Forum avocaţi > Civil

Executare silita prin poprire

31-10-2014

Buna ziua,

As dori sa descriu situatia mea actuala, cu rugamintea de a ma ajuta cu informatiile si sfaturile dvs. si anume:
-Credit de nevoi personale, fara ipoteca, eu titular, fostul sot coplatitor, luat in iunie 2008, achitat la zi pana in 2011 si la presiunile bancii m.ai achitat 2 rate in decembrie 2011 si ianuarie 2012, valoare 54.000 lei.
-Creditul investit in totalitate in casa fostului sot, titular mama lui, fara succesiune, noi divortand in august 2001.
-In 2013 am plecat de la domiciliul respectiv, in alta localitate, judet, datele mele din contractul de credit fiind altele9nume, domiciul, angajator).
-In 2013 am fost anuntata telefonic de Kruk ca am la ei aceasta datorie, dupa cesionarea cec bank.Nu am primit nici o instiintare nici de la banca nici de la aceasta firma.Nu am semnat nimic cu ei.
-In 16 septembrie 2014 am vazut pe portalul instantei de la vechiul meu domiciliu cererea de incuviintare a executarii silite admisa.
-Daca executorul judecatoresc cu competenta in acea zona m-a instiintat la vechiul domiciliu,nu am cum sa intru in posesia plicului.
-Nu am bunuri pe numele meu, iar noului angajator am solicitat plata drepturilor salariale prin caserie.Zilele acestea cand mi.am inchis contul si cardul de salarii mi s.a spus ca am poprire la banca, noroc ca facusem toate demersurile,debitul actual fiind de…68.000 lei…!
Cat va m.ai dura pana mi se va pune poprire pe salariu…?O sa fiu instiintata la locul de munca? M.ai pot face contestatie la executare sau…poprire?Cat ma costa in conditiile actuale? unde va trebui sa depun contestatie, unde s.a judecat dosarul sau la actualul domiciliu? Exista posibilitatea ca bunurile actualului sot sa fie afectate…??Sunt dezorientata total, pentru ca…ajungi sa platesti pentru ce nu este al tau, asta in conditiile in care iti doresti stabilitate in familie…!

Astept sprijinul dvs.
Multumesc din suflet!
Răspunde
 01-11-2014
Sector 4
0765219217
danpopescu.law.office@gmail.com
www.avocat-danpopescu.ro
Poprirea pe salariu se poate inffinta oricand,in termenul de prescriptie de 3 ani care,incepe sa curga de la data efectuarii de catre dvs.a ultimei plati.Veti fi instiintata la noul loc de munca conf.art.782(1) NCPC.Conf.art.714(1) pct.2,teza 2, NCPC daca poprirea este infiintata asupra unor venituri periodice,(salariul in cazul dvs),termenul de contestatie de 15 zile pentru debitor incepe cel mai tarziu sa curga de la data efectuarii primei retineri din aceste venituri de catre tertul poprit(actualul angajator).Onorariul avocatial este in jur de 4- 5% din valoarea obiectului contestatiei.Conf.art.713(2) NCPC puteti intoduce contestatie si la judecatoria in a carei circumscriptii aveti domiciliu.Da,pot fi afectate si bunurile fostului sot,daca a semnat contractul de credit in calitate de coplatitor.Ptr.detalii ma puteti contacta: danpopescu.law.office@gmail.com; sau tel:0765.219.217.

Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217
www.avocat-danpopescu.ro
Răspunde
 01-11-2014

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Contestatia la executare se poate formula in 15 zile de la data la care primiti somatia sau luati cunostinta de infiintarea popririi.

Puteti cotesta acte de executare, executarea insusi sau titlul executoriu deoarece acesta nu a fost emis de o instanta de judecata ci este un contract de credit.

Nu veti putea sa va lamuriti in totalitate prin intermediul unui forum si eu recomand sa consultati un avocat.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-04-2016
Vizitator
buna ziua.as avea si eu o intrebare simpla,daca dupa ce mi s-a poprit din pensie o perioada de timp
si ulterior am aflat ca executarea poprii s-a facut incalcindu-se art 405 cpc,mai e ceva de facut in acest sens.va multumesc.
Răspunde
 12-04-2016
Sector 4
0765219217
danpopescu.law.office@gmail.com
www.avocat-danpopescu.ro
Puteti formula contestatie la executare in termen de 15 zile de cand ati luat la cunostinta de inceperea executarii,daca titlul executoriu nu este o hotarare judecatoreasca , in termen de 3 ani de la data de la care curge termenul ptr.executarea silita.

Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217
www.avocat-danpopescu.ro
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.