Forum avocaţi > Civil

Caut avocat pentru despagubire de la RAR si DRPCIV

25-12-2014
Vizitator
Am sa incerc sa fiu cat mai scurt si pe inteles.
In 2013 februarie am cumparat o masina INMATRICULATA in tara, am facut contract de vanzare cumparare cu vanzatorul. Din mai multe motive nu am inmatriculat autoturismul la DRPCIV, doar am inregistrat-o fiscal in localitatea de domiciliu. In 2014 am vrut sa inmatriculez autoturismul pe firma fiicei mele si am depus actele la DRPCIV inclusiv autentificarea RAR ! In loc sa primim talonul masinii prin posta cum este procedura, am aflat ca sunt ceva probleme. Surpriza mare, masina este furata din Danemarca, de fapt cel de la care am cumparat-o a inmatriculat-o cu acte false dupa ce a cumparat-o el la randul lui in rate din Danemarca.
1 -Agentul de politie care se ocupa de caz imi spune ca cel de la biroul DRPCIV este si el vinovat ca actele nu erau in regula la prima inmatriculare !
2 - RAR a eliberat doua autentificari fara a vedea ca autoturismul este furat !
3 - Cum a fost posibil sa se intocmeasca al doilea talon la DRPCIV pe numele firmei, dupa a doua autentificare RAR, cand autoturismul figura pe lista de masini furate ?
4 - Acum autoturismul este la Politie, cel care m-a inselat se pare ca este prin Anglia, dosarul este in "lucru" cine stie pe unde, am facut cerere la Parchetul Brasov pentru restituirea autoturismului dar nu am primit nici un raspuns de mai bine de o luna.
Va rog sa-mi spuneti ce pot face?
Răspunde
 27-12-2014

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Pana la finalizarea cercetarilor parchetului nici nu veti primi vreun raspuns. daca dosarul va merge in instanta, atunci veti avea de asteptat ramanerea definitiva a hotararii. Asta inseamna ca veti parcurge atat procedura in fond cat si in calea de atac.

Aveti posibilitatea de a va constitui parte civila in dosarul penal si de a solicita contravaloarea auto, dat fiind ca ati fost cumparator de buna credinta.

Nu veti primi auto inapoi si nici nu cred ca veti avea cum sa puneti in executare o eventuala hotarare si de unde sa va recuperatti mai exact banii.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-12-2014
Vizitator
va multumesc pentru raspuns
Răspunde
 17-02-2015
Vizitator
buna seara,
va rog frumos daca se poate, sa-mi dati un sfat:
1- am primit ordonanta de la parchetul de pe langa judecatoria brasov in care dispune restituirea auto
2- dupa doua saptamani primesc ordonanta de la parchetul de pe langa tibunalul brasov care dispune imobilizarea auto la cererea celor din danemarca de unde a fost cumparat in leasing.
3- nu inteleg de ce sunt doua dosare ?
4- am primit citatie pentru data de 19.02.2015, in calitate de petent ( am facut contestatie la parchetul de pe langa tribunalul brasov ) pentru contestarea masurii asiguratorii ( art 250 NCPP )
voi avea nevoie de avocat sau ce va trebui sa fac ? mentionez ca eu cand am cumparat auto era INMATRICULAT IN TARA ! deci sunt un cumparator de buna credinta.
va multumesc.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.