Forum avocaţi > Civil

Asistent maternal, mi-au luat dreptul de a adopta copilul din plasament

27-01-2015

Am luat-o pe Nicoleta pe 6ian 2012,in ziua in care a implinit 1luna.
In momentul in care am vazut-o pe Nico in patutul dn spital, i-am spus asistentei sociale ca va fi a noastra.
In iunie 2013, Cosmin ( ginerele meu ) a fost la Mihaela Ristea ( director adjunct al DGASPC) prin ‘’cineva’’. A ramas sa tinem legatura tot prin acea persoana,dar ni s-a parut suspect si am renuntat la idée, preferand sa mergem pe cale legala.
Pe 26iun 2013 ,impreuna cu sotul meu ,am fost de bunavoie la biroul de adoptii al DGASPC si am intocmit o cerere in care se specifica dorinta noastra de a o adopta pe Avadanii Nicoleta. Era o cerere scrisa de mana, pe care am lasat-o la birou impreuna cu raportul de luare la cunostinta a actelor necesare pt obtinerea atestatului de familie adoptatoare. Ulterior, cererea a disparut, nefiind iinregistrata,deoarece doamnele de la birou au zis ca se ocupa dansele de aceasta. S-au ocupat atat de bine, incat a disparut.
In oct 2013, am fost sunata de dna Dolenciuc Nicoleta , care m-a anuntat ca dosarul fetei pleaca spre biroul de adoptii , si ca vom tine legatura cu doamnele de acolo, stiind intentia noastra.
Am sunat si ni s-a spus sa stam linistiti ,ca dureaza pana va devein adoptabila si ca ne vor anunta.
Pe 27ian 2014,am fost chemata cu Nicoleta la testare psihologica. Avea 2ani si 2luni la moment respectiv si a fost evaluata la peste 3 ani. In acel moment am aflat ca déjà venise lista de la Bucuresti cu cele 10 familii.
Pe data de 29 ian 2014, m-am dus cu dosarul nostru pt atestare ca familie adoptatoare si nu au vrut sa il primeasca. S-au rastit , m-au jignit, au vrut sa o dea afara p fiica noastra si dna Emilia Dobrin mi-a spus urmatoarele cuvinte : “ Ce nu ati inteles dna Radu ca nu aveti acces la copilul asta?”
Avand in vedere ca fata era la noi, si avand precedentul adoptiei lui Cristi, eram sigura ca o sa colaboram frumos si ne vor anunta,asa cum era firesc ,momentul in care a devenit adoptabila.
Ni s-a aruncat o foaie cu legi in fata, fara a ni se explica ce e de facut si ni s-a spus ca de la adoptia lui Cristi s-a schimbat legea. Mustafa Amar a plecat spre adoptie cu o luna inaintea Nicoletei si s-au urmat toti pasii legali. Chiar daca legea adoptiei s-ar fii schimbat,asistentul maternal are prioritate ,insa noua ne-a fost incalcat dreptul.
A doua zi am fost in audienta la dl director al DGASPC,care a aflat de intentia noastra de a o adopta pe Nico , si a chemat-o pe asistenta sociala care se ocupa de adoptii in biroul dansului. A intrebat-o daca am depus declaratia prin care specificam daca dorim sau nu sa adoptam copilul pe care il avem in plasament. Dansa a spus ca nu am depus-o pt ca stia ca vrem sa o adoptam.Situatia nu s-a lamurit iar dl director nu a dorit sa ne ajute mai departe. Mentionez ca acea declaratie am dat-o la toti copiii pe care i-am avut in plasament si au plecat spre adoptie.
Pe 3feb 2014ne-a fost primit dosarul pt atestare ca fam adoptatoare,dar vizitee fam Bulei incepusera deja. Copilul era speriat, nu dorea sa stea in preajma lor.
Pe 19feb 2014 am depus memoriul la Oficiul Roman de Adoptii ,acum desfiintat din cauza coruptiei. In urma anchetei lor, s-a ajuns la concluzia ca am depus actele tardiv, desi pe raportul semnat pe 26iun2013 nu se preciza nici un termen.
A doua zi am depus memoriul la dl director al DGASPC.
Indrumati de persoanel calificate,competente din cadrul Oficiului Roman de Adoptii , ni s-a spus ca dl director nu trebuia decat sa inainteze un memoriu catre ORA in care sa specific ca a existat o neclaritate si nu s-a stiut deintentia noastra de a o adopta pe Nico,rugandu-I sa realizeze o noua lista . Sunt extraordinar de multi copii ce au nevoie de o familie,si sunt adoptabili. Atata timp cat Nico avea deja o familie , de ce sa priveze un alt copil de una?
