Forum avocaţi > Civil

Factura eronata RDS, taxe roaming QUATAR desi eu nu am parasit romania.

17-12-2014
Vizitator
Cum pot evita plata facturii RDS (care contine exclusiv Trafic de roaming) fara proces ?

Am o situatie care intr-o tara civilizate poate fi doar amuzanta (desi probabil ca ea nu exista) , am un contract cu RDS pt telefonie mobila de cateva luni cu care nu am avut probleme, zilele astea am primit un telefon de la RDS financiar in care sunt instiint ca trebuie sa platesc repede (maxim 3 zile) suma de aprox 600 ron reprezentant taxe ROAMNING in Vodafon QUATAR !! QUATAR am zis bine :) ..Am incercat o intelegere amiabila cu Rds am facut mai multe sesizari legat de problema lor de sistem, din desfasurator se vede usor ca apar la distanta de 2 sau 3 minute cand in Romania cand in QUATAR . Am mai mentionat ca nu am parasit Timisoara in perioada mentionata plus multe alte explicatii de bun simt gen (numaru format nu are prefix de tara etc..) Sincer ma asteptam intr-o rezolvare rapida gresala de sitem fiind evidenta pt orice om normal...din pacate traim in romania iar RDS-ul nu gaseste nicio rezolvare . Pasul 2 ma indrept catre ANPC Timis, crereea a fost preluata cu zambetu pe buze (de gen daca am inventat teleportarea etc..) dar cand trecem la procedura raman profund dezamagit , Domnul imi arata un dosar gros aprx 100 de sesizari care rds , si imi spune ca raspunsul de la RDS ar veni cam in 30 de zile, iar din experienta raspunsul e vag iar sfatul era sa platesc factura si sa actionez in instanta ulterior pt recuperarea banilor....repet raman profund dejamagit dar se pare ca asta e procedura in Romania, chiar daca e o gresala de system la RDS cat se poate de evidenta, nimeni nu poate sa ma ajute...Asadar astept sfatul d-voastra, sa platesc factura? sa astept taierea serviciilor?dupa taierea serviciilor trebuie sa merg in instanta ? nu exista nicio solutie decat dovedirea in instanta ..desi problema e foarte evidenta? Pot cere despagubiri pt ca eu nu voi putea folosii serviciile chiar in perioada sarbatorilor?

Multumesc de sfaturi !!
Ionut
Răspunde
 17-12-2014
Vizitator
Da, platiti factura cel mai bine si urmati ulterior procedurile legale de recuperare/sesizari la ANPC. Asta ca sa evitati plata eventualelor penalitati de intarziere.

Este posibil ca problema sa fie cauzata de Vodafone, nu RDS, trebuie sa incercati sa vorbiti cu personalul tehnic de la RDS.
Am avut si eu o problema similara, insa cu VODAFONE. De altfel am si plecat de la Vodafone la RDS din cauza aceasta - pentru ca nu blocheaza traficul de internet dupa ce limita de trafic a fost atinsa, rezultand ca trebuie sa platesc orice trafic suplimentar si in plus, nici nu recunosc traficul respectiv pentru ca nu am folosit deloc internetul pe mobil si am scanat si telefonul de virusi, deci i-am suspectat direct responsabili pentru acel trafic pe cei de la Vodafone. Si nu sunt singura persoana careia i s-a intamplat asta.
Răspunde
 17-12-2014
Vizitator
Problema mea este strict legata de RDS , legat de faptul ca partenerul de Roaming este Vodafone Quatar e problema Rds-ului . Si eu am avut o parere buna de trecerea de la Vodafone la RDS pana acum cand regret amarnic :( . Problema mea e doar de voce , si e generata de sistemul eronat de la RDS...care au f multe probleme similare.

Daca platesc factura sansele sa recuperez banii intr-un timp rezonabil sunt foarte mici, si tot in urma unui process/ litigiu , deci ce taxe de penalizare? ca ori castig si se anuleaza factura respetiv taxe de penalizare la factura respectiva, ori pierd....sau gresesc ?

BTW, ca sfat cand comparam Vodafone cu RDS e bine de stiut cate plangeri are unu si cate celalat, si asa afli care e mai OK :) ...tocmai am aflat ca RDS au dosare separate la ANPC (e probabil sa aiba in curand un birou dedicat ....iar solutiile oferite de RDS sunt foarte vagi si in dezavantajul abonatilor...chiar si in cazuri evidente...ca cel mentionat mai sus.
Răspunde
 17-12-2014
Vizitator
Variantele sunt:

1. platiti factura si pierdeti in instanta=> Veti plati catre RDS doar cheltuieli de judecata
2. platiti factura si castigati in instanta=> RDS va va plati cheltuielile de judecata+factura
3. NU platiti factura si pierdeti in instanta=> Veti plati catre RDS factura+cheltuieli de judecata+INTARZIERI.
4. NU platiti factura si castigati in instanta. RDS va plateste cheltuieli de judecata si instanta anuleaza obligatia de a plati factura.

Personal folosesc RDS-ul nelimitat de cateva luni si sunt foarte multumita.. stiu ca este "nelimitat" cu ghilimele cand este vorba de convorbiri, dar oricum internetul chiar este nelimitat fata de Vodafone. Chiar le-am recomandat si ator persoane sa se mute de la Vodafone.. ceea ce scrie in presa despre ANCP cred ca sunt doar articole platite de Vodafone pentru ca stiu din surse sigure ca au acest obicei.
Răspunde
 17-12-2014
Vizitator
Doamna Cristina,

Am retinut parerea dumnevoastra, legat de RDS si articole platite :) uhhh cat as vrea sa fiu si eu un caz de genu asta !!! si de fapt sa nu am o problema reala aberanta creeata de RDS care se dovedeste ca vinde un serviciu de proasta calitate cu probleme care pune clientii pe drumuri si in processe pt a dovedi greseli maride tot in sistemul lor de telefonie mobila.

Si eu am recomandat RDS-ul la toata lumea pana am patit pe piele mea sa fiu pus sa platesc o gresala a sistemului lor , daca nu trebuie sa ma pregatesc de proces.

Legat de NUMARUL FOARTE MARE de pnalgeri la ANPC TIMS, a fost o constatare facuta de mine astazi de la agentul de acolo ,care mi-a aratat dosarul pt RDS (era mare !!!) , si credeti-ma ca nu ma plateste nimeni sa va spun asta.

Dar pana omu nu o pateste pe pielea lui... daca doriti sa continuam discutia pot sa va dau detlaii private ca sa vedeti ca vorbim la concret si nu ma plateste vodafonu ...din pacate..
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.