Forum avocaţi > Civil

Partaj succesoral si avocat cu un comportament ''echivoc''

20-01-2015
Vizitator
Am deschis un proces de partaj succesoral in Romania in mai 2013 in care paratii nu s-au prezentat niciodata in proces.Aflandu-ma in strainatate am acceptat sa fiu reprezentata de un avocat de pe teritoriul Romaniei .Pe durata procesului avocatul NU m-a informat de desfasurarea procesului si de cate ori am cerut detalii mi-a rapuns ca nu trebuie sa imi fac griji deoarece voi castiga toate bunurile prezentate de mine.Am continuat sa cer informatii dar in zadar. Avocata nu raspundea la telefon si nu ma suna inapoi. Procesul s-a incheiat fara stirea mea in iunie 2014 si avocata m-a sunat sa imi spuna ca am castigat tot(declaratii false dupa parerea mea) si ca imi va trimite hotararea pe care nu am primit-o niciodata ceea ce mi-a limitat posibilitatea de a face un recurs.As dori sa mentionez ca pe durata procesului respectiv din martie 2014 pana in prezent 20 ian 2015 sunt in concediu de boala pe teritoriu strain si nu pot parasi spitalul, domiciliul sau tara.Avocata desi eu am prezentat in original acte pt bunuri si cheltuieli, acestea nu au fost niciodata prezentate in proces o parte din ele gasindu-se in dosar, dar nu si in hotarare.Desi codul deontologic prevede comunicarea cu clientul aceasta nu mi-a comunicat desfasurarea procesului si mai mult nu a raspuns la apelurile mele. A luat hotarari independente de dorintele mele si nu mi-a dat posibilitatea de a imi exercita drepturile.Procesul s-a terminat in defavoarea mea cu erori de valori, decizie irevocabila. Procesul din ceea ce rezulta pentru orice avocat a fost unul usor fara prezenta paratilior in proces.In necunostinta de cauza si in imposibilitatea fizica de a ma deplasa acolo am pierdut dreptul de a mai face o contestatie.In prezent, datorita unor greseli numerice de valori din hotarare exista o citatie de rectifica prin care se vrea crestea valorii bunurilor primite de mine pentru a motiva valoarea sultelor extrem de mari pe care trebuie sa le dau eu celorlalte 4 parti.Valoarea pe care trebuie sa o dau e net mai mare decat cea primita. Aceasta in urma unei cereri personale a avocatei de a mari valoarea bunurilor mele pentru a justifica valoarea sultelor fara permisiunea si instiintarea mea. Infatisare pe 22 ianuarie 2015.
Va rog mult am urmatoarele intrebari:
1. Pot face ceva in acest caz si cum? Cum pot trage la raspundere avocata pentru prejudiciul adus? Eu sunt bolnava iar faptele acestei avocate au efecte si asupra starii mele de sanatate.
2.Daca revoc in scris acest avocat ce se va intampla? Cum sa imi apar drepturile?Eu nu ma pot deplasa si nu stiu cand voi fi apta pentru a o putea face. Ce solutii am pentru a castiga real acesta cauza? Mentionez ca fratii nu vor nimic. Nu se intereseaza.
Am pierdut increderea in onestitatea avocatilor si nu mai stiu ce sa mai fac. Va rog mult sa ma ajutati macar cu un sfat. Va multumesc mult.
Răspunde
 20-01-2015
Vizitator
1. 100% nu veti putea face nimic, doar veti pierde niste bani si avocata chiar va putea ajunge sa va ceara ea dvs cheltuieli de judecata.. in dovedirea acestei afirmatii va pot da exemple concrete in care avocatii au facut lucruri mult mai grave si nu s-a intamplat nimic. De exemplu, cazul lui Valeriu Stoica care a pierdut toate procesele cu Posta Romana aflate pe rolul instantelor, in dosare cu sume cumulate de peste 2mil euro, deoarece NU S-A PREZENTAT LA TERMEN.
Spun doar atat..in cazul dvs. avocata s-a prezentat la termen..si e mare lucru :)

2. Daca avocatul va reprezinta in continuare si doriti sa ii denuntati unilateral mandatul, o puteti face cu o adresa catre instanta. In acest caz nu se intampla nimic, dar va trebui sa va angajati repede alt avocat care sa va reprezinte interesele in fata instantei sau sa veniti personal in tara la termen sa va sustineti cauza.
Răspunde
 20-01-2015
Vizitator
Imi este foarte frica ca aveti dreptate. Sunteti avocat?
Nu pot sa cred ca nu mai pot face inca nimic. Este incredibil.
Care ar fi caile pentru a ataca o decizie data de catre un tribunal de judecata?
Credeti ca motivele elencate sunt motive intemeiate pentru a ataca hotararea ?
Răspunde
 20-01-2015
Vizitator
Da, sunt avocat si va asigur ca este o meserie deosebit de stresanta si cei care chiar ne prezentam la termene facem eforturi mari pentru ca acestea de multe ori se suprapun. Profesia ar fi chiar imposibil de practicat daca avocatii ar putea fi atat de usor de tras la raspundere.. pentru ca inevitabil cand se pierde un proces, apare o parte care considera ca este vina avocatului (nu este scos mereu judecatorul tap-ispasitor asa cum considera magistratii). Cum ar mai putea un avocat sa aiba grija de procesele clientilor daca risca sa-si ocupe tot timpul cu procesele lui? Statistic, avocatii sunt in top 5 al profesiilor cu cel mai mare grad de suicid.. deci cand vorbeam de stres nu era doar o exagerare.

Ca o paranteza, ati spus ca va aflati in strainatate si ca avocata nu va raspundea la telefon/ nu va suna, personal nici eu nu vorbesc cu partile din strainatate le telefon tot timpul, le recomand e-mailul, pentru ca apelurile telefonice internationale presupun costuri telefonice si din partea mea.
Răspunde
 21-01-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Atunci cand se face un contract de asistenta juridica si se negociaza un onorariu si acesta are in vedere atat costul cu munca depusa de avocat, cat si costurile suplimentare (conv telefonice, deplasari instanta, copierea documentelelor etc).

Este o profesie stresanta, dar cine resimte stresul o poate parasi. Totodata stresul profesiei nu este un motiv intemeiat pt a nu ti exercita corect dpdv legal si deontologic profesia.

Eu una ma respect pe mine si respect si profesia care imi este draga si da, raspund la telefoanele clientilor, raspund la mail-uri, le comunic situata din dosar dupa fiecare termen pentru ca aceasta este o obligatie profesionala conform legii avocaturii.

Dvs doamna ati gresit ca - desi nu ati avut informati despre cum merge acest dosar si nu ati comunicat cu avocatul - nu ati imputernicit pe cineva din tara sa mearga la dosar sa faca copii sau sa schimbati avocatul ori numai sa cereti o alta parere.

Mi-e foarte teama ca in acest moment nu se mai poate face nimic legat de dosar daca este deja o hotarare definitiva. Nu exista contestatie asupra valorii bunurilor facuta ulterior ramanerii definitive a hot, este un tertip al avocatei ca sa va ia banii sau ca sa fiti dvs multumita ca a mai incercat ceva. Criticile aduse sentintei de fond se aduc prin caile de atac prevazute de lege.

Ceea ce puteti face este o sesizare la baroul din care face parte avocata dar competenta acestora vizeaza doar sanctionarea disciplinara a avocatei si nu va rezolva dvs sentinta defavorabila.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-01-2015

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
eu am cerut acum 2 saptamani, o amarata de informatie unui confrate avocat, nici pana in ziua de azi nu s-a sinchisit sa raspuna la mailul meu. ce sa mai zic de comunicarea acelui avocat cu clientii sai, daca el nu-i raspunde unui coleg.

justitiabilii nemultumiti, care pot dovedi un real prejudiciu, 100% din neglijenta avocatului, pot sa-i ceara acestuia despagubiri pt malpraxis. toti avem asigurari, ne obliga legea, baroul...

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-01-2015
Sector 4
0765219217
danpopescu.law.office@gmail.com
www.avocat-danpopescu.ro
Avocatii nu pot raspunde ptr.solutiile instantelor care, sunt defavorabile clientilor.Obligatia avocatilor este una de mijloace, nu de rezultat,adica, avocatii trebuie sa faca dovada ca,au depus diligente ptr.obtinerea unui rezultat pozitiv ptr.client, dar , nu pot fi trasi la raspundere ca, nu au obtinut rezultatul dorit de client.Puteti rezilia unilateral contractul incheiat,comunicati instantei daca mai aveti cauze pe rol.Puteti reclama avocatul laBaroul din care face parte, daca aveti motive temeince si probe concludente.

Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217
www.avocat-danpopescu.ro
Răspunde
 21-01-2015
Vizitator
Am un deosebit respect pentru pentru toate profesiile inclusiv cea de avocat. Profesiile sunt toate mai mult sau mai putin stresante, desigur fiecare o vede pe a lui mai stresanta pentru ca este in curtea proprie. Ce sa mai spunem de medicii care tin in mana zilnic, fizic vorbind inimile noastre?! Daca pacientul moare din vina medicului? Medicul plateste?Acesta este doar un exemplu. Asa cum fiecare plateste pentru greselile profesionale cred ca ar trebui sa plateasca si avocatii. Au un statul si cod deontologic pe care trebuie sa il respecte.Fapul ca au procese care se suprapun tine de organizare. Dar la ce folos ca face 20 de procese in acelasi timp si nici unul bun?! Mai bine unul si cu capul.
In ceea ce priveste telefonatele, am sunat eu de fiecare data.Asta este si problema eu intotdeauna m-am facut disponibila si nu pe cheluiala avocatului. Iar emailul nu mi-a fost dat desi l-am cerut, iata de ce spun ceea ce spun. Nimic impotriva oamenilor onesti, dar cu parere de rau nu pot fi de partea celor ce nu sunt. Iar acestia intr-un stat civilizat trebuie sa raspunda pentru ceea ce fac. Nu trebuie sa platesc eu.
Răspunde
 21-01-2015
Vizitator
De acord ca orice meserie are pana la urma stresul ei, dar sa stiti ca unele exceleaza, eu vbesc statistic, nu prin parerea mea subiectiva. Si intr-adevar, doctorii si dentistii sunt pe locul 1 si 2 cand vine vorba de oameni care se sinucid cel mai des din cauza stresului provocat de meseria lor. Dar si avocatii sunt in top 5 (Statistaca de care vbesc este aici: http://www.therichest.com/rich-list/the-biggest/the-10-professions-with-the-highest-suicide-rates/?view=all)
Si doctorii pot fi trasi destul de greu la raspundere pentru mal praxis si mi se pare foarte normal. Nici doctorul nu este Dumnezeu sa vindece orice bolnav, nici avocatul nu este judecator sa dea o solutie exact cum i s-ar parea corecta clientului sau. Avocatul trebuie doar sa depuna diligentele necesare obtinerii unui rezultat cat mai bun cu toata buna sa credinta. Oricum, recomandarea me este sa va ganditi bine cu privire la chemarea avocatului in judecata pentru ca riscati sa ii platiti acestuia si cheltuieli de judecata daca nu vi se da dreptate.
Răspunde
 21-01-2015
Vizitator
Va multumesc mult de tot pentru raspuns, d-na Avocat Gerber. Un raspuns care face onoare celor 12 ani in domeniu. Sunt total de acord cu ceea ce ati scris mai sus.
Din nefericire nu aveam pe nimeni acolo care sa se ocupe de aceasta, de aceea se ocupa avocatul in care inizial am avut incredere.Eu nu ma puteam nici deplasa si nici ocupa fiind bolnava in spital.
Pe hotarare nu scrie ca este definitiva si irevocabila dar asa am inteles ca ar fi. Scrie de un drept de apel in termen de 30 de zile, dar cum eu nu o primisem (hotararea) nu am putut face nimic in termenul cerut. Care ar fi caile de atac prevazute de lege in acest caz?
Multumesc.
Răspunde
 21-01-2015
Vizitator
Va multumesc, doamna Av.Cimpean. Exact ce spuneam. Nu mi se pare corect ca oamenii buni in aceasta meserie sa sufere pentru ceilalti care nu stiu sa se poarte sau sa isi exercite profesia: fie din neglijenta sau incompetenta.
Sincer sa va spun nu doresc raul cuiva, dar in acelasi timp in situatia mea precara de sanatate un prejudiciu de acest gen nu este doar material. Si nu este drept.
Intai as dori sa gasesc o solutie la problema mea. Si apoi voi anunta probabil si Baroul pentru ca doamna din ceea ce imi rezulta a mai fost suspendata o data.

Domnule Av. Popescu, va multumesc pentru raspunsul dvs. Avocatii trebuie sa reprezinte un client si dorintele acestuia. Nu mai spun ca trebuie sa comunice si nu sa ia decizii de unul singur ca nu este cauza personala. Trebuie de asemenea sa prezinte si sa se foloseasca de toate actele si informatiile prezentate de client.Sunt in joc alte persoane. Acest lucru ii contest avocatului si nu decizia judecatoreasca. Decizia a fost luata in baza celor prezentate si de avocat. Si daca avocatul nu si-a facut meseria ce mai putea face un judecator? Cel putin asa gandesc eu.
Credeti ca as putea prezenta situatia si d-lui judecator?

Va multumesc
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.