Dl director nu a dorit sa faca acest memoriu , spunand ca este prea tarziu. De ce ? Deoarece exista alte interese la mijloc.
Pe 14 martie am fost sunata de catre dna Dolenciuc Nicoleta,care mi-a spus sa ma prezint luni, 17martie la biroul de adoptii
Am sunat la adoptii sa intreb daca trebuie sa merg cu Nico si daca s-a intamplat ceva.
Mi s-a spus ca da, trebuiesa merg cu Nico si ca nu s-a intamplat nimic.
Am intrebat-o atunci de ce trebuie sa iau fata cu mine.
Mi-a zis “ Pentru ca asa vreau eu” .
Luni , pe 17martie2014 m-am dus cu fata la directie . In biroul de adoptii era si fam Bulei. Cand i-a vazut Nico a inceput sa planga, spunandu-mi “hai sa mergem acasa la noi”.
Mi s-a aruncat o hartie in fata si nu m-au lasat sa vad decat paragraful in care mi se revoca plasamentul.
Dna Emilia Dobrin a spus “Haideti dna Radu sa facem schimbul”. De parca schimbamdoua obiecte intre ele. Eram socata , dar mai speriata era Nico care plangea si nu vroia sa se dezlipeasca de mine. Nu m-au anuntat din timp, desi stiau toti,inclusive fam Bulei , si nu am putut pregati copilul de ruperea asta brusca. Pur si simplu mi-au smuls-o din brate si m-au trimis pe hol, lasand copilul sa strige dupa cei pe care ii considera parinti,cu lacrimi in ochi.
In timpul vizitelor la domiciliu,fam Bulei nu parea interesata in mod specialde copil. Cand au inceput sa o scoata la plimbare,era nevoie de multa convingere din partea noastra ca sa o facem pe Nico sa iasa cu ei si sa nu planga. Indiferent de ce i-am fii spus, cand incepea sa latre cainele, se ascundea sub pat si incepea sa planga. Mi s-a rupt sufletul sa o vad trecand prin asa ceva,desi nu a fost niciodata necesar.
Nimeni nu ne-a intrebat care este mancarea ei preferata ,daca are vreun tratament ( si avea) ,daca are vreo jucarie preferata,ce laptea bea.
Nasa ei de botez si-a exprimat intentia de a tine legatura cu Nicoleta si a fost refuzata categoric ,pe un ton rastit si total nepotrivit .
A fost rupta de tot ce cunostea si iubea intr-un mod brutal.
A doua zi ne-au adus hainutele de dl Bulei,care ne-a spus ca fata este bine, desi stim cu toti ca acest lucru nu este posibil.
S-a intalnit o vecina de-a noastra cu fam Bulei si Nicoleta in Maritimo ,si s-a dus la Nco sa o salute.
Dna Bulei a tras-o pe Nico de mana si i-a spus ca “nu ai voie sa vorbesti cu aia ! “ . Vecina mea a ramas interzisa , uitandu-se lung dupa fata. Nicoleta a vrut sa impinge cosul de cumparaturi si dna Bulei a tras-o iar de mana, tipand la ea ca nu are voie . Copilul a inceput sa planga imediat,semn ca nu e prima data cand se intampla acest lucru. De cate ori a vazut-o cineva,ori plangea,ori era f abatuta. Este un copil foarte intelegator si sensibil ,care nu are nevoie de bruscari sau tipete, mai ales datorita situatiei ftraumatizante prin care a trecut.
Este un copil ce constientizeaza ce I se intampla si stie cu siguranta unde este casa ei.

A avut loc procesul , dar am pierdut la Constanta . Avocatul ne-a spus ca nu avem sanse mai departe. nu pot atasa deciziile , fiind date personale acolo . un mail ? suntem disperati
Răspunde
 06-08-2018
Vizitator
Buna seara ...și noi trecem prin același lucru cu directia și am vrea sa știm cum a rămas situația la dumneavoastra și am dori sa adunam mai multe persoane care trec sau au trecut prin problema asta pentru ca noi vrem sa apărem la televizor sa nu rămână lucrurile cum vor dânsi pentru ca încalcă niște legi va rugam ajutați-ne
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.