Forum avocaţi > Civil

Drept la succesiune daca nu ai facut declaratie de acceptare la deces tata

27-11-2014
Vizitator
Buna ziua,Tatal meu a decedat acum 4 ani.Eu sunt singurul lui copil din prima casnicie.
Locuiesc de aproape 20 de ani in strainatate.
Tatal meu a murit fara sa fie foarte bolnav deci nu m-am asteptat. A fost citeva zile in spital dar nu am stiut nimic. Am fost anuntata de sotia lui prin telefon dupa deces dar totul fiind asa de neasteptat nu am putut pleca de aici peste noapte.
Tatal meu era recasatorit si nu mai exista alti copii. Eu nu am facut nici un demers fiind la distanta asa de mare si cum sotia lui era si ea cu probleme de sanatate nu am vrut sa ii mai creez si eu altele.Am fost intotdeauna in relatii bune cu ea . Nu stiu din ce motiv a refuzat sa-si faca succesiunea dupa decesul tatalui .Am cerut un certificat de deces al tatalui meu dar nu mi s-a dat. Acum a decedat si sotia tatalui.
Nemaifiind alti copii din partea sotiei are dreptul la mostenire sora dansei..
Intrebarea mea este daca eu mai am vre-un drept de mostenire dupa tatal meu in conditiile in care nu am facut declaratia de acceptare a mostenirii neavind certificatul de deces al tatalui pe care de altfel nu il am nici acum.Ce se intimpla in aceste conditii pentru ca vor trebui sa faca succesiunea.

Multumesc anticipat.
Răspunde
 28-11-2014

Bucureşti
0726307109 (Doar pt. programări)
asurdescu@gmail.com
http://avocatcivil.net
Facebook
Există posibilitatea să dați la notariat și o declarație de acceptare tacită a succesiunii (nu expresă, deoarece nu mai sunteți în termen), însă această declarație v-ar putea fi utilă doar dacă ceilalți moștenitori nu vă contestă calitatea de moștenitor. Dacă nu vă veți înțelege cu privire la dezbaterea moștenirii pe cale notarială, notarul public vă va recomanda să vă adresați instanței de judecată. În cazul unui eventual proces, dacă ceilalți moștenitori ar invoca excepția neacceptării succesiunii de către dvs., probabil excepția ar fi admisă dacă nu puteți dovedi că ați realizat efectiv acte ce au valoare de acceptare tacită a moștenirii și instanța ar constata că sunteți străină de moștenire.

Tel: 0726307109
E-mail: asurdescu@gmail.com
Www: http://avocatcivil.net
Sediu: B-dul Dimitrie Cantemir, nr. 27, bl.1, sc. A, et. 1, ap. 36, Sector 4, Bucureşti
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-11-2014
Vizitator
Va multumesc mult pentru raspuns.
Nu vom ajunge in instanta asta este sigur.
Sunt oameni de buna credinta ,cinstiti si corecti. Eu nici atat nu m-as preta la acest lucru.
O zi buna si va multumesc pentru promptitudine si mesajul explicit.Este bine sa sti ca ai unde sa te adresezi la nevoie.
Multumesc celor care au creat acest sit si avocatilor care asi iau din timpul lor ca sa raspunda.
Doina Mirica.
Răspunde
 03-05-2017
Vizitator
Buna ziua
Mama mea a decedat acum 18 ani. In casa , unde a locuit impreuna cu tatal meu vitreg, a ramas el. Eu am ramas in relatii foarte bune cu tatal meu vitreg, dar niciodata nu m-a interesat averea. In urma cu 2-3 ani el a semnat un contract de vanzare-cumparare cu clauza de uzurfruct viager, cu nepotul sau. Dupa un timp vroia sa desfaca acel contract, pentru ca traiul cu fata nepotului sau nu era acceptabil. Am hotarat, ca vara asta, cind ma intorc in tara sa facem demersurile. Din pacate tatal meu vitreg a murit. Nici acum nu ma intereseaza averea aceea, dar pentru ca tatal meu suferea in ultimii lui ani din cauza lor, a-si fi in stare sa-i dau afara de acolo si sa cedez casa si pamantul lui unei biserici sau unui orfelinat.
Intrebarea mea este, daca am dreptul la mostenire dupa mama mea. Nu stiu cind si cum a fost dezbatuta succesiunea, pentru ca nu m-a interesat niciodata acest fapt
Va multumesc pentru raspuns
V. Cozanu
Răspunde
 03-05-2017

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Al cui era bunul imobil ? Al ambilor ? Doar al mamei ?

Dupa mama dvs ati dezbătut succesiunea ? Sau tatăl vitreg a facut o ?

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-05-2017
Vizitator
Succesiunea dupa mama, presupun, ca nu s-a dezbatut. Casa, in care stateau impreuna cu tatal meu vitreg era o mostenire a tatalui meu de la parintii lui, care au murit inaintea mamei mele. Imi amintesc doar, ca s-a dezbatut o succesiune, prin care cele trei surori si tatal meu s-au inteles intre ei si casa a ramas pe numele tatalui meu-toate acestea cu mult timp dupa moartea mamei mele. Din cauza, ca succesiunea, prin care tatal meu vitreg a primit casa , a fost dezbatuta dupa moartea mamei mele, presupun ca in timp ce ea traia , legal nu avea nimic pe numele ei. Era doar munca ei de 20 de ani
Răspunde
 03-05-2017

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Bunurile dobândite prin mostenire sunt bunuri proprii. Ele nu devin comune indiferent de durata căsătoriei sau de banii investiți.

V am intrebat caci daca tatăl a facut acel act inseamna ca avea dreptul sa il faca. Iar dvs mi ati confirmat acum aceasta realitate.

Prin urmare, fiind bun propriu doar al tatălui vitreg si mama dvs decedand anterior nu aveti niciun drept succesoral de pe urma mamei dvs.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-05-2017
Vizitator
Buna. Seara. Mă. Scuzați. Ptr. Deranj. Am. O. Mica. Întrebare soțul. Meu. A avut. Un. Credit. Acum. 12. Ani. Și. Ia. Venit. De. La. Kruk. Și. Către. Birou. Judecătoresc. Suma. De. 700ron+ penalități. De la. Banca românească. 1600ron. Știam. Că. Dupa4-5 ani. Trebuia. Sa. Cada. Ce. Putem. Face. În. Acest. Caz va. Mulțumim
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.