|
03-01-2015 |
 | Dinu Vizitator |
| IATĂ SITUAȚIA ÎN CARE MĂ AFLU : Î n ian 2012 am fost nevoită să înmormântez un bărbat. Acesta la data respectivă a fost abandonat de soția legitimă și de cele două fiice. Astfel am luat groapa la cimitir pe numele meu. Din 2012 până în prezent a trebuit să plătesc taxele și să mă ocup evident de îngrijirea mormântului conform legii. Acum m am hotărât să deschid acțiune, să chem în judecată pe soția defunctului pentru că eu nu am nicio obligație și nici nu sunt rudă cu defunctul. Vreau să știu dacă pe lângă cheltuielile efectuate conform facturilor pot cere daune morale și materiale conform legii. Vă mulțumesc ! Dinu | |
|
|
|
03-01-2015 |
| In ianuarie 2015 dreptul dvs de a solicita aceste cheltuieli se prescrie. In ce a constat suferinta dvs morala a carei reparare o pretindeti de la sotia defunctului ? | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
03-01-2015 |
 | Dinu Vizitator |
| pe 12 ianuarie 2015 se prescrie, știu. Faptul că am fost stresată să merg la cimitir să mă ocup de îngrijirea spațiului, deși nu era obligația mea Și mai mult mi a adus o atingere demnității mele, atâta timp cât avea și are o soție legală | |
|
|
|
03-01-2015 |
 | Dinu Vizitator |
| nu eram obligată să declar eu decesul atâta timp cât avea o soție De un câine îți este milă d-apoi de un om lângă care ai conviețuit 38 de ani ? | |
|
|
|
03-01-2015 |
| E putin fortat pt ca dvs nu aveati nicio obligatie in acest sens, ati actionat asa de buna voie (poate fi o abordare si asta, inclusiv din partea instantei de judecata). Puteti formula si cerere de daune morale dar va trebui sa le probati conform legii pt a va fi acordate. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
03-01-2015 |
 | Dinu Vizitator |
| Eu am un copil cu defunctul . Acesta a fost abandonat, fiica mea l-a ingrijit , l-a internat in spital, .iar ea in perioada decesului a fost grav bolnavă. Am anuntat sotia lui că i a decedat soțul ,dar aceasta a refuzat sa-l ia si asa s-a ajuns la situatia aceasta. Fiica mea a încercat de nenumărate ori s-o abordeze pe soția defunctului în această problemă, dar aceasta nu vrea să comunice. E o situație destul de încurcată de aceea vreau să clarific . Deci, am fost forțată de împrejurări să mă ocup de înmormântare , decesul a survenit în casa fiicei mele, care la rândul ei era foarte bolnavă. D-na avocat, vă mulțumesc pentru amabilitatea dvs. de a-mi răspunde pe marginea situației prezentate. | |
|
|
|
03-01-2015 |
| Inteleg ca,defunctul v-a fost sot, sau concubin? Puteti formula actiune in daune materiale si morale,cele materiale sunt usor de dovedit,cele morale sunt mult mai greu de dovedit, sunt la aprecierea instantei,mai ales in ce priveste cuantumul lor. | Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217 www.avocat-danpopescu.ro | |
|
|
|
03-01-2015 |
 | Dinu Vizitator |
| MI A FOST SOȚ ACUM 38 DE ANI. DECI NU MAI AVEAM NICIO TREABĂ CU ACESTA. | |
|
|
|
04-01-2015 |
| Am inteles acum contextul in care ati ajuns sa platiti acele cheltuieli. Mostenitori ai defunctului sunt atat fiica, cat si sotia acestuia, deci si cheltuielile vor trebui impartite proportional cu cotele succsorale. Apoi ar trebui sa fie dezbatuta succesiunea pt a putea face in instanta dovada calitatii de mostenitoare a sotiei. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |