| Georgescu Diana Vizitator |
| Stimata Doamna Avocat/ Stimate Domnule Avocat, In disperare de cauza, apelez la sfatul Dvs de profesionist. Mai bine de 10 ani, familia care locuieste deasupra apartamentului meu, propritate personala, dobandita prin mostenire, imi inunda cu regularitate de 6-7 ori pe an, baia. La inceput si-au cerut scuze, ba ca a scapat din WC furtunul de evacuare apa de la masina de spalat, ba ca fetita lor mica a uita apa deschisa. Am inchis ochii, am reparat tavanul sau peretii baii. Anii au trecut, tevile au inceput sa cedeze si mai rau, neintervenindu-se de loc asupra lor. Mai nou, de 2 ani de zile, baia mea arata ca dupa bombardament, chiar si in urma renovarilor repetate efectuate asupra peretilor. Vecina de la etajul superior, care intre timp a si divortat, refuza categoric orice discutie pe aceasta tema, chiar si in prezenta presedintelui si a administratorului blocului la care m-am adresat de multe ori si care au venit sa constate de fiecare data cum picura apa din tavan la mine in baie. Vecina spune ca nu este de la ea problema, deoarece la ea este totul uscat si curat. Corect, apa nu urca, ci oboara vertiginos la mine in baie. In acesti ani, am obtinut bani de la asigurari, numai o singura data, deoarece fiind aceeasi baie si aceleasi suprafete udate, mi se comunica faptul ca daca nu se remediaza problema ei nu mai pot oferi suport banesc si nici macar puterea sa someze vecina,sa nu ma mai inunde nu o au. Nici acei bani pe care mi I-au dat asiguratorul nu si I-au recuperat de la vecina mea. Ori de cate ori am batut la usa vecinei, cu calm sau cu disperare, vecina nu accepta sa fie facuta nicio constatare de catre instalatorul blocului sau cel adus de mine, pe motivul ca instalatorul ei I-a comunicat ca nu de la ea este problema. Dar nimeni din bloc nu a auzit vreo "galagie", vreo discutie cum ca s-a oprit apa in bloc, ca s-a facut vreo reparatie, etc. De la gurile de vizitare existente in baia mea, nu se poate constata defectiunea, deoarece zona din tavan de unde picura apa nu este langa tevile comune ale blocului, fiind la o distanta de aprox 2-2.5 m, chiar in apropierea usii de intrare in baie. Presupunem ca ar fi de la teava de evacuare a apei de la cada, care este ingropata sub gresia din baia vecinei si care s-ar fi infurndat in timp cu par, boluri de sapun, etc. Probabil ca acesta este motivul pentru care refuza orice interventie la acea teava, sa nu i se sparga gresia. Spune ca nu are bani, m-am oferit sa contribui si eu la reparatie, doar sa fie facuta odata. Nici nu sta sa discute. Poate ca este si putin "bolnava" in urma divortului de acum cativa ani a ramas cu o depresie. Nu stiu, dar tot ce imi doresc este sa nu mai imi curga apa in cap in baie. Saptamana trecuta I-am lasat un mesaj scris in usa, in disperare de cauza, amenintand-o ca o dau in judecata daca nu isi repara teava de la baie. A refuzat sa coboare la mine in ap. sa vada cum curge apa, spunandu-mi a mia oara ca apa nu vine de la ea, ca la ea este totul perfect la baie, Sunt disperata! Nu vreau sa o dau in judecata, pentru ca probabil nu are suficienti bani si mai are si o fata de crescut ( eleva in clasa a XI-a sau a XIIa). Nu vreau sa ii fac rau, dar nu mai pot indura si chiar suporta atatea cheltuieli nejustificate, din lipsa ei de comoditate si de buna convietuire in bloc. Administratia i-a mai trimis uneori cate o somatie scrisa sa isi repare tevile din apartament, dar ramasa fara raspuns. Nimeni din bloc nu poate discuta normal cu aceasta doamna, prefesoara de matematica-informatica dupa cum se recomanda. Cu recunostinta va rog sa imi dati o idee ce as mai putea intreprinde, in afara intentarii unui proces, pentru a o convinge pe aceasta doamna sa permita accesul in aparatamentul ei a instalatorului blocului sau cel adus de mine, in vederea constatarii defectiunii si apoi a repararii tevilor defecte. Va multumesc anticipat, Cu stima, Ing. Diana Georgescu | |
|
|