Forum avocaţi > Civil

Dezmembrarea,unor cote indivize din suprafata utila a apartamentelor

31-03-2013
Vizitator
Buna ziua,am cumparat in 2005 un ap la o casa,locuinta colectiva,cu 8 ap ,si acum am avut surpriza ca un vecin sa-si revendice cota parte de propietate din dreptul ferestrei mele,dealtfel unde avem inchis pt montare de centrala termica si care am facuto cu autorizatie de construire,si cu toate acestea ne-aucastigat in instanta pe motivul ca aceste spatii de terase sunt spatii comune.Uimirea noastra a fost atat de mare si nu putem intelege,cum in fata geamurilor de la terasele ap pot fi cote comune pt ap care nu au nici macar zid comun cu aceste spatii,in timpul procesului am ridicat un act de dezmembrare a cotelor comune ce fac obiectul litigiului de la Vanzatoarea acestor locuinte,care specifica ,suprafata construita 586,si suprafata utila de 399,46 din care dezmembreaza ap1,2,3,4,5,6,7 si 8,si care insumeaza in suprafete utile pt.toate ap exact suprafata din masuratori a imobilului de 399,46 mp.Ulterior,dezmembreaza o suprafata de 30 mp suprafata comuna indiviza,dar o dezmembreaza din aceiasi suprafata de 399,46 adica din suprafata utila a ap.Va rog ajutati-ma cu un raspuns ca nu stiu ce sa mai fac,avem un vecin de rea credinta care nu ne vrea decat rautate ,nu vrea sa iese din indiviziune,cu toate ca ceilalti suntem de acord,iar acum am gasit si acte care noi consideram ca la baza vanzarii fostul propietar nu avea acte de construire pt aceste spatii(terase) exterioare imobilului dar care au fost inscrise in cartea funciara ca spatii comune.Va multumesc!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.