Forum avocaţi > Civil

Schimbare destinatie casa de locuit in pensiune

27-11-2014

Buna ziua,
Detin o casa de locuit in timisoara si doresc sa ii schimb destinatia in pensiune.Am primit acordul vecinilor din spatele hotarului dar cei care locuiesc in dreapta si stanga mea refuza sa imi dea acordul pt schimbare de destinatie,precizez ca motivele nu sunt intemeiate.Doresc sa stiu daca pe cale legala sunt sanse de castig.
Multumesc anticipat,

Simona Sirbu
Răspunde
 17-12-2014

Bucureşti
0726307109 (Doar pt. programări)
asurdescu@gmail.com
http://avocatcivil.net
Facebook
Acest acord este prevăzut de punctul 2.5.6 din Anexa 1 din Legea construcțiilor, potrivit căruia documentația pentru autorizarea lucrării de construcție trebuie să cuprindă și "acordul vecinilor, conform prevederilor legale în vigoare, exprimat în formă autentică, pentru construcţiile noi, amplasate adiacent construcţiilor existente sau în imediata lor vecinătate - şi numai dacă sunt necesare măsuri de intervenţie pentru protejarea acestora -, pentru lucrări de construcţii necesare în vederea schimbării destinaţiei în clădiri existente, precum şi în cazul amplasării de construcţii cu altă destinaţie decât cea a clădirilor învecinate."

În orice caz, dacă refuzul vecinului nu are o justificare legală, puteți formula o acțiune în instanță împotriva vecinului pentru abuz de drept. Neexprimarea acordului de către pârâţi, fără o justificare legală, constituie abuz de drept, în condiţiile în care sunt respectate toate reglementările legale în domeniul urbanismului, astfel încât nu pot fi încălcate drepturile subiective ale vecinilor.
Din păcate, procesele durează destul de mult - 1,2 ani, de aceea ar fi recomandat să încercați întâi să vă înțelegeți.

Detalii: http://legeaz.net/legea-50-1991/anexa-nr-1

Tel: 0726307109
E-mail: asurdescu@gmail.com
Www: http://avocatcivil.net
Sediu: B-dul Dimitrie Cantemir, nr. 27, bl.1, sc. A, et. 1, ap. 36, Sector 4, Bucureşti
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-12-2014
Sector 4
0765219217
danpopescu.law.office@gmail.com
www.avocat-danpopescu.ro
Conf.art.14 NCC orice persoana fizica sau juridica trebuie sa-si exercite drepturile si obligatiile civile cu buna-creditna,in acord cu ordinea publica si bunele moravuri.Puteti formula actiune in justitie ptr.obligatia de" a face" conf.art.1528 NCC.

Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217
www.avocat-danpopescu.ro
Răspunde
 04-01-2023
Vizitator
Simonna30 a scris pe 27-11-2014:
Buna ziua,
Detin o casa de locuit in timisoara si doresc sa ii schimb destinatia in pensiune.Am primit acordul vecinilor din spatele hotarului dar cei care locuiesc in dreapta si stanga mea refuza sa imi dea acordul pt schimbare de destinatie,precizez ca motivele nu sunt intemeiate.Doresc sa stiu daca pe cale legala sunt sanse de castig.
Multumesc anticipat,

Simona Sirbu
Răspunde
 04-01-2023
Vizitator
Simonna30 a scris pe 27-11-2014:
Buna ziua,
Multumesc anticipat,

Simona Sirbu

Pai cum sa-si dea acordul ? Daca vecinii tai nu sunt tot pensiuni de ce ar accepta niste proprietari vecini prin proprie semnatura sa-si creeze probleme ? Dumneavoastra inchiriati oricand si oricui va da bani nu-i asa ? Si acolo oricand pot veni indiferent ce oameni care nu merg la manastire ci vor dori sa se simta bine nu- asa ? Mai pe romaneste pun muzica se distreaza , fac zgomot- onomastici,banchet, concedii- copiii tipa , indivizii umplu zona de manele si fum de gratar zilnic fie zi fie noapte ! Dumneavoastra stati bine merci acasa la dvs adunati banutii si distrugeti linistea celor din jurul afacerii dvs fara sa va pese ! Dumneavoastra sunteti de acord sa le dati vecinilor toti banii de pe chirie de fiecare data cand respectivii "turisti" fac zgomot si scandal ? Oamenii au dreptul la liniste si nici un judecator cu creier la purtator nu v-ar da dreptate !
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.