Forum avocaţi > Civil

Probe in dosar pentru obtinerea unei custodii

25-10-2014
Vizitator
Buna ziua.numele meu este Diana.logodnicul meu are o fetita in varsta de 8 ani.fetita este crescuta de bunica ei si nu de mama.EL a fost in proces in 2010 cu mama fetitei dar ea a negat tot timpul faptul Ca fetita sta la bunica si este crescuta de ea.mama fetitei este casatorita cu un alt barbat si are un alt copil cu acesta.din cauza faptului ca nu a avut martori el a pierdut procesul.noi suntem in germania si am doriti sa facem daca se poate sa obtinem custodia si sa aduce fata aici.as vrea sa va intreb daca un detectiv privat ne-ar Putea ajuta cu dovezi cum ca fata locuieste cu bunica si nu acelas domiciliu cu mama.se poate Ca aceste probe sa fie admise in instanta?are rost sa platim un detectiv Sau putem sa apelam la alte lucruri?cate sansa exista pentru a obtine custodia? Va multumesc anticipat.
Răspunde
 25-10-2014
Sector 4
0765219217
danpopescu.law.office@gmail.com
www.avocat-danpopescu.ro
In speta, sunt aplicable dispoz.art.396 si urm.NCC.Instanta de tutela hotaraste ,odata cu pronuntarea divortului si asupra raporturilor dintre parintii divortati si,copiii lor minori,tinind seama de interesul superiror al copiilor,de concluziile raportului de ancheta psihosociala,preum si, daca este cazul, de invoiala parintilor,pe care ii asculta.De asemenea, potrivit art.264 NNC ascultarea copilului sub 10 ani nu este obligatorie,dar,daca autoritatea competenta considera necesar, poate fi audiat si minorul sub 10 ani.Prin probe se inteleg:ancheta psihosociala,matrori precum si orice alte probe utile si concludente.Ca atare,si dovezile obtinute prin intermediul unui detectiv pot fi utile.Sansele de a obtine custodia depind de probele pe care le puteti administra in proces.Succes!

Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217
www.avocat-danpopescu.ro
Răspunde
 27-10-2014

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Se poate introduce o actiune de stabilire a custodiei comune conf noului cod civil si a locuintei minorei la tatal ei, sansele de reusita fiind in functie de probele care se vor face.

Asta inseamna o ancheta sociala care sa nu se limiteze doar la a discuta cu mama ci si cu vecinii, administratorul blocului la adresa mamei si a bunicii pt a demonstra unde si cu cine sta efectiv copilul.

Binenteles ca si un detectiv va poate ajuta, astfel de probe fiind acceptate de instantele noastre din ce in ce mai mult si mai des, cu conditia de a fi obtinute cu respectarea legii.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-08-2016
Vizitator
Bună ziua.....sunt căsătorită de 8luni si un copilaș de 4luni....dar relația noastră nu mai "merge" deloc intre noi...una dintre cauze este mama lui...el încă nu are cordonul ombilical tăiat....spun asta Pt ca el crede si face tot ce spune "mămica"....si din cauza asta avem multe multe certuri si nu vrea sa se schimbe deloc....spune ca eu greșesc si eu trebuie sa ma schimb ...sa fac totul ca el....el toate deciziile referitoare la căsnicia noastră le ia el cu mama lui...iar eu sunt doar pionul ce executa ordinele...dar cel mai mult ma enervează că mă amenință că îmi ia copilul si nu vreau sa îl ia...în cele 4 luni din viata copilului a fost prezent doar 2 săptămâni dar si alea cu "restricție"....spin asta pt ca el era mereu afara cu prietenii ...la păcănele si altele.....vine acasă doar ca sa mănânce si sa doarmă .....sau petrecea mai mult la mama lui decât lângă noi....asta e în mare problema....ce as vrea sa stiu este dacă îmi poate lua copilașul de lângă mine....am uitat sa precizez ca el lucrează în afară si eu stau la mama ...nu avem casă....iar el când vine sta si el la mama ....iar eu nu muncesc ....ce ma sfătuiți sa fac....apropo eu merg la o postliceala de asistent de farmacie
Răspunde
 12-08-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Avand in vedere situatia de fapt, cat si varsta copilului, este putin probabil ca tatal sa obtina stabilirea domiciliului minorului la el.
Va trebui sa introduceti actiunea de divort cu exercitarea in comun a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere. Atat timp cat aveti conditii locative decente pentru a va creste copilul, nu aveti de ce sa va faceti griji, iar faptul ca va continuati studiile reprezinta un avantaj, insa sfatul meu este sa va gasiti un loc de munca, chiar si part-time, pentru a putea dovedi ca puteti obtine venituri pentru cresterea copilului.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-08-2016
Vizitator
Va mulțumesc pentru sfat.M'am mai liniștit ...dar pentru custodia unica?????.....oare as putea câștiga procesul??va mulțumesc anticipat
Răspunde
 14-08-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
De principiu la acest moment nu aveti motive pentru o custodie exclusiva.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.