriculare.
S-a circulat cu masina fara rovinieta, am primit 2 contraventii, taxele si impozitele nu mi-au fost achitate, masina a si fost lovita in unele locuri...
VA ROG FRUMOS SA MA AJUTATI CU UN SFAT,
vreau sa imi fie achitate restantele la impozit, contraventile si suma de bani(5000euro) sau sa recuperez autoturismul
actualul detinator nu este de acord sa imi achite restantele si suma de bani, autoturismul este marca volvoxc 90 din 2004.
VA MULTUMESC FRUMOS
Răspunde
 23-10-2014
Sector 4
0765219217
danpopescu.law.office@gmail.com
www.avocat-danpopescu.ro
Aveti la dispozitie doua cai juridice:
1.Plangere penala prealabila conf.art.295 NCPP ptr.infractiunea de abuz de incredere prevazuta si pedepsita de art.238 NCP cu inchisoarea de la 3 luni la 2 ani,sau cu amendaAtentie! Plangerea penala trebiue sa fie introdusa intr-un termen de 3 luni din ziua in care persoana vatamata a aflat de savarsirea faptei.

2.Pe cale civila.Actiune in revendicare mobiliara conform art.937(2) NCC.Atentie! Actiunea in revendicare mobiliara este supusa unui termen de decadere de 3ani de la data la care proprietarul a pierdut stapanirea materiala a bunului.Succes!
AVOCAT POPESCU DAN. Tel:0765219217.
Ptr.detalii vizitati site:www.avocat-danpopescu.ro

Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217
www.avocat-danpopescu.ro
Răspunde
 23-10-2014

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
pentru nemerniciile comise de defunctul prieten, platesc mostenitorii lui. cu ei trebuie sa va judecati, de la ei trebuie sa va recuperati banii...este problema lor ca ei la randul lor sa recupereze sumele de la persoanele carora defunctul fara niciun drept, le-a vandut masina

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-10-2014
Vizitator
multumesc frumos pentru raspuns.
nu cunosc niciun membru al familiei, sunt prin strainatate..
decizia ramane chiar daca nu am facut niciun act cu defunctul?
Răspunde
 28-10-2014
Vizitator
multumesc frumos pentru raspuns!
Un cetatean pe nume Alexandru, m-a instiintat ca masina a ajuns la el si ar dori sa faca rost de certif.de inmatriculare,acesta lipsind.
un avocat G.Catalin m-a sunat, prezentandu-se avocatul lui Alexandru , cerand detalii asupra masinii. eu la randul meu povestindu-i toata istoria acestei situatii..
Alexandru m-a sunat zilele trecute vrand sa vina sa purtam o discutie si sa ajungem la un consens..
Intre timp am inceput demersurile pentru a primi un alt certificat de inmatriculare..
Ieri ma suna Alexandru si imi spune ca el trebuie sa iasa din tara cu treaba si ca el si-a recuperat schimbul cu detinatorul autoturismului de mai sus pe nume Adrian, si ca imi da el peste o sapatamana doua numele si adresa lui..
Imi este teama ca acest Adrian va dezmembra masina si voi pierde urma acesteia, Alexandru chiar instintandu-ma de treaba asta..
Nici nu mai stiu ce si cum sa fac , cui sa ma mai adresez..
Daca sunteti amabil cu un sfat mi-a-ti fi de mare ajutor!
Va multumesc
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.