Forum avocaţi > Civil

Proces verbal contraventie in nulitate sau nu?

31-10-2014

In data de 30.10.2013 un ag politie imi incheie un proces vb de contraventie cu retinerea permisului de conducere pe o luna si amenda, proces vb ce l-am contestat in instanta pt urmatoarele greseli si ma intereseaza daca se loveste de nulitate. Citez:
Incheiat astazi 30.10.2013 de catre ag...al sectiei...Constat ca numitul Costache Cosmin domiciliat...,legitimat cu ci...in calitate de conducator auto in ziua de 30.11.2013 a condus auto...si a depasit coloana ...Si aceasta fapta e prevazuta de art....aici nu e incadrat corespunzator.
Acum eu ma intreb daca mi-a intocmit proc vb pe 30.10 si eu fapta am savarsit-o pe 30.11 e ok?
Dovada e deasemenea datata aiurea si incadrarea faptei e la un art ce nu are treaba cu depasirea coloanei, plus ca sunt multe corecturi pe proces.;
La intampinarea venita de la politie ag declara ca-si cere scuze ca a gresit data , ca a trebuit sa scrie procesul pe agenda in picioare si mai zic eu ca a gresit si art din lege ca a chiulit cam mult la scoala.
Astept raspuns multumesc!
Răspunde
 01-11-2014
Sector 4
0765219217
danpopescu.law.office@gmail.com
www.avocat-danpopescu.ro
Cazurile de nulitate sunt prevazute de art.16 OUG2/2001.Printre mentiunile prevazute sub sanctiunea nulitatii sunt si cele privitoare la data,locul incheierii ,descrierea faptei cu indicarea locului,datei si orei savarsirii faptei.Ori,incheierea unui proces verbal cu indicarea gresita a zilei incheierii care,in mod firesc trebuie sa fie data savarsirii faptei,este sanctionata cu nulitatea.Este sarcina instntei sa constate daca este vorba de o nulitate absoluta sau relativa.In opinia mea,este vorba de nulitate absoluta.

Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217
www.avocat-danpopescu.ro
Răspunde
 01-11-2014

Multumesc!
Răspunde
 03-11-2014

Unde trebuie depus raspunsul la intampinarea facuta de parat? In contestatia procesului vb nu am numit nici un martor, as putea sa-l numesc acum in raspunsul la intampinare? Multumesc!
Răspunde
 03-11-2014

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Va judecati pe noua procedura civila si martorul ar fi trebuit propus prin insasi contestatie pt a va fi admis ulterior.

Daca ati constatat insa necesitatea audierii martorului dupa ce politia a depus intampinare atunci il puteti propune prin raspunsul la intampinare.

Raspunsul se trimite pe adresa instantei, indicand numarul de dosar.

In functie de actele si probele dosarului ramane de vazut daca instanta considera utila o astfel de proba si vi-o admite.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-11-2014

Multumesc
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.