Forum avocaţi > Civil

Cum să fac să scap de hărțuirea psihologică?

28-11-2014
Vizitator
Bună ziua! Am o problemă serioasă cu un fost profesor de-al meu. Mă hărțuiește psihic de trei ani pentru că actuala lui prietenă a aflat că a vorbit în același timp și cu mine, și cu ea, cât a durat semestrul în care ne-a predat și fierbe de gelozie. Mă urmărește oriunde m-aș duce cu prietena lui, oprește mașina în dreptul meu pe stradă și trântește portiera ca să-mi atragă atenția, claxonează își ia și prietenii cu el care mă înjură. În troleu se pun chiar lângă mine și vorbesc cu cineva la telefon despre mine. Îmi spun că sunt urâtă, că sunt o putoare, o nespălată. Unul stă în blocul din față și mă verifică mereu să vadă dacă am lumina aprinsă sau geamul deschis. Trimite foarte des pe cineva să treacă prin fața blocului meu și să îmi strige ceva urât la geam. Nu pot să mai trăiesc așa! Când nu mă jignește îmi trimite poze cu el dezbrăcat și filmulețe în care se masturbează. În privat îmi spune că nu poate să renunțe nici la mine, nici la prietena lui.
Am făcut o plângere la poliție acum doi ani, în august, și domnul polițist cu care am vorbit mi-a spus că nu este o infracțiune să te ții după oameni pe stradă. De atunci este din ce în ce mai rău. Mi-e groază să ies din casă. În ultimii trei ani nu am fost mai deloc la cursuri și am avut probleme serioase din cauza asta.
Mă puteți ajuta cu un sfat? Ce să fac? La poliție mi se cer dovezi. Ce dovezi să aduc? Dacă stau cu camera în nasul ălora nu mă mai insultă, își dau seama ce fac. Și nu am un telefon atât de performant încât să le înregistrez conversațiile din troleu cu atâta gălăgie în jur. Nu țipă. Trebuie să plătească în vreun fel. Trebuie să existe o soluție!
Răspunde
 29-11-2014
Sector 4
0765219217
danpopescu.law.office@gmail.com
www.avocat-danpopescu.ro
Din cele descrise, fapta respectiva se incadreaza in infractiunea de hartuire,prevazuta si pedepsita de art.208 NCP cu inchisoarea de la 3 luni la 6 luni sau, cu amenda.Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a partii vatamtate.Trebue sa mergeti la politie, sa staruiti in plangerea penala, si mai ales sa aveti probe(martori,inregistari video-audio)

Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217
www.avocat-danpopescu.ro
Răspunde
 29-11-2014
Vizitator
mulțumesc pt răspuns! o să încep de acum să merg pe stradă cu telefonul pus pe filmat și să mă rog să prind ceva.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.