In urma decesului tatalui meu, am mostenit un apartament la bloc in care a locuit mama mea, care a beneficiat de uzufruc viager pana la moarte in ianuarie 2013. Mentionez ca eu locuiesc in acelasi oras la o alta adresa impreuna cu sotia. In noiembrie 2012 ca urmare a unei defectiuni , a inundat apartamentul vecinului situat un etaj mai jos. Acesta a chemat asiguratorul, care a constatat si a acordat vecinului suma de 2000 lei. Anul acesta in decembrie, la aproape un an de la moartea mamei si doi ani de la inundatie, am primit in cutia postala a apartamentului unde a locuit, o comunicare de la judecatorie pe numele meu, prin care sunt chemat in judecata ca parat de catre societatea de asigurari ptr recuperarea sumei acordate vecinului mamei mele in dec. 2012. Societatea de asigurari afirma in adresa catre judecatorie ca: am locuit la acea adresa in momentul inundatiei; ca eu am fost cel ce a cauzat inundatia prin neglijenta si ca urmare sunt somat sa platesc suma acordata ca despagubire in anul 2012 si dobanda aferenta pana la data recupararii . Eu nu am stiut nimic de acest incident pe care l-am aflat acum cu ocazia acestei notificari, asta deoarece relatiile familiale au fost foarte reci si nu am avut acces la apartament pe timpul vietii ei. Mentionez ca in adeverinta data de Asociatia locatarilor catre asigurator se specifica ca apartamentul era proprietatea mea , dar era locuit de mama mea. Problema este ca eu sunt chemat sa platesc dupa 2 ani, daunele produse de mama mea care a beneficiat de uzufruct viager si ca urmare era responsabila de consecintele inundatiei. Intrebarea este daca societatea de asigurari ma poate obliga sa platesc aceste daune, desi eu nu am locuit acolo de 30 de ani si mama mea a decedat in ian 2013, la un an de la inundatie. Va rog sa ma ajutati deoarece nu stiu cum sa procedez. Va multumesc anticipat ptr ajutorul acordat! |
|