Forum avocaţi > Civil

Kruk propire pe contul bancar

08-12-2014
Vizitator
buna ziua, compania kruk care a preluat o datorie , poate sa mi puna proprire pe contul bancar fara o hotarare judecatoreasca?M am trezit cu contul blocat fara a sti , primind acasa doar hartiile cu propunerele de rate de la kruk.Azi am sunat la executor(pe care l am aflat sunand la banca)si cand i am cerut explicatii mi a zis ca nu stie ca nici macar nu are dosarul meu...
Răspunde
 08-12-2014

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Nu, Kruk nu poate infiinta nicio poprire si nici vreo alta societate de recuperari creante sau un alt debitor in nume propriu,

Actele de executare silita se fac numai prin intermediul executorilor judecatoresti, singurii in drept sa desfasoare aceasta activitate. Ba mai mult chiar, daca e vorba de titluri executorii altele decat hotararile judecatoresti, executorii sunt obligati sa solicite incuviintarea instantei de judecata.

Executarea silita incepe printr-o somatie care este adresata debitorului insotita de incheierea de incuviintare a executarii.

Daca banca v-a dat numele unui executor inseamna ca poprirea este instituita de acesta. Mergeti la banca, luati o copie a popririi si mergeti cu ea la executor.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-12-2014
Sector 4
0765219217
danpopescu.law.office@gmail.com
www.avocat-danpopescu.ro
Nu, in cazul titlurilor executorii care nu sunt hotarari judecatoresti, este necesara incuviintarea instantei.Oricum, executarea silita se poate face numai de catre executorii judecatoresti.Daca executorul judecatoresc(si numai el-nu Kruk),puteti formula contestatie la executare.

Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217
www.avocat-danpopescu.ro
Răspunde
 12-01-2015
Vizitator
Bună ziua, nu știu dacă am mai expus această problemă, însă lucrurile stau în felul următor: În 2006 am contractat un credit de nevoi personale, care din motive personale, în 2008 fost înființată poprire pe salariu direct la angajator în cuantum de 550 lei. În același an, la câteva luni diferență am primit și o a doua poprire de la altă bancă și suma s-a împărțit. În 2010 am divorțat, plătind 33% pensie alimentară pentru 2 minori, însă din cauza întârzierilor documentelor, angajatorul nu a putut face virament, așa că am rămas restanță la pensia alimentară. În momentul înregistrării actelor pentru pensie a trebui să plătesc din urmă, așa că 50% din salariu se ducea la pensia alimentară, celor 2 bănci, cu acordul meu, virându-se o sumă de 50 lei fiecăreia, depășindu-se plafonul de 50%. În 2012 s-a ridicat popririle, una plătită integral, cealaltă nimeni nu știa. Am luat legătura cu banca care mi-a comunicat faptul că nu mai am nicio datorie către dumnealor și am închis conturile. După câteva luni am fost contactat de Kruk, cum că datoria le-a fost cedată lor. Le-am cerut document oficial prin care să-mi arate că sunt împuterniciții băncii, însă nu mi-a fost prezentată până în acest moment. Banca nu mi-a dat să semnez niciun document și nici nu mi-a adus la cunoștință de terța persoană. Azi am primit un plic de la un executor judecătoresc, prin care sunt informat că s-a început executarea silită, în urma unui proces câștigat la Judecătoria Buzău în data de 24.10.2014. Nu am primit citație acasă, iar pe site-ul judecătoriei nu apar ca intimat la acel număr de dosar. Am o presimțire cum că se va începe blocarea totală a conturilor bancare, având în vedere că pe contul de salariu am sume ce provin din drepturi anuale neimpozabile (Norma de Hrană, Contravaloare Chirii, contravaloare echipament). În curând va veni pe lume încă un copil, iar în urma blocării conturilor, o să fie cam dificil de crescut. Dacă aveți posibilitatea să mă ajutați cu un sfat. Mulțumesc.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.