|
06-01-2015 |
 | Marinusa
|
| In1990 tatal meu a decedat. Suntem 4 frati mostenitori dupa tata.La succesiune am fost chemati doar doi frati deoarece ceilalti doi frati erau minori,si mama noastra in calitate de sot supravietuitor.Cand am fost intrebati de catre notar ce pretentii avem la mostenire eu si fratele meu am spus asa ,noi cedam in favoarea ,mamei ,cat traieste ea ,ea sa fie stapana". Notara de atunci a intocmit certificatul de mostenitor fara sa ne informeze ca trece cotele la care noi am renuntat celorlati doi frati.Noi am plecat ca nu locuiam in aceiasi localitate cu mama,mama nu s-a uitat ce scrie pe certificatul de mostenitor si dupa ani de zile dupa ce a murit si mama ne-am uitat pe certificatul de mostenitor si am vazut gafa facuta fara voia noastra ,si anume: eu si fratele meu am zis ca cedam in favoarea mamei nu a fratilor cum a intocmit notara certificatul de mostenitor. Acum trebuie sa facem succesiunea dupa mama si nu ne convine (mie si fratelui meu)ca nu avem aceiasi cota cu ceilalti frati. practic noi mai avem drept la mostenire doar din partea mamei.Le-am explicat fratilor ca a fost o greseala din partea notarei ca nu nea informat ca trece cotele noastre,lor ,dar nici nu vor sa auda ei se bucura ca au mai mult a cota datorita acestei greseli si vor sa facem succesiunea dupa mama.Va intreb respectuos:ce este de facut ca sa avem aceleasi cote egale toti fratii fiind frati buni de aceiasi mama si acelasi tata. | |
|
|
|
06-01-2015 |
| nu puteti reveni asupra renuntarii odata facute. nu are nimeni vina ca dvs baieti majori si tineri, nu ati citit ce ati semnat. | CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti) SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992 MAIL: av.mcimpean@gmail.com Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
| |
|
|
|
|
07-01-2015 |
 | Adriana Vizitator |
| Nu se poate renunta la mostenire in favoarea cuiva, cand ati renuntat, ati renuntat in favoarea tuturor mostenitorilor, inclusiv a fratilor. Ati semnat o declaratie de renuntare la mostenire, trebuia sa o cititi sau sa ii cereti lamuriri notarului public. Chiar daca, sa zicem, ati fost indusi in eroare crezand ca semnati un alt act, acesta ar fi un viciu de consimtamant care atrage doar nulitatea relativa ce poate fi invocata doar in termen de 3 ani. In orice caz, nici o asemenea actiune nu ati fi avut mari sanse pentru ca notarul public certifica prin incheierea de autentificare ca v-a intrebat daca ati inteles continutul actului | |
|
|
|
07-01-2015 |
 | Marinusa
|
| Eram niste copii de la tara de 18 si 20 de ani care nu mai trecuse prin asa ceva si nici nu stiam legile, vina este totala a notarei care nu ne-a explicat ca ,cotele nu se duc la mama,ci la ceilalti frati. Imi amintesc perfect momentul ca era aglomerat si se grabea sa ne ,,rezolve '' pe toti.Si ne-a ,,rezolvat''.,, | |
|
|
|
07-01-2015 |
 | Marinusa
|
| Tomai ca nu am stiut asta. cand am zis ca renuntam la mostenire in favoarea mamei notara nu ne-a explicat ca de fapt cotele se duc la ceilalti doi frati, iar noi cu mintea cruda de atunci de copii de 18 si 20 ani si nestiind legile ca nu mai trecusem prin asa ceva am crezut ca daca nu a zis nimic inseamna ca e bine ce am zis. Dar ce sa ne explice , ea nu stia cum sa scape de noi mai repede. .Problema e daca ii dam in judecata vom avea castig de cauza ? Imi pare rau ca tocmai noi ,,cei patiti'' am ajutat parintii pe cand ceilalti 2 frati numa au devastat.(au vandut lucruri din curte din munca parintilor mei)si cand le reprosez treaba asta imi spun ca ce erau ale tale personal? | |
|
|
|
07-01-2015 |
 | Adriana Vizitator |
| Am inteles situatia d-vs, dar din pacate nu aveti nicio sansa. Dupa cum am scris mai sus, exista un termen de prescriptie de 3 ani in care ati fi putut face ceva - sa invocati ca ati fost in eroare, desi si aici ar fi fost o mica problema pentru ca nimeni nu poate invoca necunoasterea legii si fiind vorba de un act facut la notariat, ati semnat ca i-ati inteles continutul si ca ati solicitat explicatii cu privire la termenii necunoscuti. Chiar daca am admite ca exista posibilitatea ca notarul sa fi fost neprofesionist fiind vorba si de perioada imediat de dupa revolutie cand totul era un haos, aveti si d-vs o culpa ca ati reactionat prea tarziu, peste termenul de prescriptie. | |
|
|
|
07-01-2015 |
 | Marinusa
|
| Sigur ca avem si noi partea noastra de vina ca ne-am uitat pe act destul de tarziu, dar intreb daca la succesiunea dupa mama ceilalti frati ne-ar ceda cotele lor din partea mamei si am fii egali se poate nu? dar trebuie sa ne intelegem si ei nu vor intelegere le convine cota actuala.Ma gandeam ca in acest caz sa nu ma prezint la succesiune pana nu ne intelegem sa avem aceleasi cote egale. | |
|
|
|
07-01-2015 |
 | Adriana Vizitator |
| Problema este ca daca refuzati, tot nu reusiti sa-i opriti sa dezbata succesiunea pentru ca va vor chema in judecata pentu mostenire si atunci va trebui sa le suportati si cheltuielile de judecata (avocat+ taxa de timbru mai mare ca la notar, onorariu de expertiza), fiind vorba de un proces care va dura destul de mult, cheltuielile cu judecata vor fi foarte mari - fara a mai pune la calcul si cheltuielile dvs. cu avocatul. Cel mai bine incercati sa ajungeti la o intelegere pentru ca prin notariat veti plati mai putin. | |
|
|
|
07-01-2015 |
 | Marinusa
|
| aveti idee cam cat costa succesiunea la notariat la o casa cu 4 camere o bucatarie si o magazie si 2000mii de metri patrati la tara,? mama a decedat in 2007 dar nu am putut face succesiunea din cauza ca nu ne-am inteles asupra cotelor. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |