Forum avocaţi > Civil

Ajutor pentru un contract de concesiune a unui teren

20-01-2015

am concesionat in 2007 un teren de 1000m2 pe care am construit o casa unde locuiesc .
Prin contract s-a stability o concesiune anuala de 2440 lei anuala .
Am platit concesiunea pe 2007 iar de atunci nu am mai platit nimic.
Casa s-a construit in 2010 tot atunci s-a emis autorizatia de constructive de la primaria care mi-a concesionat.
Trecand anii ma trezesc cu instiintare de plata de 220000 ron datorii concesiune teren, dar de atunci(2007-2015) nu am mai primit nici un fel de somatie pentru neplata sau vre-o hartie din partea primariei.
In Decembrie s-a hotarat de catre Consiliul Local ca terenurile sa fie vandute pentru noi cei care am construit (concesionat ).
Astfel tot in Decembrie anul trecut s-a marit redeventa zic ei conform cu inflatia dar fara a ne instiinta in vre-un fel iar in contract scrie ca orice modificare a contractului se face cu acordul partilor si zic eu probabil ca trebuie sa faca o anexa la contract ceea ce nu s-a facut .
VA INTREB DACA SE POATE APLICA LEGEA PRESCRIPTIEI DATORIEI S DACA POT PLATIE DOAR PE ULTIMII 3 ANI DATORIA REDEVENTEI CONFORM CONTRATULUI !

VA MULTUMESC SPE SA PUTETI SA MA AJTATI !!!
Răspunde
 20-01-2015

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
In acest caz, prescriptia este de 5 ani si nu de 3 ani.

In ceea ce priveste modificarea contractului, aceasta trebuie facuta cu respectarea clauzelor prevazute.

Nerespectarea acestora atrage nulitatea.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-01-2015

Daca prescriptia este de 5 ani inseamna ca tot ma incadrez din 2007-2014 inseamna 7 ai deci raman 2 ani de plata 2013-2014
Răspunde
 21-01-2015
Sector 4
0765219217
danpopescu.law.office@gmail.com
www.avocat-danpopescu.ro
Totusi,termenul de prescriptie este de 3 ani."Redeventa nascuta dintr-un contract de concesiune incheiat cu o autoritate publica locala are natura juridica a unei "chirii",nefiind vorba de o creanta fiscala,intrucat nu deriva dintr-un raport de drept fiscal existent intre parti,ci din conventia partilor supusa normelor de drept privat.Prin urmare,creanta nascuta din contractul de concesiune,nu are natura unei creante fiscale,ci este o creanta comerciala careia i se aplica regulile de drept comun privitoare la prescriptia extinctiva."Inalta Curte de Casatie si Justitie-Sectia a II a Civila Decizia nr.390 din 1 februarie 2012.Ca atare,tremenul de prescriptie este de 3 ani.

Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217
www.avocat-danpopescu.ro
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.