Forum avocaţi > Civil

VECINUL SI-A CONSTRUIT PARTIAL CASA PE CASA MEA

16-12-2014
Vizitator
Buna seara,

Va scriu pentru ca incerc sa o ajut pe mama mea. Ea sta la curte, iar vecinul de langa ea si-a construit o casa cu etaj, iar peretele etajului este construit pe casa mamei mele. El are o autorizatie de constructie eliberata dupa ce a facut casa. Urmare reclamatiilor, au venit diferite "autoritati" sa constate, sa masoare, etc., iar raspunsul acestora a fost ca nu este nimic in neregula si ca constructia lor nu afecteaza casa mamei mele, in conditiile in care peretele etajului este construit vizibil peste acoperisul casei. Din acest motiv, in camera mamei mele peste care este contruit peretele vecinului, a inceput sa cada la propriu tavanul, cad bucati din tavan. Din anul 2013 se judeca cu acest vecin,si ieri sa terminat procesul si s-a dat sentita in favoarea vecinului.Va rog sa-mi spuneti ce este de facut in aceasta situatie si daca este posibila vanzarea casei in situatia in care se continua procesul.

Va multumesc anticipat!
Răspunde
 17-12-2014
Sector 4
0765219217
danpopescu.law.office@gmail.com
www.avocat-danpopescu.ro
Conf.art.612 NCC ,orice constructii, lucrari sau plantatii se pot face de catre proprietarul fondului numai cu respectarea unei distante minime de 60 cm.fata de linia de hotar,daca nu se prevede altfel prin lege sau,prin regulamentul de urbanism,astfel incat sa nu se aduca atingere drepturilor proprietarului vecin.Orice derogare de la distanta minima face prin acordul partilor exprimat prin inscris autentic. In continuare,puteti face apel, sau, recurs,dupa caz,in termenul legal.

Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217
www.avocat-danpopescu.ro
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.